Yıllık Planda Konu Değişikliği Yapılır mı?

Kodla Büyü

muabote

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 6.sınıfların yıllık planında Adres Deffterini Çıkarıp Scratch ve resim işleme programı gibi farklı konular ilave edebilir miyiz.
Resmi sıkıntı yaşar mıyız.
Yoksa talim terbiyenin belirlediği programa uymak zorundamıyız.
bilgisi olan paylaşırsa faydalı olacaktır.

Sözü edilen yıllık plan hangisi?
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programına uygun bir plan hazırlamanız gerekir. Ek olarak düzenlemeler, güncelleştirmeler ve eklemeler de yapmanız önerilir.

muabote' Alıntı:
Arkadaşlar 6.sınıfların yıllık planında Adres Deffterini Çıkarıp Scratch ve resim işleme programı gibi farklı konular ilave edebilir miyiz.
Resmi sıkıntı yaşar mıyız.
Yoksa talim terbiyenin belirlediği programa uymak zorundamıyız.
bilgisi olan paylaşırsa faydalı olacaktır.
Hocam yıllık planı öğretmen yapar zaten, neyi ekleyip neyi çıkaracağınızı siz belirleyeceksiniz. Ancak tabii ki yıllık planı yaparken her derste olduğu gibi dersin öğretim programında belirtilen kazanımlara, ölçme-değerlendirmeye uymak zorundasınız. Yıllık planı kendiniz kendi okulunuza uygun yapmanızı tavsiye ederim sene boyunca rahat edersiniz.

Öğretim programı planlamayı tamamen öğetmene bırakmış durumda ve öğretim programının içinde üstüne basa basa vurgulanmış* durumda.
Yeterlikler, öğrenme düzeyleri ve performans göstergeleri verilmiş, öğrenme alanları keskin hatlarla değil parantez içi esnekliklerle ifade edilmiş. Bu da öğretmenin aynı öğrenme sonucuna ulaşmak için kullanacağı araçları/yazılımları seçmede özgür bırakıyor. Ben Goldwave anlatırım siz Audacity. Siz Scratch anlatırsınız ben -öğrencilerimin durumuna göre- Powerpoint.
Yıllık plan internetten hazır bulunup, okul ve öğretmen adının değiştirilip idareye verilen matbu bir belge değildir. Öğretmenin yol haritasıdır. Yol haritasında yoldayken bile değişiklik yapılabili -ki şu anda henüz eğitim öğretim başlamadı bile:)

* BTY Öğretim Programı sayfa 7:
Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek, öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta, düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir. Tüm seviyeleri aşabilen öğrenciler farklı projelere yönlendirilebilecektir.

Geri