Yandex mail de gönderenin MAC adresi ???ACİL

Kodla Büyü
Öğrenmek pekte mümkün değil. Çünkü mailde sadece IP bilgileri görülebiliyor. O IP lerde gönderenin değil aradaki mail serverların falandı.

Hocam BT sınıfında bir kız öğrencimizin mail adrene bir başka öğrenci uygunsuz yazılar yazıp mail atmış.Aynı bilgisayarda oturan bir öğrenci olma olsılığı yüksek ama farklı bir bilgisayar da olabilir o yüzden mac adresini öğrenmek istedim.Yoksa mailin gönderdiği tarih ve saatte hangşi sınıftan hangi öğrencinin oturduğunu taspit edebilirim ama aynı bilgisayar değilse boşa suçlamış olurum.

Hocam yandexin türkiye de bürosu var. Eğer suç oluşturabilecek birşey varsa savcılık çare olabilir.

o saatteki sınıfın erkeklerini toplayıp biraz gözlerini korkutunuz hocam,
hepinizi disipline vereceğim , hanginiz yaptı vs diye..

belki itiraf eder

zzeytinci' Alıntı:
Hocam yandexin türkiye de bürosu var. Eğer suç oluşturabilecek birşey varsa savcılık çare olabilir.

Yerel ağ dışına MAC adresi çıkmaz. Eğer savcılığı şikayet olursa ve suç oluşabilecek bir durum varsa, log tutamadığınız için büyük ihtimalle suçlu kurum amiriniz olacaktır.

zzeytinci' Alıntı:

hocam benim niyetim yapanı bulup idareye bildirip yaptığının doğru olmadığını söylemekti.Sonuçta çocuklar.Yazdığı yazıdada çocukca şeyler ve küfür var.

Ben sadece bir ara hotmailde gönderenin mac adresini öğrenebiliyorduk diye hatırlıyorum. O yüzden acaba yandex de de öğrenebilirmiyiz diye merak ettim ama o da zor gözüküyor

Geri