Yüksek lisans izni kalktı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xxxdnz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xxxdnz

Site Gezgini
şubat 2015'de yapılan değişiklik ile iki yarım gün izni kaldırılmış sanırım.BTR olanlar yüksek lisans iznini nasıp yaptılar?

YÜKSEK LİSANS İÇİN YAPILAN DÜZENLEME
b) Memurlardan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere, eğitimleri süresince aylıklı izin verilir. Lisansüstü öğrenimine devam edenlere ise, görevlerini aksatmamak şartıyla, izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir.
Daha önce “Yüksek lisans öğrenimine devam edenlere, görevlerini aksatmamak kaydıyla haftada iki yarım gün izin verilebilir.” olan hüküm kaldırılmıştır. Ancak öğretmenler için eski düzenleme korunmuştur. Yani öğretmenlerin ders programı, eğitime imkan verecek şekilde düzenlenecektir. Ancak, öğretmenlerin ders programının ayarlanması düzenlenmişken tam gün çalışan diğer memur ya da yöneticiler (okul yöneticileri dahil) unutulmuştur. Önceki düzenleme daha geniş bir hak tanırken yeni düzenleme sadece öğretmenleri kapsamaktadır.

Yani tam gün çalışanlar için insiyatif bırakılmıştır. Bu şartlarda görevini aksatmamak kaydıyla süre kalmıyorsa idare sizi göndermeyebilir.

teşekkürler hocam. Bu yazıyı okumuştum ben de. İdarenin insiyatifine kaldık yani. btr olup gidebilen var mı acaba. benim idare sorun çıkarıyor.

benyuksek lisansıma devam ediyorum. haftada bir tam gün izin kullanıyorum. Müdürün göndermeme hakkı her zaman vardı zaten.

hocam haftada 30 saat üzerinden ek ders veriliyorsa siz de okul idarenizle konuşup bu 30 saati tamamlayacağınızı ancak kendisi 1 gün süre vermesini söyleyiniz..

Geri