Yılların Resimarşivim söz konusu[Yetki sorunu]ltfn yardım

Kodla Büyü
Herkeze merhaba,

İlk olarak problemimin nasıl doğdugunu size yaptılarımı anlatacagım.

D / Sürücümde Özel adlı klasörumde tuttugum resimlerimde özel resimler bulundugundan herkezin erişmesini istemedım bilgisayarımı benden başkalarıda kullanıyor. Dedim ben buna şifre koyıyım klasore klasör özelliklerinden Şifre felan koymaya calıstım beceremedım ama naptıysam klasörun adı ve içindeki resimlerin yazısı yeşile dönüştü. Herneyse sıkıntı yokdu Resimlerimi istedigim gibi atıyordum istedigim yere kopyalaya bılıp istedigim programla editleye biliyordum Taaki dün Sistemimin yavaşlamasından dolayı PC me format attım. D / Sürücüme girdigimde resimlerimin hic birisi acılmadi hic bir şekilde kopyalanmıyor .Denemedigim yol Bakmadıgım forum kalmadı lütfen birisi kurtarsın benı bu derttten şimdiden teşekkür ediyorum

Klasörlerin görünümü
http://e1301.hizliresim.com/15/w/jghnw.jpg
Resimi actıgımda resim görüntüsü
http://e1301.hizliresim.com/15/w/jghq2.jpg
Resimler Veya klasörler üzerinde her hangi bir degişiklik yapmak istedigimde
http://e1301.hizliresim.com/15/w/jghr2.jpg

ntfs dosya sisteminden kaynaklı bir şifreleme live linux cd leri ile muhtemelen açar hirens boot cd de işini görür diye düşünüyorum.

Linüx 1 işletim sistemi kurarsam Şifreleme muhabbetini aşmiş olacam ve resımlerımı kurtara bilecegim bunu demek istediniz degilmi ?

Hocam eğer çok önemliyse resimlerin Encase programı ile hepsini geri getirebilirsin. Biz bu sene Adli Bilişim Teknolojileri dersinde bunu gördük gerçekten çok başarılı bir program

EFS tarzı bir bir programla şifrelenmiş sanırım.sertifikasını yedeklemediysen genelde bir bardak su iç diyorlar ama recovery araçları var fakat bunlarda zaten bilgisayarında sertifikayı arıyorlar.Umarım Yardım eden olur.

aynen o sertifika format atmadan once C deydı sanırım onu alıcagımı dusunmedım format attıkdan sonra sımdı o sertıfıka olmadan acmıyor resımlerı onu bır sekılde gerı almam lazım işte :( teşekkurler vedat

format attıysan bulması zor ama dene istersen Advanced EFS Data Recovery

Birisi böyle birşeyler yazmış ama bilemiyorum işe yara mı

http://forum.donanimhaber.com/m_37794420/tm.htm

arkadaşlar aynı sorun benimde başıma geldi oyun iso dosyalarını gizlemiştim daha sonra format attım format atarken kullandıgım eski ismi kullanmadım mesela eski pc ismi admin idi bi sonrakinde de farklı bir isim kullandım daha sonra oyun iso dosyalarının yeşil oldugunu gördüm ve oyunlar açılmıyordu
açma hatası sorunum vardı baya bir ugraştan sonra hiç netice alamamıştım baya kurcaladım anlayacagınız sonra birden aklıma bir fikir geldi iso dosyalarının üzerine sag tıkladım özellikler ordan gelişmiş ordan ayrıntılar ve orada daha önce kullandıgım pc ismi yazıyordu bende tekrardan pc yi eski isimle formatladım yani format atarken sorulan pc ismi ve formattan sonra iso dosyalarının düzeldigini gördüm anlayacagınız baya sevindim çünki hiçbiryerde sonuç alamamıştım umarım sizlerinde sorununu halletmiş olur klasörleride düzellti bu arada kolay gelsin.

Hocam şu daha mantıklı geldi bana

fat32 olan bir bölüme kopyaladığında ntfs sahiplik vs. bilgileri aktarılamayacağından bu yöntem daha işe yarayabilir göründü bana

Bizzat denenmişdir imkansiz yoktur arkadaşlar..

Cd den çalışan Linüx bul Hiden's Bootcd son sürümü 13,1 içinde mevcut ben ordan denedim

Öncelikle size lazim olan fat32 li bir bölüm herhangi bir bos hdd olur usb bellek olur yada diskiniz d si olur fatk etmez fat32 biçiminde formatla

Cd den linüx calısdir İlk etap garip gelebilir linüx biraz kurcala çözersin 2 dk da
sonra yeşil olan tüm dosyalari kopyala fat32 yaratıgın yere yapişdir.

yeniden başlat ana bide ne göreceksin hepsi düzelmiş :D

sadece dosya isimlerinde içeriklerinde degil türkçe karekter sorunu oluyor örnek bi exel dosyasi isimi BAHÇIVAN.xls BAH&%VAN.xls oluyor fakat dosya içeriginde herhangi bi sorun olmuyor....

Windowsun yardımında o sertifikayı kaybedersen dosylara erişimin imkansız olacağını, ancak ücreti karşılığı Microsoftun yardım edebileceğini yazdığını hatırlıyorum. Onun haricinde şifrelenmiş veriyi FAT32 bir alana taşısanız bile okunamaz olacağını düşünüyorum. Bu kadar kolay kurtarılsa şifreleme işine ne gerek varki. nerde kaldı güvenlik. Sadece dosya izinleri sıkıntı olsa bu çözüm olur. Çünkü FAT dosya izinlerini desteklemediği için FAT alana geçerken haliyle bu izinler silinir ve erişim sıkıntısı kalmaz.

kurtarma programıyla .pfx dosyası ara belki bulursun. eğer bulursan bu şifreyi yeni sistemine yükletip dosyalarına ulaşabilirsin.kolay gelsin.

attribute changer diye bir program var, ücretsiz bir program... onu kurduktan sonra klasörün üzerindeyken sağ tıklayıp öznitelikleri değiştiri tıkla ve açılan penceren istediği ayarı yapıp klaörünü ve içindekileri kurtarabilirsin... kullanımı çok basit...

Live Linux (Kurulumsuz Çalışan Linux CD) üzerinden dosyalarınızı istediğiniz başka bir konuma (HDD, DVD) aktarabilirsiniz. Bunun yanında arkadaşların dediği gibi şifreleme için kullanılan sertifika dosyasını bulabilirseniz de dosyalarınıza erişebilirsiniz, ama bu yöntem biraz zor çünkü bulduğunuz pfx dosyasının bozulmuş olma ihtimali yüksek.
Nacizane tavsiyem ubuntu, pardus vb çalışan cd lerden bir tanesi ile bilgisayarınızı açıp, dosyalarınızı başka bir harddiske aktarmanızdır.

ugurluhan' Alıntı:
Windowsun yardımında o sertifikayı kaybedersen dosylara erişimin imkansız olacağını, ancak ücreti karşılığı Microsoftun yardım edebileceğini yazdığını hatırlıyorum. Onun haricinde şifrelenmiş veriyi FAT32 bir alana taşısanız bile okunamaz olacağını düşünüyorum. Bu kadar kolay kurtarılsa şifreleme işine ne gerek varki. nerde kaldı güvenlik. Sadece dosya izinleri sıkıntı olsa bu çözüm olur. Çünkü FAT dosya izinlerini desteklemediği için FAT alana geçerken haliyle bu izinler silinir ve erişim sıkıntısı kalmaz.

windowstan değil ama belki bir linux türevinden kopyalanabilir fat dosya sistemi olan bir sürücüye. Belki...

Geri