Yüksek işlemci kullanımı - sürekli fanın çalışması

Kodla Büyü

fahrican

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Görev yöneticisinde İşlemler sekmesine bakıp, Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster düğmesini tıkladıktan sonra , listedeki programlara bakın. CPU kullanımı en yüksek olan programla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Bazen hareketli resim ve flash ağırlıklı sayfalardan 15-20 sekme açtığımda Firefox tüm işlemci ve belleği kullanıyor.

hocam flash block diye bir eklenti var, chrome ile onu kurup aynı sayfaya bakıp deneyin, flash reklamlar çalışmıyorken o yüzde 54 işlemci yiyen bişi kalmaz hemde saçma reklamlardan kurtulursunuz.
netbooklar için en ideal browser chrome bu arada.. kolay gelsin

test etmek için donanım haberin sitesine bakın mesela, benim netbookta o sayfa deli gibi kasardı eskiden, şimdi rahat rahat acılıyor ve işlemci fanı kafamı ütülemiyor.

eğer sorun flash ile alakalı degilse, muhtemelen sitedeki hatalı bir script olabilir (mesela hatalı yazılmış java)

Bahsettiğiniz sorunun aynısı benim dizüstü bilgisayarıma Win 7 kurduktan sonra başladı.Everest programıyla işlemci kullanımı ve sıcaklıkları bir süre gözlemledim.İşlmeciye yüklenecek programlar çalıştırmadığım halde sıcaklık ve fan gürültüsü oldukça fazlaydı.Sonunda winXP ye geçerek sorundan kurtuldum.Kullandığım sistem Asus F3JC 1.83 işlemci 1 GB RAM ve Win 7 Ultimate idi.Şimdi canavar gibi Osmanlı XP kurdum gayet verimli bir şekilde bilgisayarımı kullanıyorum.Size de XP tavsiye ederim...

Geri