yardım 11 günlük maaşımı alamıyorum 352.KD asker arkadaşlar

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 352 kısa dönem olarak ağustos 12 itibariyle askere başladım ağustos 1 inden itibaren asker olacağımızı düşünerek son maaşımızın yarım hesaplanmasını istedik. Mebbis de ağustos 12'sinden itibaren maaşsız izinli göründüğümüz halde siz ağustosun 1'i için dilekçe vermişsiniz diyerek 11 günlük maaşımızı mal müdürlüğü ödemiyor bunu meb bize söyledi bu maaşı almamız için ne yapmalıyız
not:Askerlik uzamadı sadece askere giriş tarihimiz değişti ve de 10 yılın altında devlet memuru olanlara aylıksız izin verilemez bunu neden söylüyorum diyelimki ayın 1'inde bizi izine ayırdınız ozaman bizi izine ayıranlarda hata yaptı

Bu durumda olan arkadaş var mı merak ediyorum?

Sayın hocam,
Askerliğinizin resmiyette 1 Ağustosta mı başladı? Biliyorsunuz önceden 1-3 ağustos arasında sınava giriyor ardından 12 ağustos'a kadar birliğe teslim olunuyordu.
Askerliğiniz resmiyette 1 Ağustos'tan itibaren başlıyorsa işlem doğru, 12 ağustostan itibaren başlıyorsa sizin için çıkan onayı özlük dosyanızdan bulup, dilekçenize ekleyip, o şekilde maaşınızı isteyin.

Hocam mebbis te yanlış yazılmış. Siz ağustos 1 den itibaren ücretiz izne ayrılmanız lazım. Çünkü her ne kadar 12 ağustos ta teslim olsanız da askerliğiniz 1 ağustosta başlar. O yüzden 1-12 ağustos arası maaş alamazsınız. Terhis olunca da aynı durum söz konusu. Eğer izin kullanmadı iseniz 10 gün falan erken terhis olursunuz ancak Şubat 1 de göreve başlayabilirsiniz.

zzeytinci' Alıntı:
Hocam mebbis te yanlış yazılmış. Siz ağustos 1 den itibaren ücretiz izne ayrılmanız lazım. Çünkü her ne kadar 12 ağustos ta teslim olsanız da askerliğiniz 1 ağustosta başlar. O yüzden 1-12 ağustos arası maaş alamazsınız. Terhis olunca da aynı durum söz konusu. Eğer izin kullanmadı iseniz 10 gün falan erken terhis olursunuz ancak Şubat 1 de göreve başlayabilirsiniz.

Hocam arkadaş yukarıda da belirtmiş. yanlış yazılma falan yok. Bende ağustos 2013 te askere gittim ve bizim sevk tarihimiz 12 ağustos idi.
1 ağustos değil

Hocam aynı durumdayım.
Bir önceki kısa dönem öğretmenlerin ayrılışını 1 ağustos'ta yaptıkları için,okul idaresi,ilçe milli eğitime sorarak,benim dilekçemide 1 ağustos'ta yazmam gerektiğini söylediler ve bende öyle yaptım.(-ki 12 ağustos'ta sevk tarihimin olduğunu belirtmeme rağmen)
Sonuç olarak: Temmuz maaşımı peşin almıştım aradaki 15 günlük farkı iade ettim(932TL)
ilçe mem'e,il mem'e hatta bakanlığa durumu belirttim,yanlış yönlendirildiğimi söyledim ama fayda etmedi.Üstüne soğuk su içmemiz gerekiyor sanırım.
Sendikayada söyledim fakat oradanda ses çıkmadı bakalım ne olacak..

Ben bunun peşini bırakmam arkadaşlar Mebbisde ayın 12sinden itibaren izinli görünüyorum ve de askerliğe başlangıç tarihi bu sene değişti ağustos 1 değilde 12'si oldu benimle aynı durumda olanlarla iletişime geçelim

Hocam ayın 12'sine kadar okulda çalıştıysan dilekçe verirsin onlarda sevhen olmuştur derler verirler ama ayın birinden itibaren görevi bıraktıysan yapacak bir şey yok.

hocam yaz tatili ayın birinden itibaren ayrılmam kanunen olanaksız 10 senesini doldurmamış memura aylıksız izin verilmez bana neye göre o zaman izin verdiler askerden bir ay öncesinden izin isteyen herkese aylıksız izin verirler mi yani?

ağustos 1 den itibaren askersiniz ve maaşınızı askeriye öder. çavuş 30 lira alıyordu benim zamanımda. hem oradan maaş hem oradan maaş ikisi bi koltuğa sığmaz hocam. + ülkemizde askerlik süresi kısa dönem 6 aydır meb ten maaşınızın en son temmuz sonunu alırsınız ve şubat başında da yeniden başlar

hocam bizde hiç sıkıntı olmadı. 12 günlük farkla ilgili dilekçe aldılar ayın 20 sinde maaşımla birlikte yatırdılar.

Biz tarih değiştiği zaman şube müdürünü aramıştık. Ağustos ayında istemiştik onlar ise bize gelince farkı öderiz demişlerdi. Bizden sadece dilekçe istediler yeterli oldu.

hocam bağlı bulunduğun il meme gir.
bilgi edinmeye yaz.
benim derecemi yanlış hesaplamışlar ve ben bu yanlışlıktan sonra 3 ilçe ve1 il değiştirdim. il meme ilk yazdım yazıyı, maaş ve memurluk süreğen bir durumdur bağlı bulunudğunuz mal müdürlüğüne dilekçeyle müracaat edin. bAğlı bulunduklarıma müracaat ettim. maaşınızı yapan milli eğitime dediler. bu işler için 4-5 ay uğraştım. gelen tüm cevap ve yazıları toplayarak il memin bimerine bir daha müracaat ettim. Onlar çalıştığım tüm ilçe ve iller de durumu sorgulatıp, tam bir sene sonra dereceden dolayı farkımı ay ay aldım.

yildiray75' Alıntı:
ağustos 1 den itibaren askersiniz ve maaşınızı askeriye öder. çavuş 30 lira alıyordu benim zamanımda. hem oradan maaş hem oradan maaş ikisi bi koltuğa sığmaz hocam. + ülkemizde askerlik süresi kısa dönem 6 aydır meb ten maaşınızın en son temmuz sonunu alırsınız ve şubat başında da yeniden başlar

ben 18 tl falan alıyordum çavuşken yaşlanmışım valla... 317kd gittiydim herhalde tam hatırlamıyorum...

aynı durum bende de var hocalarım. bende erzurum'da görev yapmaktayım ilçeye dilekçe verdim ama veremeyeceklerini söylediler. benim arkadaşıma ağrı diyadin de verdiler bu ülkede her taraf farklı yönetmeliklerle mi yönetiliyor anlamadım gitti..

Geri