yıllık plan hakkında (öğretim programı ile ilgili)

Kodla Büyü

guvennet

Site Gezgini
arkadaşlar en eski sistemdeki basamak planlarını uygulamak istiyorum. hem yardımcı kitapları var rahat anlatabilmek için, hem çocukların ilgisini çekebilecek konular var.. mesela 5. sınıflara paint, word gibi konular..

böyle yapsam sıkıntı çıkar mı? planyap programını kullanarak yapmak istiyorum.. ben 3 senedir bu şekilde yapıyorum hiçbir sorunla da karşılaşmadım.. illa bu programı uygulamak zorunda mıyız?

Öğretim programı detaylı incelendiğinde öğretmenin ne kadar özgür olabileceği ortaya çıkıyor aslında. Şu anki öğretim programı öğrencinin durumuna göre istenilen konuları seçebilmemize olanak veriyor. Kimse de gelip "Neden bu konuları işliyorsun hocam" diyemez. Çünkü öğretim programı gayet esnek bir yapıda hocam. Eğer öğrencilerin seviyesi için uygun olacağını düşünüyorsan istediğin konuları yıllık planında gösterebilirsin.

aynen öyle düşünüyorum ben de.. hem daha eğlenceli oluyor ders diğer türlü hem de ben ve öğrenciler sıkılmıyor.. ben öyle yapacağım sanırım..

selcukoglakci' Alıntı:
Öğretim programı detaylı incelendiğinde öğretmenin ne kadar özgür olabileceği ortaya çıkıyor aslında. Şu anki öğretim programı öğrencinin durumuna göre istenilen konuları seçebilmemize olanak veriyor. Kimse de gelip "Neden bu konuları işliyorsun hocam" diyemez. Çünkü öğretim programı gayet esnek bir yapıda hocam. Eğer öğrencilerin seviyesi için uygun olacağını düşünüyorsan istediğin konuları yıllık planında gösterebilirsin.
+1 ,

Öğretim Programı sayfa 7 :
Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek, öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta, düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir. Tüm seviyeleri aşabilen öğrenciler farklı projelere yönlendirilebilecektir.

evet özgürsün hocam, öğretim programı sayfa 7 deki farklı yeterlikler ibaresi düzenliyor olayı. biz de geçen dönem her düzeyi aldık ancak tema3 'e ağırlık verdik. Bit kullanarak bilgiye ulaşma ve biçimlendirme. diğer düzeyleri almasan da kimse bişey demez, kimse anlamaz zaten. çok zorda kalırsan da zümrede karar alırsın olur biter.

Geri