Yardım Lütfen, Devamlı Reset Sorunu

Kodla Büyü

omurilik

Aktif Üye
Arkadaşlar okuldaki idare bilgisayarlarından biri çöktü. Açıkken fişi çekilmiş sonra mavi ekran vermiş. Bir türlü format atılmadı. ben de harddiskini çıkarıp kendi bilgisayarımda verileri yedekleyip format attım, sistem özellikleri aynıydı ram haricinde... benim bilgisayarımda çalışıyor ama idare bilgisayarına takınca harddiski, bilgisayar kendini devamlı resetliyor. önce F8'e basınca gelen ekran geliyor (Güvenli mod vs.) sonra bazen windows xp yazısını görüyorum, bazen görmüyorum tekrar reset atıyor. Bu arada kelin kelliği yetmezmiş bir de üzerinde çıban çıkarmış; içini üfletsin temizlesin diye hizmetliye vermiştim ama düşürmüş kasayı, kendim de tekrar tozdan arındırdım. Bu reset sorununun sebebi nedir acaba fikir verebilecek var mı? Hmm bi de bios'a felan giriyor, o sırada sıkıntı yok.

hdd de bi sorun yok diyosan ram lere bakın derim ben. Söküp tekrar deneyin yada değiştirin ramleri

hocam power dan kaynaklanabilir. kasanın içini tozlardan bir güzel arındırın. power fanını da tabiiki. faydası olabilir.

hocam arızalı bilgisayarın power ını başka bir bilgisayarınkiyle değiştirin. en azından arıza yı tespit etmeye çalışın.

İlk olarak ram leri çıkartın ve bilgisayarı ram siz başlatın ana kart size ram hatasını(uzun bipppp) sesi vermeli.Verdi ise ram leri tek tek takıp deneyin ve biostan değerlerini tutarlığına bakın.
-Eğer sinyal bişe vermediyse Ekran kartınıda çıkarın tekrar bir sinyal alamayacaksınız.Sonraki adımda yapmanız gereken.Ana kart üzerinden bios pilini çıkarın, ana karta power dan bağlanan 24 pin ve 4 pin li iki kablo vardır.4 pinli olanı çıkarın (bios pilide çıkmışken) kasayı çalıştırın ve power tuşuna o anda bi kaç kere basın,bu işlemi bir kaç kere tekrarladıktan sonra ana kart üzerine takılı olan power kablolarını çıkarın ve tekrar sağlamca takın.sonra sadece ekran kartını takın ve bilgisayarı çalıştırın sinyal gelecektir.Sonra ram leri teker teker takıp işleminize devam edin.
işlemcinizi kontrol edin(ısısını).
-Bilgisayar açıkken ekranda bir anda beliren mavi ekran hem hard disk ten (bir ekran kartı ses kartı vb. donanım için yanlış kurulan ve kaldırılmayan yazılımlar neden olur.) hem de ram den kaynaklanır.

hocam bu sorun RAM sorunudur.RAM anakart uyuşmazlığından kaynaklanabilir.sen hocamın benden önce yazdığı adımları uygularsanda görürsün sorunun nerede olduğunu.Benim başımada gelmişti aynı sorun. RAM ler değişince hiç bişe kalmadı. RAM arkadaşın bilgisayarında sağlam çalışıyordu ama benim bilgisayarda mavi ekran vermesine sebep oluyordu.defalarca formatladım yine aynı ekran gelmişti. RAM leri değiştirince sorunda kayboldu.

Geri