yamulan klavye pinleri

Kodla Büyü

optimistic

Site Gezgini
Kalvyenin pinleri düzeltilemeyecek duruma geldiğinde yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Yoksa klavyeyi çöpe mi atıyoruz:(

krılmadıysa düzelme olabilir. kırıldıysa uğraşmaya değmez.

Hocam peki yamulan vga kablosu pinleri için ne yapıyorsunuz. Bu kablo 10 metrelik projeksiyon kablosu ise ne yapıyorsunuz? Ek yapma şansımız var mı?

bende de var 2 tane klavye. Girişleri düzelteyim derken pinleri kırıldı. Gerçekten bende çöpe atmak istemiyorum.

maket bıçağı ile düzeltilebiliyor tabi kalitesine göre bazıları bıçağı dokundurmaya gelmiyor dipten kırılabiliyor.bu durumda sağlam uçlu olanlarlar fare ya da klavyeyi komple söküp kabloları değiştirebilirsiniz ben bi kaç fare kurtarmıştım bu şekilde

uçlu kalem ile düzeltebildiklerim oldu, çok ezilenleri elektronik çöplüğe atıyorum tuşları işime yaramayacaksa...
Elektronik çöplerinizi lütfen normal çöplüğe atmayın arkadaşlar, en azından toplayıp ayrı atın, çevreye zararları had safhada

folikAsit' Alıntı:
uçlu kalem ile düzeltebildiklerim oldu, çok ezilenleri elektronik çöplüğe atıyorum tuşları işime yaramayacaksa...
Elektronik çöplerinizi lütfen normal çöplüğe atmayın arkadaşlar, en azından toplayıp ayrı atın, çevreye zararları had safhada

uçlu kalem işe yarıyor :+1:

okanformula' Alıntı:
Hocam peki yamulan vga kablosu pinleri için ne yapıyorsunuz. Bu kablo 10 metrelik projeksiyon kablosu ise ne yapıyorsunuz? Ek yapma şansımız var mı?

Hocam eğer pinlerde kırılan varsa ben birini toplu iğneyi keserek sivri kısmını vga ya batırmıştım çalıştırdım ancak çok fazla oynanmaması lazım bu girişin oynanırsa çıkma ihtimali var

zeybekd' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Hocam eğer pinlerde kırılan varsa ben birini toplu iğneyi keserek sivri kısmını vga ya batırmıştım çalıştırdım ancak çok fazla oynanmaması lazım bu girişin oynanırsa çıkma ihtimali var

klavye ve farenin pinlerini maket bıçağı ya da uçlu kalem ile düzeltiyorum genellikle bir müddet daha götürebiliyor kırılmazsa.

vga kablolarına da ek yapıyorum, çalışıyor. projeksiyon kabloları fazla idi ortasından kesip iki adet elde ediyorum diğer uzun kablolara ek yaptım yalnız içindeki renkler tutmuyor bunun için okuldaki uzun olan kabloların birini bir defa yerinden söküp renklerinin hangi pinlere geldiğini buldum daha sonra bu gerekmedi çünkü okuldaki diğer uzun kablolar da aynı idi. sadece kestiğim projeksiyon kablolarının renk ve pinlerini ayrı ayrı bulup liste çıkarıyorum ona göre bağlıyorum problem yok şimdilik 3-4 sınıfta böyle kullanıyoruz.

waa' Alıntı:
zeybekd' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

klavye ve farenin pinlerini maket bıçağı ya da uçlu kalem ile düzeltiyorum genellikle bir müddet daha götürebiliyor kırılmazsa.

vga kablolarına da ek yapıyorum, çalışıyor. projeksiyon kabloları fazla idi ortasından kesip iki adet elde ediyorum diğer uzun kablolara ek yaptım yalnız içindeki renkler tutmuyor bunun için okuldaki uzun olan kabloların birini bir defa yerinden söküp renklerinin hangi pinlere geldiğini buldum daha sonra bu gerekmedi çünkü okuldaki diğer uzun kablolar da aynı idi. sadece kestiğim projeksiyon kablolarının renk ve pinlerini ayrı ayrı bulup liste çıkarıyorum ona göre bağlıyorum problem yok şimdilik 3-4 sınıfta böyle kullanıyoruz.

Saolun hocalarım deneyeceğim...

Lanet olsun deidm pinleri düzelttim ama cnm çıktı yine kırdılar yine düzeltitm yine bozdular bu sefer bir kısmını kökten halletmişler bende UUSB klavye ve mouse aldım :))

Uçlu kalem ile düzeltiliyor hocam biraz uğraş gerekiyor:)

mriza' Alıntı:
folikAsit' Alıntı:

düzeltme için en iyisi 0.7 rotring kalem

hocam deneyecekseniz belki yardımcı olur benim çıkarttığım renk listesi ekteki dosyada. pratiklik açısından da bir tane multimetre/avometre/ampermetre ile daha kolay yaparsınız. elektronikçilerde 5 tl ye satılıyor gayet uygun... kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• vga.rar
    vga.rar
    4.5 KB · Görüntüleme: 46
mriza' Alıntı:
folikAsit' Alıntı:

Aynı yöntemi ben de kullanıyorum. Fazla hasar vermeden düzeltilebiliyor.

Hocam pS/2 deki 6 pinden 2 si boş. Gerçekte 4 tanesi kullanılıyor. Sadece 1 veya ikisi kırıldı ise hemen atmayın. Ayrıntılı pin yapısının resmi evdeki bilgisayarda vardı. Boştaki pinlerden biri ya da ikisi kırısla bile çalışıyor.
Bağlantıdaki resimlere bir göz atın işinize yarayabilir http://www.google.com.tr/imgres?q=ps+2+ ... =143&ty=82

oyungezer' Alıntı:
mriza' Alıntı:
folikAsit' Alıntı:

Aynı yöntemi ben de kullanıyorum. Fazla hasar vermeden düzeltilebiliyor.

Bende uçlu kalemle düzeltiyorum..

Geri