Yardım ! Bölüm şefliği istifası hakkında.

Kodla Büyü

tantanaga

Üye
Arkadaşlar merhaba.

Ben okulumda bölüm şefiyim. Okulumuz ÇPL ve okuldaki tek teknik öğretmen ve alınımdaki tek öğretmenim. Müdür bey bu yıl 45 saat fiili ders vermiş.
20 saat maaş karşılığı + 27 saat ek ders (Yani alabileceğim maksimum ücreti alacağım.)

İşletmelerde beceri eğitimine giden öğrencilere kordinatörlüğü kendisi yapacakmış. Yapabilir mi? (Meslek öğretmeni değil)
Bölüm sefliğinden de herhangi bir ücret alamayacağım. Sizce istifa etmem mi doğru olur ? Çünkü hiç boş zamanım yok. Zaten her gün, günde 9 saat ders beni fazlasıyla yoracak. Birde teneffüslerde angaryalar ile uğraşmak istemiyorum.

Müdür beye ücretli öğretmen alalım dedim. Zaten 2. dönem gitme ihtimalim çok yüksek. En azından öğrenciler dönem ortasında öğretmen değiştirmezler.

Bana : 20 saat maaş karşılığı + 10 saat bölüm şefliği + 14 saat işletme
Ücretli arkadaşa : geri kalan 25 saat dersi verelim dedim. Pek oralı olmadı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi akşamlar.

Hocam Alan şefliğiniz var ise size 10 saat egzersiz yazmak zorunda vede işletme varsa onuda vermek zorunda. kendisi 6 saat alabilir hepsini kendisi alamaz yönetmeliklere aykırı iş yapıyor. Zaten tek grup işletme var ise 24 saat işletme var demektir kendisinin alması hem yönetmeliklere aykırı hemde çok saçma.

Mudurunuz ne iciyosa kafasi iyi heralde.koord. ogsetmen siz olabilirsiniz,3308 sayil4i kanun ve ek ders yonetmeligini bi bardak suyla ikram ediniz.hazmedemeyebilir.sizin hesap dogru.ucretli gelir.

erdcannet' Alıntı:
Mudurunuz ne iciyosa kafasi iyi heralde.koord. ogsetmen siz olabilirsiniz,3308 sayil4i kanun ve ek ders yonetmeligini bi bardak suyla ikram ediniz.hazmedemeyebilir.sizin hesap dogru.ucretli gelir.

:+1: :+1:

Bazı müdürler mevzuata aykırı davranıp bi de üstüne pişkin yapabiliyor, hakkınızı arayın hocam... meslek öğretmeni olmayan bir müdür işletmeye gidemez sanıyorum ki.. ısrarla ücretli öğretmen isteyin

Hocam istifa etmeyin bence. İstifa ederseniz 10 saatlik şeflik ücreti için dayanağınız kalmaz. Şu durumda bunu size vermek zorunda. Koskoca ek ders yönetmeliği var ortada. İstifa etmeniz size bişey kazandırmaz. Tek olduğunuz için bölümdeki ufak tefek bakım onarım işlerini gene siz yapacaksanız nasıl olsa.

Koordinatörlük için de geçen sene çıkan ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin koordinatörlükle ilgili maddelerini okuyun. Yanlış hatırlamıyorsam önceliğin meslek öğretmenlerinde olduğu, yeterli olmazsa diğer branşlardan görevlendirme yapılabileceği gibi bir ifade vardı orda.

Hocam Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 267. Maddesi ve Ortaöğretim Kurumlar yönetmeliğinin 88. Maddesinde KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ kısmını okudum.

Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
MADDE 88- (1) İşletmelerdeki mesleki eğitimle staj ve yaz uygulamalarının planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla okulda alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenler arasından koordinatör öğretmen görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez. Koordinatör olarak görevlendirilen öğretmenlerin isimleri ilgili işletmeye bildirilir.
(2) Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
a) Okuldaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra işletmelerde meslek eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.
b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde işletmelerin okula uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısıyla bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır. Hangi güzergâhtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır. Okul yönetimince, bu planlama da göz önünde bulundurularak ilgili alan öğretmenlerine görev dağılımı yapılır. Bu kapsamda bir öğretmene aynı gün için 8 saatten fazla ek ders görevi verilmez.
c) İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı, bir alanda/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez.
ç) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde, işletmelere öğrenci gönderilen alandaki/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek derslerinin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
d) Alanın meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre planlama, bakım ve onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.
e) Bir alanda koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin bulunmaması durumunda bu alana yakın alan öğretmenlerine öncelik vermek üzere diğer alan öğretmenlerine koordinatörlük görevi verilir.
f) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Aynı işletmede aynı alanda mesleki eğitim gören 15 öğrenciye kadar bir koordinatör öğretmen görevlendirilir. Bu kapsamda aynı öğrenci gurubu için haftada bir defa ve yalnız bir öğretmene koordinatörlük görevi verilir.
g) İl sınırları dışındaki işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere koordinatörlük görevi, mahallinde alanla ilgili eğitim yapan okuldaki öğretmenlerle karşılanır. Bunun mümkün olmaması hâlinde, öğrencilerin kayıtlı olduğu okulca görevlendirilecek öğretmenlerle bu görev yerine getirilir.
ğ) Okul yönetimi, koordinatör öğretmenlerin görevlerini verimli şekilde yerine getirmeleri hususunda denetim ve rehberlik yapar.
(3) Aynı alanda birden fazla okulun öğrencisinin mesleki eğitim gördüğü işletmelerde, okullar arasında işbirliği yapılarak koordinatörlük görevi bir okul müdürlüğünce yerine getirilebilir.
(4) Okulda atölye ve laboratuvar kurulmaması veya yeterli donatım bulunmaması hâlinde sektörle işbirliği çerçevesinde yapılan protokol kapsamında işletmelerin eğitim birimlerinde alan/dal derslerinin eğitim ve öğretimi için görevlendirilen öğretmenlerin bu görevleri koordinatörlük kapsamında değerlendirilmez.
(5) Koordinatörlük görevi, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 inci maddesi kapsamında yapılan faaliyetler için verilmez.

meslek öğretmeni değilse koordinatörlük yapması mümkün değil. ben kendi işletmelerimde meslekçi idarecilere görev veriyorum, hatta diğer alanlardan meslek öğretmenlerinede bazen verebiliyoruz ama kültürcü idarecilere veremiyorum. arkadaşın dediği gibi senin müdür ne içiyorsa öğrenip yazarsan sevinirim sağlam kafa yapıyor demekki :puhaha: ben olsam basarım istifayı, ders bitince de eeve :)

fazla paraya ihtiyacın yok ve eğlenmek istersen sayın hcm;45 değilde 41 saat ders istediğini yukarıya bildir ki -bu 4 saat seni çok yorar her ogretmen bilir bunu---, artacak 4 saati koordinatorlüğe ilave ederler ve senin problemin ortadan kalkar, sen fazla kafana takma ...:)

hocam öncelikle kolay gelsin, ALLAH sabır versin.
böyle idarecilerle uğraşmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum.
öncelikle tavsiyem bu tip insanlarla çok ters düşmeden, durumu anlatmaya çalışman. çünkü bu tipler çok can sıkıcı olabiliyor.
eğer bulunduğun yerdeki milli eğitim'de bu işi bilen birileri varsa ücret onayları milli eğitimden geri dönecektir.
eğer kültür dersi öğretmeniyse koordinatörlük için ücret onayı çıkmaz.
müdürünüze bu konuda bir meslek lisesi müdüründen bilgi almasını tavsiye edebilirsiniz.

bence şefliği bırakma şansınız zaten yok( tek öğretmen olduğunuzu belirtmişsiniz, normalde istifanız kabul edilmez).
ama eğer çok canınız sıkılırsa, teknik öğretmenlerin zorunlu olarak alması gereken ders saati (yani almıyorum diyemeyeceği) 40 saattir.
sizin zaten 10 saat şeflik var. koordinatörlük vermeyecek olurlarsa 30 saat de ders alırsınız, fazlasını istemiyorum dersiniz, geçinip gidersiniz.
gerçi nasıl koordinatörlük verilmeyecek ( okulda tek teknik öğretmenim demişsiniz) bilemiyorum.

tabii ki bu durumların hepsi ilk önce konuşularak çözülmeye çalışılması gereken konular.

ALLAH yardımcınız olsun.

Geri