Yarıyıl tatili öğrencilerin Koordinatörlük Durumu

Kodla Büyü

devcodeblog

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhabalar;

Bazı işletmeler yarıyıl tatilinde öğrencileri bir hafta ya da iki hafta çalışmasını istiyorlar.

1. Öğrenciler tek taraflı çalışmamak istemeleri/istememeleri durumunda ne yapmamız gerekiyor. İşletmenin bu durumda telebini ne şekilde yanıtlamalıyız.
2. İzin dilekçesi ve ücret konusunda uygulama nedir.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılar;

İzin hakları var. Bu süre içerisinde maaşlarını almaya devam ediyorlar. İzin almak veya almamak için dilekçe ile başvuru yapacak. Ara tatilde devam edecek öğrenciler için 2 haftalık yeniden okul içi koordinatör öğretmen görevlendirmesi yapılıyor.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

MADDE 88

(8) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Yarıyıl ve yaz tatilinde staj ve işletmelerde beceri
eğitimine devam eden öğrenci bulunması hâlinde ikinci fıkranın (b) bendinde belirlenen
esaslara göre koordinatör öğretmen görevlendirilir.

sigortası ödenmeyen öğrenciyi çalıştıran iş yeri sıkıntı yaşar. ayrıca okul sigortasını ödemediği öğrenci için koordinatör öğretmen görevlendiremez. bu yazıya rağmen de sigorta ödeyemez.

mevzuat' Alıntı:
İzin hakları var. Bu süre içerisinde maaşlarını almaya devam ediyorlar. İzin almak veya almamak için dilekçe ile başvuru yapacak. Ara tatilde devam edecek öğrenciler için 2 haftalık yeniden okul içi koordinatör öğretmen görevlendirmesi yapılıyor.

Staj drfterinde bir izin dilekçesi muvcut. Onu kullanarak iki hafta boyunca calismayacaklar. Bir nevi ücretli izine çıkacaklar anladığım bu. Devam edecek öğrencinin sigortası ne olacak hocam. Teşekkürler.

bilisimmeslek' Alıntı:
sigortası ödenmeyen öğrenciyi çalıştıran iş yeri sıkıntı yaşar. ayrıca okul sigortasını ödemediği öğrenci için koordinatör öğretmen görevlendiremez. bu yazıya rağmen de sigorta ödeyemez.

O halde hocam. Öğrenciler izin dilekçelerini doldurup 2 haftalık izine ayrilacaklar. Bunu anladim. Calismak istese dahi olumsuz sekilde karsilamak gerekiyor degil mi. ?

hocam bizim okulda öyle uygulanacak. yani öğrencinin istemesi diye bir şey yok. bakanlığın resmi yazısı gereğince okul sigorta primi ödemeyecek. bu durumda da işletme de öğrenciyi çalıştıramaz yasal olarak. dolayısıyla idarenin bize dediği tüm öğrenciler izinli olacak ve işletmeye gitmeyecek şubat tatilinde. bu konuda okul iş yerlerine resmi yazı da yolladı koordinatör öğretmenler aracılığıyla.

bilisimmeslek' Alıntı:
hocam bizim okulda öyle uygulanacak. yani öğrencinin istemesi diye bir şey yok. bakanlığın resmi yazısı gereğince okul sigorta primi ödemeyecek. bu durumda da işletme de öğrenciyi çalıştıramaz yasal olarak. dolayısıyla idarenin bize dediği tüm öğrenciler izinli olacak ve işletmeye gitmeyecek şubat tatilinde. bu konuda okul iş yerlerine resmi yazı da yolladı koordinatör öğretmenler aracılığıyla.

Anladim hocam. Teşekkürler. Izin dilekçesi ile durumu halledecegiz. Resmi yaziyi paylasirsaniz sevinirim. Saygılar.

Resmi yazı yönetmeliğin üzerine çıkamaz. Kaldı ki resmi yazıda yönlendirme yapın diyor. Yönetmeliğe göre de İBE ders yılının son haftasına kadar devam ediyor. İzin almayan öğrenciler çalışmaya devam edecek ve sigortaları okul tarafından yapılacaktır.

sonuçta öğrencide dinlensin 15 gün..üniversite sınavına hazırlananlar var..bizler ek ders alacağız diye göndermeyede gerek yok..taşımlaı geleni var köyden geleni var..hepsi tatil istiyor

resmi yazı yönetmeliğin üzerine çıkmaz doğru. ama şubat tatilinde prim ödenmesi mümkün olamamaktadır diyor yazıda. sigorta primini öde diyen ve şubat tatilinde çalışılacağını söyleyen yönetmelik maddesi yok. o yüzden bu yazıya göre prim ödemeyeceğini söyledi idare. sigorta primi ödenmeyen öğrenciyi işletmenin çalıştırması ve bizim de koordinatörlüğüne gitmemiz ne kadar yönetmeliğe uygun? bizim okulda idare böyle uyguluyor. farklı okul idareleri farklı uygulama yapabilir bilemiyorum. bu yıl yeni çıkan bir durum bu.

bilisimmeslek' Alıntı:
resmi yazı yönetmeliğin üzerine çıkmaz doğru. ama şubat tatilinde prim ödenmesi mümkün olamamaktadır diyor yazıda. sigorta primini öde diyen ve şubat tatilinde çalışılacağını söyleyen yönetmelik maddesi yok. o yüzden bu yazıya göre prim ödemeyeceğini söyledi idare. sigorta primi ödenmeyen öğrenciyi işletmenin çalıştırması ve bizim de koordinatörlüğüne gitmemiz ne kadar yönetmeliğe uygun? bizim okulda idare böyle uyguluyor. farklı okul idareleri farklı uygulama yapabilir bilemiyorum. bu yıl yeni çıkan bir durum bu.
bende sizinle aynı düşünüyorum o yüzden üst yazı göndereceğiz işletmelere

OOK Yönetmeliğinin 88. Maddesine göre ücret ödenebilir. Ancak orada belirtilen ücret 40 iş günü staja tabi olan öğrencilere yapılan koordinatörlük kapsamında verilebilir. Zaten MTEGM'nün yazısında 12. Maddede bu durum izah edilmiş. Bu yazı 3308 ve OOKY ilgi tutularak hazırlanmış. Öğrenciler yarıyıl tatilinde izinli sayılmalı. Zaten sigortanın yapılmaması gerektiği bu yazıda açık.
Ben bu şekilde yorumladım. Tüm saygıdeğer meslektaşlarıma ve branşdaşlarıma sevgilerimi sunarım.

Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum. Çalışmaları uygun değil. firoerd hocam sizi tanımıyorum ama Tüm saygıdeğer meslektaşlarıma ve branşdaşlarıma sevgilerimi sunarım. şeklinde cümleyi bitirdiğiniz için teşekkür ederim. Mağlum ; bazen bu sitede bile çok acımasız ve saygısız ifadeler görebiliyoruz.

Bahsedilen yazıyı biliyorum. 2 yıldır uygulanıyor. Ancak o yazı yönetmelikle çelişiyor. Her zamanki gibi bakanlığımız yönetmeliği düzeltmek yerine kendi yaptığı yönetmeliklere aykırı bir yazıyla işi zora sokuyor. Ya tatilde çalışmak isteyen öğrencinin sigortasını ödesin ki mecbur ödemek zorundalar ya da ödemeyecekler ise yönetmeliği değiştirsinler, düzenlesinler. Ben öğrencilerime ve velilere ücretsiz izin hakları olduğunu söylüyorum ancak buna rağmen bazıları dilekçe vererek işletmeye devam ediyorlar. Bu süre içerisinde öğrencinin takibi yapılmıyor ve sigortası da ödenmiyor. Bu durumda kanunlara aykırı tabi ki.

margul' Alıntı:
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum. Çalışmaları uygun değil. firoerd hocam sizi tanımıyorum ama Tüm saygıdeğer meslektaşlarıma ve branşdaşlarıma sevgilerimi sunarım. şeklinde cümleyi bitirdiğiniz için teşekkür ederim. Mağlum ; bazen bu sitede bile çok acımasız ve saygısız ifadeler görebiliyoruz.
Sayın hocam bu mesleği icra eden kişiler saygıyı sonuna kadar haketmekteler. Ben teşekkür ederim.
Fırat ERDOĞAN
Bilişim Tek. Öğrt.

Geri