Yılbaşı için 7 saat ekders kesilmiş

Kodla Büyü

SeeNone

Üye
Arkadaşlar merhaba. Yeni müdür yardımcımız geldi ve bizimle ilgili ek ders yazmayı bilmiyor diğer öğretmenler gibi yılbaşı için 7 saat ek dersimi kesmiş. Hayır salı günü için sadece '4 3 4 3 4' ten gelen 3 saati keseceksin diyorum bir türlü anlatamadım derdimi. İle ilçeye sormuş ben doğru yaptım diyor. Hangi maddeye göre 3 keseceğim göster dedi bende forumda 16. maddeyi buldum ama orada 18 saat yazılacağı görünüyor ama gelmeme durumunda kaç saat düşüleceği görünmüyor. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

eski ekders puantajlarında nasıl yapıldığını gösterirsen belki işine yarar. orda 4+3+4+3+4 şeklindeyse 3 saat keseceğini anlar belki

ek ders defterini açtım gösterdim kendisine. o kadar emin ki herkes yanlış yapıyor o doğru yapıyormuş. Yönetmeliği iyice okudum ben dedi. Bana göster hangi maddeye göre senden 3 saat kesmem gerekiyormuş dedi bulamadım ki biyerden :?

Kendisi için nasıl yaptıysa senin içinde aynısı olmalı. Kendisininkini 3 saat kesti ise onu neye göre kestiğini sor Sinan. Bakalım ne cevap verecek.

şimdi incelediğimde müdür yardımcıları ilgili kararın 10. maddesine göre ek ders aldıklarını gördüm.Ancak onlarda da derse girerek ek ders almadıklarından tatil günlerinde gün gün ek dersleri kesilir.mantık olarak 16. madde ile örtüşür.

solomonte hocam şimdi ya burda herkesin ekdersi yanlış benimki doğru ya da herkesin ki doğru benim ki yanlış. Koca Türkiye'de herkesin yanlış olacak hali yok ya....

SeeNone' Alıntı:
solomonte hocam şimdi ya burda herkesin ekdersi yanlış benimki doğru ya da herkesin ki doğru benim ki yanlış. Koca Türkiye'de herkesin yanlış olacak hali yok ya....

Hocam, Normal 30 saat derse giren bir öğretmen için Salı günü 6 saat kesilir.

Fakat öğretmen görevlendirildi ise, 16. maddeye göre 18 saat haftaya bölünür. Yani idareci, Okul Rehber öğretmeni aynı sistemle ek dersini alır. O gün Okul rehber öğretmeni ve idarecilerden 6 saat kesmediyse sizden de kesemez.

solomonte' Alıntı:
Hocam, burada idarecilerin aldığı ekders ile mukayese etmeyin.
İdarecilerin aldığı, ekders kısmında yöneticilik diye geçer.
Burada siz rehber ÖĞRETMENsiniz. Öğretmen olarak değerlendirileceksiniz. Formatörlükle karşıtırmayın.
Zaten ders programında da durumunuz ders saati olarak gösterilmiyor mu?
Yani 30 saatlik ders saati süreniz var.
Bunun 15'i maaş karşılığı,
15 saati normal ekderstir.
3 saat de hazırlık ve planlamadan gelmektedir. Bu şekilde haftada 18 saat almaktasınız.
Kesinti olacağı zaman da normal bir öğretmen kaç saat girmediğinde ne kesiliyorsa, ayın şekilde kesinti yapılması gerekmektedir.

BT Rehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar) yazısınızı incelerseniz daha iyi olur.
(89692170/903.99/248065 sayı ve 27/12/2012 tarihli yazı.)

solomonte hocam yazdığınızla mevzuatı okuma ve yorumlama konusunda gerekli yetilere sahip olmadığınız anlaşılıyor. Yanlış yorumlarınızla arkadaşları yanıltmayınız.

BT Rehber Öğretmenleri geçici görevlendirme ile çalışmaktadırlar. Yani girdikleri dersler için değil üzerlerindeki geçici görev sebebiyle ekders ücreti alırlar. Ekders ücretleri ile ilgili yönetmeliğin geçici görevlendirmeler maddesinde 18 saat ekders ödeneceği belirtilmiştir. Usulende bu ücret haftaya eşit şekilde yayılmaktadır.(4+3+4+3+4) Bu sebeple müdür yardımcısı hata yapmıştır, sadece 3 saat ücreti kesmesi gerekmektedir.

Hocam sizi anlamak istemiyorsa sözlü diyalog kurmayın. Okulunuza ekders ücreti hesaplamasında hata yapıldığını düzeltilmesi gerektiğini belirten bir dilekçe yazın. Dilekçenizin sonunda "...bir üst kuruma başvuru ve gereği halinde yargı işlemleri için tarafıma yazılı cevap verilmesini istiyorum." ifadesini mutlaka kullanın.

SeeNone' Alıntı:
Peki bunun doğrusu nedir? Biz kendi içimizde bile emin konuşamıyoruz ki?

Hocam MEB personeli yönetmelikleri ve mevzuatı doğru uygularsa sorun hiçbir zaman çıkmaz. Ek ders yönetmeliğinde ve genelgelerde bu konular açıktır. İdareciler de işleri gereği bu yönetmeliklere uymak zorundadırlar.
Müdür yardımcınızın söylediği kaç saat vereceği yazıyor ama nasıl dağıtacağı yazmıyor cümlesi onun iş güzarlığını gösterir.

Dağıtım

MADDE 23- (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki(2) ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir.

Bu maddeye dayanarak 18 saati haftanın günlerine eşit dağıtmak zorundadır.

İlgili Karar da aşağıdadır.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Ayrıca solomonte hocam biz Valiliklerce görevlendirildiğimiz için bizim diğer öğretmen arkadaşlardan farklı bir durumumuz var.

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Ekders yönetmeliği tüm öğretmenlerin çok iyi bilmesi gereken ve özlük haklarıyla ilgili belki de en çok ihtiyaç duyulan yönetmeliklerden biridir.
Bt Rehber Öğretmen olarak görev yapan arkadaşlarımızın ekders yönetmeliğini, özellikle geçici görevlendirmelerle ilgili kısmını daha da iyi bilmeleri gerekmektedir.
Konu ömür boyu ihtiyaç duyulmayacak ya da gerektiğinde yılda birkez bakılacak bir yönetmelik olsa hatalı yorumların çıkması normal görülebilir.
Fakat konu olan yönetmelikle ilgili yapılan yanlış yorumlara/saçmalıklara tevazu gösteremeyeceğim.

bt rehber öğretmeni olmayan bir öğretmenin 1 gün okula sevk alıp gitmemesinde ne kadar ek ders kesiliyor şu anda? bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

solomonte' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
bt rehber öğretmeni olmayan bir öğretmenin 1 gün okula sevk alıp gitmemesinde ne kadar ek ders kesiliyor şu anda? bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

O gün kaç saat derse girmemişse o kadar.
Bir de hazırlık ve planlamaya etki edip etmediğine bakılır hocam.

sağolun bilgi için kulüp olduğu günse 2 saat de oradan kesilir sanırım yanlış mıyım? hazırlık ve planlama derken kastedilen nedir? (aradaugrarim hocam kızacak ama ek ders yönetmeliğini açıp okumayalı 5 sene oldu sanırım)

solomonte' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:

Hocam yanlış bilgi vermeyiniz.
Hafta içinde kac saat dersiniz olursa olsun girmediğiniz dersler değil girdiğiniz dersler hesaplanır. 1 gün gitmediginizde 6 saat ek ders kesilir.

Kulüp ve rehberlik, 1 gün bile gelseniz yazılır hocam. Ders saatine ve gününe bağlı olarak kesilmez.

Hocam rehberlik dersi gününde derse girmezseniz 2 saat rehberlik saatiniz de kesilir.

biltek2007' Alıntı:
solomonte' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:

Hocam yanlış bilgi vermeyiniz.
Hafta içinde kac saat dersiniz olursa olsun girmediğiniz dersler değil girdiğiniz dersler hesaplanır. 1 gün gitmediginizde 6 saat ek ders kesilir.
hocam ufak bir detay var sanırım ogün ders programınızda kaç saat desiniz varsa haftalık ders saatinizden kesilir kalan maaş karşılığı görev saatinden düşer üstüne hazırlık planlama sınıf/kulüp eklenir.örn:haftalık toplam 20 saat dersiniz var ogünkü ders yükünüz 4 saatse toplamdan 4 saat düşülür (16-15)+1+2

Geri