regulus11' Alıntı:
su catidan modeme kabloyla gelen internetin mantigi nedir arkadaslar uydudan felan mi aliyor. yasal mi?
Bizim burada da 6 aydır bu işi yapan küçük bir firma var. Bunlar Türkcell ya da süperonline gibi firmalardan yüksek hızlı fiber internet kiralıyorlar, örneğin 100 Mbit. Ardından yüksek bir yere verici antenlerini yerleştirip, bu interneti aynı kablosuz ağ gibi yayınlıyorlar. Siz evinize bağlatmak istediğinizde çatıya, bu vericiyi görecek şeklide bir anten bağlayıp, evinize kablo çekiyor ve evinize de bir router (modem) koyuyorlar. Gerekli kurulumu yaptıklarında internetiniz olmuş oluyor. Antenin vericilerini görmesi gerekiyor, aksi halde tam verim alınamıyor, bunun için de kurulumdan önce evinize gelip, test ediyorlar.
Sistem bir zamanlar wimax denilen kablosuz internet dağıtımının küçük ölçekli olanı.
Bizim burada ttnet'in hizmet götüremediği yerlerden bu internete talep var. Örneğin okulumuzun yanında bir site var, okul labından 6-7 tane bunlara ait kablosuz ağ ismi görünüyor.
Maliyet olarak 120 TL router ücreti, 30 TL kurulum ücreti ve 30 TL bir aylık kullanım ücreti istiyorlar. 8 Mbit sınırsız internet vaat ediyorlar. Yılbaşından sonra 35 olacakmış. Ücreti ay başında peşin alıyorlar, fatura vs. yok. Ücretini vermezseniz internetiniz olmuyor. Anten onlara ait, aboneliği bıraktığınızda geri alıyorlar. Eğer firma bırakıp, kaçmazsa ve 6-7 ay sağlıklı bir şekilde bağlanırsanız, ttnet'e göre kendini amorti etmiş oluyor, ondan sonraki aylarda 15 TL gibi bir kârınız oluyor.
TTnet'in hizmet vermediği yerler için güzel bir fırsat.
Onun dışında eğer sadece ADSL'ye mahkumsanız, TTNet'ten başkasına geçmeyin. Ben vodafone'a geçtim, 24 ay taahhüt karşılığı 16 Mbit sınırsıza 49 TL veriyorum. 1 yılları doldu ama taahhüt bitince hemen TTNet'e geçeceğim. Nakillerde çok büyük sıkıntı çektim. Yazları yayla'ya gidiyoruz ve nakil gerekiyor. Geçen seferde tam 28 gün sürdü. Bir öncekinde 27 gün sürdü. Artık nakil etmeye korkuyorum, acaba bir ayı geçer mi diye.