Yardım edin lütfen kapanma sorunu

Kodla Büyü

allpier

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okkuldaki öğretmen bilgisayarım donuyor donduğu sırada fare hareket ediyor ama hiçbir işlem yapmıyor ve genellikle birşeyi açmaya çalışırken oluyor(word explorer vs.). herşeyi denedim işlemcinin termal macununu yeniledim.bilgisayarı temizledim.parçaları yeniden taktım ama aynı . aşağıda anakartımın aynısı var orada gösterdiğim parçanın çok ısındığını farkettim, o parçayı bilmiyorum onunla alakalı olabilirmi veya başka çözüm öneriniz varmı lütfen bilgisi olan yardımcı olsun.

Ekli dosyalar

• giga.jpg
    giga.jpg
    61.2 KB · Görüntüleme: 426
hocam olabilir. Kasa içi soğutmayı ya da üzerine fan takmayı deneyin. Garantisi bitmemişse hemen gönderin. Bana 15 bilgisayar geldi, 1si kendiliğinden kapanıyor, birinin de sabitdiski bozuk. Bugün göndereceğim.

İşlemcinin sıcaklığını bios ekranından kontrol edin sorun belki başka bir donanımdan kaynaklanıyordur

kondansatörlerin şişip şişmediğini kontrol edin. sorun varsa değiştirin veya elektronikçiye değiştittirin.

Gösterdiğiniz parça anakartın chipseti, normalde çok ısınır zaten, eğer fareniz hareket etmeye devam ediyorsa, bu işlemci yada chipsetten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, muhetemel problem yazılımsal yada hddnin sorunlu olması.

Geri