Yapışkan arkadaşa çözüm lütfen

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar
arkadaşın biri musallat oldu, bilgisayarcıya git diyorum da baştan savma cevap veriyorum da anlamıyor. Bu probleme bi çözüm var mı?

İnterneti komşusundan alıyormuş.
Bir web sayfasını bile çook geç açıyormuş. Google bile 4-5 dakikada açılıyormuş.
Bunun sebebi ve çözümü nedir?

ben dedim
1- senin pc de problem olabilir. virüs veya sistem hantallasması gibi
2- senin buluduğun yerde internet altyapısı problemli olabilir
3- interneti aldıgın modem problemli olabilir.

benim önerilerim doğru mu siz ne dersiniz?

kablosuz ise yavaş olması normal zaten - komşusu 2 kat üstte olsa bile - internetin full çekeceğini zannediyorlar onalr. Kablolu olarak paylaşıyorlarsa da yine kabloda sıkıntı vardır - elektirkçi kablonun uçlarını yanlış bağlamıştır veya kablo ezilmiştir. Hiç internet gelmese neyse de 4-5 dakikada bir sayfa açılıyorsa bu dediklerim sebebiyledir .

Çok yüz vermeyin siz gene madem çok yapışkanmış. Bilmiyorum anlamıyorum deyin gitsin - sorunu anlayıp çözümünü sağlasanız bile bu iyilikten sayılmayacaktır zaten. Çok önemsemeyin

"Bütün bu sorunlardan kurtulmanız için evinize bir adsl hattı bağlatmanız gerekiyor" deyin hocam bir daha size rahatsız etmez emin olun...

derdini ttnet e telefon aç oraya söyle deyin. benimde internetim yavaştı, ttnet'i aradım çözdüler.

dijitalyerli' Alıntı:
derdini ttnet e telefon aç oraya söyle deyin. benimde internetim yavaştı, ttnet'i aradım çözdüler.
interneti komşudan alan birisi için biraz riskli değil mi hocam? :)

hangi çözümü bulursanız bulun, emin olun uğraşmayacak bile, derdi sizi eve çağırıp size yaptırmak. yapamadım, bilmiyorum deyin. olsun bitsin.

Komşudan çekerse tabiki yavaş olur. İki ev arasında kablo çeksin.

Çekmeyeceği için rahat bırakır.

Benim prensbimdir, telefonla bilgisayar problemi çözmem diyorum, kestirip atıyorum (sizi telefonda rahatsız ettiğini varsayarak yazdım)

peki bu son 1-2 haftadır yavaşlamış derse...?

üstelik birazdan teamviewer ile bağlanacam :))

ttnet hız testi yapacam muhtemelen sonra cıkarım... 3 aşağı 5 yukarı hız testi sonuçları nasıl olmalı? değerler ne olmalı arkadaşlar?

hocam sen teamwiever la flan yardıma başladıysan kolunu kaptırmışsın zaten :) geçmiş olsun..

soouuk' Alıntı:
hocam sen teamwiever la flan yardıma başladıysan kolunu kaptırmışsın zaten :) geçmiş olsun..
:)
walla çözümleri soyledim
o sorunu soyledi
papagan gibi çözümü noktası virgülü aynen soyledim
o sorunu soyledi
sonunda teamviewerdan bağlanıp bakabilir misin :)
ne diyim

Bencede ttnet i arayın de sorun onlardan de. ben hep öle yapıyorum. neti aldığı kişi arasın

Hocam sevdiğin bir arkadaşın ise yap gitsin, yapacağın bir şey değilse de bir bak, ilerde bir şey istemeye yüzün olur ancak değmeyecek biri ise saçma sapan bahaneler uydurun oyalayın eşşek değilse anlar...

Benim de okulda bir baş belam var, nerde görse mümkunatı yok ki bir şeyler sormasın. Bilmiyorum diyorum ama yapışmış bir kere. Hiç haz etmiyorum kendilerinden, selam dahi vermiyorum amma...

Hocam siz yine iyisiniz ben bizim apartmanda sevdiğim komşuların bilgisayarlarını yaptım arkadaş artık mahallede bir sorun olduğunda bana geliyorlar gına geldi bunlarla uğraşmaktan. Yakında teknik servis açacağım.

Arkadaşınızın bilgisayarına bir 100 TL sıkışmış. :)
Verdiğiniz önerileri hala anlamamazlıktan geliyor, kesin kurtulmak istiyorsanız bu tip özel işleri ücreti karşılığı yapacağınızı söyleyin ya da ücretle yapan birine yönlendirin. :puhaha:

bi güzel sorguya çektim.
bilgisayarda bi problem yokmus.
interneti ağırmış.
sabah iyiymis oglen ve sonrasında agırlasıyormus.
wifi net kullanıyormus...
dedim senin ortaklar film download ediyor. aldıgın kişiyle konus.
tabi bu cümlemi en az 10 kere tekrarladım. her tekrar öncesi "bak bu site de acılmıyor" serzenisinde bulunuyordu.
sonra işim var deyip kapadım :)

mtokcan' Alıntı:
Hocam bu arkadaş erkek mi? :D
böyle birşey yoksa: internet sahibine musallat etmek gerek.
yşöyle ki hocam kasayı çıkar git adamın evine tak bi de orta dene, olmadı mı onun bilgisaarını sök evine getir.

Kimbilir hangi sitelere girmişsindir diye cevapla herkesin içinde.
kesin çözüm.

Herkes nükteli yaklaşmış soruya bende ciddi bir cevap vereyim.
Aynı sorunu okulumda olmuştu bağlantı hızını 100 mbit olan yeri 10 mbit olarak ayarlarsan büyük ihtimal çözülür.

hocam arkadaşın sorusuna cevap kablo uçlarını yeniden iki ucu aynı olacak şekilde bağlasın bu 1
2.si aradaki mesafe 100 m den fazla ise net hızı düşebilir.3.sü aaynı yerden kaç kişi alıyor 10dan fazla ise hız düşer.
4.sü kullaaaandığı antivirüz programı varsa ondan kaynaklanabilir.

gelelim duygusal ona ek iş olarak tamir işleri yapmaya başladığınızı söyleyin bu sorunu hallederim yalnız bu sana 30 tlye patlar deyin.
btr yim ama devletin pc işlerine ve kullanım rehberliğine bakarım.Sizin mesele özele girer onun için 30 tl verirsen yaparım deyin.

bundan sonra gelsin bakalım.
gelirse paraaaaaasını alırsın.:)
hocam öğretmen arkadaşların pc lerini ücret karşılığı yap kendini kullandırtma.
bu işin ayıbı mayıbı yok.hı arkadaşımsın onun için sana 20 tl gibi konuşursun.
mesai saatinin içinde yapmıyorum dersin.
ufak bir mesele ise işine engel olmayacaksa yapıver gitsin. :+1:

inanki adamlara bedava yapınca değerinde olmuyor.

Geri