Yaşasın BTR siz günler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Artık sadece derslerime giriyorum, bugün ses sitemi uçmuş eskiden idare koşardı bana şimdi ise en son benim haberim oldu. Bazı sınıflarda internet yok öğretmenlerime artık benim işim değil deyip 30-40 tanesine zoraki anlattım idareye yönlendirdim şimdi gelen yok. Geçen hafta okulun interneti iki hafta oldukça sıkıntılıydı hiç oralı olmadım. Hayır demeyi öğrenince ben de artık milletin stresini kendime stres yapmaktan kurtulmuş oldum. Allah dersimizi zorunlu yapanlardan razı olsun ayağınız taşa takılmasın :)

tati' Alıntı:
Artık sadece derslerime giriyorum, bugün ses sitemi uçmuş eskiden idare koşardı bana şimdi ise en son benim haberim oldu. Bazı sınıflarda internet yok öğretmenlerime artık benim işim değil deyip 30-40 tanesine zoraki anlattım idareye yönlendirdim şimdi gelen yok. Geçen hafta okulun interneti iki hafta oldukça sıkıntılıydı hiç oralı olmadım. Hayır demeyi öğrenince ben de artık milletin stresini kendime stres yapmaktan kurtulmuş oldum. Allah dersimizi zorunlu yapanlardan razı olsun ayağınız taşa takılmasın :)

hocam herşeye evet demekle herşeye hayır deme arasında fark yok...
okul zor durumda kalmışsa yardım etmek daha erdemli bir davranış....
hamallık yapın demiyorum ama siz okulu idare ederseniz okul da sizi idare eder

Mr.Spermata' Alıntı:
Allah bana da gamsız olmayı nasip etsin

Benim ki gamsızlık değil Allah en kısa zamanda sizi dilediğiniz gibi gamsız yapsın.

only61' Alıntı:
tati' Alıntı:

Hocam tam yedi yıl yardımcı oldum herkesin bilgisayar problemine ben koştum. Elektrik ile çalışan her alet için yardımcı oldum. Öğretmen evinden bilgisayarına kedinin pislediği bilgisayarı getirip yine yaptım. Ancak sonradan gördüm ki bana ben bunları yapmakla mecburum gibi davranmaya çalıştılar. Geçen sene formatörlük başvruları geldi idare bana bildirmedi kasti değildir idare unutmuştur dedim bu sene de aynısını yapınca sadece en iyi şekilde dersimi işlemek için çaba sarf ediyorum. Artık öncelik öğrencilerim ve önceki senelerde onlara vermem gereken değeri çözülmesi mümkün olabilecek işlere vermişim.

tati arkadaşıma katılıyorum.idarenin bir sorunu varsa o onun sorunu. yapılabilecek küçük çaplı şeyler varsa zaten yapılıyo .. ama Allah aşkına ses sistemi kamera daha bilmem ne elektronik alet yapabilen tamir etmeyi sevenler yapsın yıne ıstıyosa biz tamirci değiliz ...biz öğretmeniz ama bunu fark etmeyen belki mühendis olacak çok kişi var aramızda onlar yuzundendir çoğu çektiklerimiz.. inşlh bu btr de kalkar bu sorunlar da biter..

BTR nin tek faydası küçük okullarda olur. Çünkü hem okul problemi az olu hem de ek dersi olmayan öğretmen arkadaşlarımıza çok faydası olur. Onun dışında mantıksız. Bizleri beleş çalışan Vestel in teknik servis elemanı yaptılar.Özetlemiş oldum umarım.

Valla benimde keyfim yerine geldi bu sene acaip eğlenceli geçiyor. İşin güzel tarafı okuldaki teknoloji tasarım öğretmeninin sertifikası vardı o BTR oldu bende 28 saat dersime giriyorum. Aramızda iyidir onunla arasıra tabiki yardımcı oluyorum ama kafam çok rahatladı en ufak şeyde beni bulanları yönlendiriyorum artık ona :)

Dip Not: Bazılarına sonra yaparım ya da basit işler için çağırıp durmayın dediğim için arkamdan konuşuyorlarmış bi üzüldüm bi üzüldüm sormayın gitsin. Üzüntüden yemeden içmeden kesildim :mrgreen:

Ben de müdüre yönlendiriyorum, gönderdiğim arkadaşa da arkadan dedikodu yapma fırsatı veriyorum. :) Çok daha rahat ve huzurluyum

only61' Alıntı:
tati' Alıntı:

YAZDIĞINIZA KESİNLİKLE KATILMIYORUM. SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR İYİLİK YAPIN İNSANOĞLU ÖYLE BİR HALE GELMİŞKİ ONU ANLAMAZ VE İŞİNİZ OLARAK GÖRÜR VE NE KADAR İYİ NİYETLİ OLUN NE KADAR İYİLİK EDİN ZAMANI GELİNCE SADECE TEK BİR YANLIŞINIZDA SİZDEN KÖTÜSÜ OLMAZ. BU DÖNEM BENDE RAHATIM 27 SAAT DERSİM VAR NÖBETİM VAR DERSİME GİRİYOM ÇIKIYOM. SORUNU OLAN BİRTANESİ ÖĞRETMENLER ODASINDA FORMAT ATMIYOMUŞUM DİYE SİTEM ETTİ OKULUN TAMİRCİSİ DEĞİLİM BİLİŞİM ÖĞRETMENİYİM DEDİM OKUL ÇIKIŞINDA RİCA EDEN ARKADAŞLAR DA BAŞIMIN ÜZERİNE 5 DAKİKA ÖZEL ZAMANIMI AYIRABİLİRİM DİYORUM. TONLA BİLGİSAYARCIYA PARA AKIYOR Bİ DÜNYA BİLGİSAYARLA İLGİLİ SORUN OLDU AMA YAPACAĞIM NE OLABİLİR Kİ... BİR RÜZGARDI ESTİ GEÇTİ BTR

tati' Alıntı:
BTR nin tek faydası küçük okullarda olur. Çünkü hem okul problemi az olu hem de ek dersi olmayan öğretmen arkadaşlarımıza çok faydası olur. Onun dışında mantıksız. Bizleri beleş çalışan Vestel in teknik servis elemanı yaptılar.Özetlemiş oldum umarım.
Hocam bazı küçük okullarda işler iyi takip edilmiyor
bilgisayar az olsa da okulun işleri düzenli olmayınca herkesin başı ağrıyor.
görev alanlar da sorunluysa küçük okul da olsa rahatınız olmayabiliyor.

Aslında genel olarak idareyle de alakalı, aran iyiyse mesele yok yap btr ni al ek dersini ama idareyle aran iyi değilse dersini ver çık git. Tabi önemli bir diğer hususta bilmiyorum demesini bilmektir. Yoksa idareyle aramız iyi olsa bile bizim için sıkıntı olur. Ben bilmediğim şeye hiç çekinmeden ben o işten anlamıyorum diyebiliyorum.

Ben Btr olmak istiyorum. 30 saat derse girip eve zor düşüyorum. Oğlum otur, kızım sus, internet açmıyor öğretmenim, fare çalışmıyor, sandalye ile sürünme oğlum, ders anlatmamıza iğrenen öğrenciler, sürekli oyun ve internet bekleyen öğrenciler. Ben btr olup günde 2-3 sorunla uğraşmaktan mutluydum.

yorumları okudum herkesin haklılık payı var ozaman herkes işine geleni alsın.Ders isteyen ders.btr isteyen btr.Önemli olan herkesin mutlu olduğu şeye erişebilmesi :)

only61' Alıntı:

+1

hakanotuken' Alıntı:
Ben Btr olmak istiyorum. 30 saat derse girip eve zor düşüyorum. Oğlum otur, kızım sus, internet açmıyor öğretmenim, fare çalışmıyor, sandalye ile sürünme oğlum, ders anlatmamıza iğrenen öğrenciler, sürekli oyun ve internet bekleyen öğrenciler. Ben btr olup günde 2-3 sorunla uğraşmaktan mutluydum.
haklısın hocam ben bütün bunları 2003-2005 de ders 2 saat ve notu varken yaşamıştım burada da anlattım kadrolu btr daha yerindedir diye ama bazı arkadaşlar bu tarz yorum yapanlara hakarete varan cevaplar verdi. Neyse o olmadı ama hiç değilse dersin zorunlu olması bir çok öğretmenin norm sorununa çare oldu, müdürlerin dersini seçmeseydim norm fazlası olurdun muhabbetinden kurtulduk, tayin için hiç açmayan yerlerde okullar açıldı. Atama bekleyenler için daha fazla kadro açıldı. Bu açıdan iyi oldu.

tati' Alıntı:
Elektrik ile çalışan her alet için yardımcı oldum. Ancak sonradan gördüm ki bana ben bunları yapmakla mecburum gibi davranmaya çalıştılar.
Sizi çok iyi anlıyorum hocam. Hayır demeyi bilmek lazım. Yaklaşık 1 haftadır 1. sınıfların öğretmenleri gelip sürekli projeksiyonu takmamı istiyorlar. Montajını yapın ben bilgisayar bağlantısını yaparım diyorum yine anlatamıyorum. Bugün yine birisi beni sınıfına çağırdı ve takmamı istedi projeksiyonu. Hocam kendin tak ya da hizmetliye taktır. Sizin de gayet becerebileceğiniz biri işi bana yaptırmaya çalışmayın diye sert çıktım. Takıldığında bana haber verin gelip kontrol ederim diyip çıktım. Hemen küsen çiğ heriflerden değilmiş yine de. Taktırıp beni çağırdı kontrole. Ben de son ayarlamaları yapınca teşekkür etti gülümseyerek. Bunları şundan anlatıyorum. Bu yıla kadar alakasız işlere koşturup durdum neden? Okul işleri yürüsün, arkdaşlara ayıp olmasın onları kırmayayım falan diye ancak sonuçta yıpranan hep ben oluyorum. Hayır denmesi gerekenlere hayır demek lazım. Küsen küser kalan sağlar bizimdir mantığı.

computing' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
haklısın hocam ben bütün bunları 2003-2005 de ders 2 saat ve notu varken yaşamıştım burada da anlattım kadrolu btr daha yerindedir diye ama bazı arkadaşlar bu tarz yorum yapanlara hakarete varan cevaplar verdi. Neyse o olmadı ama hiç değilse dersin zorunlu olması bir çok öğretmenin norm sorununa çare oldu, müdürlerin dersini seçmeseydim norm fazlası olurdun muhabbetinden kurtulduk, tayin için hiç açmayan yerlerde okullar açıldı. Atama bekleyenler için daha fazla kadro açıldı. Bu açıdan iyi oldu.

arkadaşa katılıyorum.bende btr olmaktan memnunum.ama yinede norm sorunu olacak.bu seferde 35 40 saat ders olan okullarda öğretmenler ek ders alamıyor.

elimden gelse ben de bırakacağım btrliği 2 oldu okulda sinir olduğum şeyler. 3. de bırakıyorum kısmetse... dersime girer çıkarım gerisine karışmam...
size de hayırlı olsun hocam :)

oyungezer' Alıntı:
tati' Alıntı:
Elektrik ile çalışan her alet için yardımcı oldum. Ancak sonradan gördüm ki bana ben bunları yapmakla mecburum gibi davranmaya çalıştılar.
Sizi çok iyi anlıyorum hocam. Hayır demeyi bilmek lazım. Yaklaşık 1 haftadır 1. sınıfların öğretmenleri gelip sürekli projeksiyonu takmamı istiyorlar. Montajını yapın ben bilgisayar bağlantısını yaparım diyorum yine anlatamıyorum. Bugün yine birisi beni sınıfına çağırdı ve takmamı istedi projeksiyonu. Hocam kendin tak ya da hizmetliye taktır. Sizin de gayet becerebileceğiniz biri işi bana yaptırmaya çalışmayın diye sert çıktım. Takıldığında bana haber verin gelip kontrol ederim diyip çıktım. Hemen küsen çiğ heriflerden değilmiş yine de. Taktırıp beni çağırdı kontrole. Ben de son ayarlamaları yapınca teşekkür etti gülümseyerek. Bunları şundan anlatıyorum. Bu yıla kadar alakasız işlere koşturup durdum neden? Okul işleri yürüsün, arkdaşlara ayıp olmasın onları kırmayayım falan diye ancak sonuçta yıpranan hep ben oluyorum. Hayır denmesi gerekenlere hayır demek lazım. Küsen küser kalan sağlar bizimdir mantığı.

Aynen hocam. Utanmadan BT öğretmeninin eline matkap alıp merdivene çıkarak duvarı delip kanal çekmesini, içine kabloyu yerleştirmesini , projeksiyonu yerine sabitlemesini de bekliyorlar. Görevim değil denilince de trip yapıyorlar. Bir öğretmen kendisi gibi fakülte mezunu birinden utanmadan bu işleri yapmasını isteyebiliyor :verymad: . Bu varsa okuldaki kaba tamir tadilat işlerine bakan görevlinin ya da dışarıdan çağrılacak vatandaşın işi.
BT öğretmeninin yapacağı yardım güç ve görüntü kablolarının doğru takıldığına bakıp pc deki görüntünün aktarılıp aktarılamadığını test etmekten ibaret.

Fatih kurtulmuşsun sevindim. Alper senin de duruşun iyi bende BTR yim dersim az ama ders saatlerinde asla iş yapmamaya çalışıyorum. Yeni atandım o yüzden kenarda sessiz duruyorum o iyi oluyor...

baydin55' Alıntı:
Fatih kurtulmuşsun sevindim. Alper senin de duruşun iyi bende BTR yim dersim az ama ders saatlerinde asla iş yapmamaya çalışıyorum. Yeni atandım o yüzden kenarda sessiz duruyorum o iyi oluyor...

Bilal yüzün çok iyi bir insan olduğunu belli ettiriyor. Yüzünü biraz sert ve asabi yap:)

Geri