Yardım lütfen....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nihan

Aktif Üye
Vestel öğretmen bilgisayarını image dan geri aldım. Birkaç program falan yükledim. Şimdi c ve d yi açmaya çalıştığımda veri yürütme engellemesi çıkıyor. Bir türlü kapatamadım. Sorunun çözümünü bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Veri yürütme engellemesi (DEP), kötü niyetli kod kullanımından korunmaya yardımcı olmak üzere ek denetimler gerçekleştiren bir dizi donanım ve yazılım teknolojisidir.

Daha fazla bilgi için tıklayın

DEP 32 bit işlemcilerde software olarak çalışırken 64 bit işlemcilerde hardwaredir.

Sorun çıkartan programa bir ayar yapmak için ;

1.Başlat'ı ve Denetim Masası'nı tıklatın, sonra da Sistem’i çift tıklatın.
2.Gelişmiş sekmesini tıklatın. Ardından, Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
3.Veri Yürütme Engellemesi sekmesini tıklatın.
4.OptIn ilkesini seçmek için, Sadece önemli Windows program ve hizmetleri için DEP'yi aç seçeneğini tıklatın.
5.OptOut ilkesini seçmek için, Seçtiklerim dışındaki tüm program ve hizmetler için DEP'yi aç seçeneğini tıklatın.
6.OptOut ilkesini seçtiyseniz, Ekle'yi tıklatın ve DEP kullanmasını istemediğiniz uygulamaları ekleyin.

DEP'i kopmple kapatmak için ;

Boot.ini dosyasındaki /noexecute=OptIn satırında OptIn değerini AlwaysOff olarak değiştir.

Boot.ini dosyasını bulamazsan Bilgisayarım simgesine çift tıkla açılan pencereden araçlar/klasör seçenekleri/görünüm'ü açıp Korunan işletim sistemi öğelerini gizle satırındaki tiki kaldırıp tamam'a bas.Sonra klavyeden F3 tuşuna basıp boot.ini dosyasını arat.
Not: sorumluluk kabul etmem :)

Geri