Yüksek Lisans! Yardım Lütfen..

Kodla Büyü

tkavcan

Aktif Üye
Arkadaşlar mrblar. Ciddi anlamda yüksek lisans yapmayı kafaya koydum ve çok istiyorum. Öncelikle kendime bir hedef belirlemem lazım ve bu hedefe göre bi plan oluşturacağım. o yüzden tecrubeli arkadaşlardan şu sorularıma cevap istiyorum. Şimdiden tşkler..
--YDS puanım en az kaç olmalı? (daha önce hiç girmedim)
--ALES en az kaç olmalı?(iki defa çalışmadan girdim birinden 70, diğerinden 75 aldım EA)
--Şimdi çalışmaya başlasam İlkbahar YDS için yetişebilir miyim? (Lisede hazırlık okudum az da olsa temel var)
--YDS ve ALES e nerelerden çalışabilirim (Dershaneye mi yazılayım, Uzaktan eğitim online kayıt mı olayım, uzaktan eğitim videoları mı yoksa Kitap alıp bol bol soru mu çözmeliyim)
--Bizim bölümde YL için EA puanı mı kullanılıyor ?
--Ağırlığım hangi ders ya da dersler olmalı? (Say-1,Say-2,Söz-1 vs )

Hocam yüksek lisansını yeni bitirmiş biri olarak tavsiyelerim şunlar:
1- YDS en az 50 olmalı. Akademik çalışmalarda yabancı dil seviyeniz iyi olmalı.
2- Kendinize belirli ve gerçekçi hedefler koyun. Günde şu kadar YDS ve şu kadar ALES çalışacağım gibi.
3- Akademik çalışma yapan birileriyle tanışn, ufkunuzu açacak birşeyler muhakkak söylerler.
Şimdilik bu kadar...

Ben de şu an YDS çalışıyorum. Seviyem iyi diyemem. Önce Daylight cd lerinden çalıştım. Şimdi de ücretli bir siteden İngilizce çalışıyorum, faydasını görüyorum.

-yüksek lisans için birçok üniversitede yds şartı yok, bir kısmında sadece girme şartı, bir kısmında 50 puan şartı var.
-ales için en az 55. Ama bu puan size yetmez. 80-85 puandan aşağısı sizin işinizi görmez.
-Eğer yds için herhangi bir seviyeniz yoksa ilkbaharda yüksek bir puan alamazsınız. 2011-2012 çıkmış kpds-üds sorularını çözün. Orda seviyenizi öğrenmiş olursunuz
-Bilgisayar bölümü için alımlar genellikle sayısal, bazende eşit ağırlıktan oluyor. Üniversitede de yl alımlarında bunlar belirtilir
-sayısal ve ea için say1,say2 ve ea1

Hocam YL yapan birisi olarak eğer idealist değilseniz hiç bulaşmayın derim. Ben de 2008'de bir hevesle girdim, "ulen millet yapıyor, ben de yapayım" dedim. Hatta Gazi'ye başvurdum, torpilim yok diye almadılar, hangi sözle anayım bilmiyorum ama Doğan Çalıkoğlu almadı beni. 1-2 hafta sonra KTU'nun ilanını gördüm gittim, sadece dosyaları verdim çıktım gittim. Hocalar bırak mülakatı, torpili, beni bile görmedi. Sonuçlar açıklandı puana göre 1. olarak kazanmışım. Çok sevinmiştim. (Bu arada Karadeniz Teknik Üniversitesinde hâlâ mülakat yok)

O hevesle bir başladık, hala devam ediyor ve hala ortada bir şey yok.

Tavsiyem şu; eğer düşünüyorsanız kesinlikle yaşadığınız şehirde yapın. Bir de üniversite hocası olmayı düşünüyorsanız, istiyorsanız o zaman yapın, düşünmüyorsanız hiç bulaşmayın.

Başarılar diliyorum hocam.

Güzel yorumlarınız için öncelikle çok tşk ederim. :+1: Evet ilerisi için akademisyen olmak istiyorum.. Yani sırf millet yapıyor benim neyim eksik die düşündüğümden değil.. Ben okumaktan, çalışmaktan , araştırma yapmaktan hiç sıkılmadım, sıkılmamda. Sürekli kendimi geliştirmek adına bişeyler yapıyorum. Atandıktan sonraki öncelikli hedefim yüksek lisans oldu ve ardından doktora olacak inş.. Şimdi şöyle bir sıkıntım var atandığım ilde (Muş) üniversite yeni kuruldu ve bizim bölüm yok. YL olan 1-2 bölüm var onlarıda ben istemiyorum. Diyelim YDS den 60 aldım, ALES ten 85. Gittim mezun olduğum üniv e (Çukurova Üniv) ve mülakatlarda kendi öğrencileriyim die az bi tölerans tanıyıp beni aldıar. Eğitim özrü diye bişey kaldı mı? Adana'ya gidebilr miyim? Gidemiyorsam nasıl olacak bu iş?

hocam geçen ağustos döneminde ağitim özrü yapıldı. İlk başta yok dediler ve aniden karar değiştirdiler

Hocam o yapılan sonuncusuydu :(

Hatta o da yapılmayacaktı ama millet YL yapıyor bunu bekliyor falan dendi, yapılmayacak olmasına rağmen "hadi bunu da yapalım" dediler ve yapıldı. Ama bundan sonra öğrenim özründen yer değiştirme yapılmayacak. Tabii yeni değiştirilen ve öğrenim özrü yasaklanan kanun maddesi tekrar eski haline değiştirilmediği müddetçe.

Maddeyi eski haline değiştirirlerse tabii öğrenim özrü aynen devam eder.

hacettepe bilgisayar animasyonu ve oyun teknolojileri yüksek lisans.
yds yok ales yok.şartı ankarada
olmak

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam o yapılan sonuncusuydu :(

Hatta o da yapılmayacaktı ama millet YL yapıyor bunu bekliyor falan dendi, yapılmayacak olmasına rağmen "hadi bunu da yapalım" dediler ve yapıldı. Ama bundan sonra öğrenim özründen yer değiştirme yapılmayacak. Tabii yeni değiştirilen ve öğrenim özrü yasaklanan kanun maddesi tekrar eski haline değiştirilmediği müddetçe.

Maddeyi eski haline değiştirirlerse tabii öğrenim özrü aynen devam eder.

Hocam YL yi kazandıktan sonra eğer ki okuyacağım yere tayinimi alamazsam ben bunu yargıya taşırım. Sonuçta eğitim hakkımız var ve bu kısıtlanıyor..
Kısıtlanmasının baş mimarları da bu hakkı suistimal edip sırf yer değiştirmek için, doğudan kaçmak için YL yapan zihniyet.. Hoş bu zihniyetle kazansalar bile hak haktır. Hangi amaçla olursa olsun kazanmışsa eğer devlet bunu engellememelidir!

yüksek lisans bölüm ve konusu çok önemli.Arkadaşım ziraatçi ve bu bölüm mezunu.Bilgisayar alanında YL yaptı işini de süper yapıyor.Oldu şimdi bilgisayar alanında öğretim görevlisi.

Buzkırıcı' Alıntı:
yüksek lisans bölüm ve konusu çok önemli.Arkadaşım ziraatçi ve bu bölüm mezunu.Bilgisayar alanında YL yaptı işini de süper yapıyor.Oldu şimdi bilgisayar alanında öğretim görevlisi.
Hocam bizim ünivde bölüm başkanından tutun bölümdeki öğretim görevlisine kadar %90 ı bilgisayar bölümünden gelme deiller zatn..

Hocam üniversiteden universiteye cok degisiyor. Ben Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek lisansina 70 uds, 92 alesle zor girdim. Egitim Fakültesi puanlari daha yuksekti ama yalan olmasin bilgisayar ogretmenligini hatırlamıyorum. Yapmayi düşündüğünüz üniversite nin bir onceki donem notlarını bulabilirsiniz internet sitesinden.

Her zaman dersaneye gitmek daha sistemli bir yapi sağlar. Varsa lmkaniniz deneyebilirsiniz.

Eğitim Özrü artık yapılmayacak denildi. Insallah dava acarsaniz kazanırsınız. Davaniz emsal olur tum arkadaslara faydali olur.

keplir' Alıntı:
Hocam üniversiteden universiteye cok degisiyor. Ben Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek lisansina 70 uds, 92 alesle zor girdim. Egitim Fakültesi puanlari daha yuksekti ama yalan olmasin bilgisayar ogretmenligini hatırlamıyorum. Yapmayi düşündüğünüz üniversite nin bir onceki donem notlarını bulabilirsiniz internet sitesinden.

Her zaman dersaneye gitmek daha sistemli bir yapi sağlar. Varsa lmkaniniz deneyebilirsiniz.

Eğitim Özrü artık yapılmayacak denildi. Insallah dava acarsaniz kazanırsınız. Davaniz emsal olur tum arkadaslara faydali olur.

Hocam tebrik ederim üds ve ales puanınızdan ötürü :) :+1: Tam aradığım kişi sizsiniz sanırım.Hocam Ne yaptınız, Nasıl çalıştınız da aldınız bu puanları? Lütfen tecrubelerinizi paylaşın :roll:

keplir' Alıntı:

hocam halen devam ediyor musun yoksa mezun oldun mu? Bende oradan bilişim tezli yl mezunuyum.

computing' Alıntı:
keplir' Alıntı:

hocam halen devam ediyor musun yoksa mezun oldun mu? Bende oradan bilişim tezli yl mezunuyum.

Teşekkür ederim hocam. Ales tarzı sınavlarda hiç sıkıntı çekmedim bu yaşıma kadar. Küçükken çok kitap okumuştum o yüzden paragraf sorularını genelde bir kez okumam yetiyor. O yüzden pek zaman sıkıntısı çekmedim. İngilizcem de Championship Manager oyununun yadigarıdır. :)

Hala devam ediyorum hocam. Bilimsel hazırlık var o yüzden uzadı.

Biz de başvuru yaptık, herkese başarılar. İzmir'deyim arkadaşlar, hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz. İzmir de yapan var mı, şartlar konusunda bilgisi olan var mı?

Geri