yüksek lisans ve özel öğrencilik

Kodla Büyü

ufakgul

Site Gezgini
yönetim ve denetim alanında yüksek lisansa başvurmuştum bilimsel sınavda barajı geçmeme rağmen ilk 20 ye giremedim :( o yüzden özel öğrenci olarak yüksek lisansdan ders almak istiyorum. iki ders alma hakkım varmış. zamanım ve fırsatım varken şansımı denemek istiyorum açıkcası. seneye tekrar alese girip yeniden başvuru yaparım diye düşünüyorum. en azından hem hocaları tanımış olurum hem de yüksek lisansa geçme fırsatı yakalarım.
özel öğrenci olarak ders alan arkadaşlar var mı? tecrübelerinden yararlanabilir miiym? ne tavsiye edersiniz?

Merhaba hocam. Ben özel öğrenci olarak girmedim ancak giren arkadaşlardan biliyorum. Yıl içerisinde hocanın gözüne girer, bu alanı ne kadar çok istediğini hissettirir ve derslere hazırlıklı olarak gelirsen, eminim ki bir sonraki ilk alımda ilk alacakları kişi sen olursun. Hatta özel öğrenci olarak başlamak bir avantaj aslında. Çünkü yüksek lisassn genelde boş vakitlerde bir uğraş diye görülüyor birçok kişi tarafından. Ancak işin içerisine girince çok zaman ve emek istediğini anlıyorsun. Bunun sonucunda keşke başlamasaydım gibi ifadeleri çok duyulur hatta 2-3 ay sonra bırakan çok kişi olur. Özel öğrencilik dönemi, hem ortamı tanımada hemde gerçekten o alanı isteyip istemediğini görmende fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda özel öğrenci iken aldığın ders, normal ders döneminde sayılacağında bir kaybında olmayacaktır.
Kolaylıklar...

evt hocam haklısınız. ben de kaydımı yaptım almak istediğim dersin hocasıyla da konuştum. şimdilik böyle başlarsın sonra duruma göre devam edersin dedi. bu dönem inşallah verimli geçer bahar dönemine Allah kerim ;)

Geri