Yardım-Sandisk 16 gb cruzer biçimlendirme sorunu

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün gittim bir disk aldım. format atayım bilgisayarlara diye. Geldim ve hemen formatladım. (!)
ardından bir iki dosya atacakken, bilgisayar diski başta görmedi. Sonra G sürücüsü yaptı F iken. Sonrasında tekrar formatlıyım dedim, windows biçimlendirmeyi bitiremedi dedi.
Sonra bilgisayarımdan yönet dedim, oradan sürücü adı vererek biçimlendirdim. Başta oluyor ama sonra " Çıkarılabilir Disk içine bir disk yerleştirin hatası veriyor "

Çözümü bilen, daha önce başına gelen var mı? Şimdiden teşekkürler.

Sandisk 16 gb cruzer blade...

Re: Ynt: Yardım-Sandisk 16 gb cruzer biçimlendirme sorunu

Hocam, sanırım flash bellek ile cd/dvd kullanmadan format atabilmek istiyorsunuz. Bu amaç için bir flaşh bellek oluşturacaksınız.

Şahsi deneyimlerime göre, sandisk( kırmızı/siyah renkli olan) flaşh bellekler boot olmuyor. Yani biosta boot tan başlatmak amacı ile tanıtamadım.Kingston, Transcend, Toshiba ve markasını hatırlayamadığım bir bellekte ve değişik bilgisayarlarda başarılı oldum.
Ama siz sandisk ile boot ettirmeyi başarırsanız tebrik ederim.
Zaten başarılı olsanız bile sandisklerin hızı düşük olduğundan dolayı sabır çektireceğini tahmin ediyorum.

Disk uçmuşa benziyor. Özellikle biçimlendirme sırasında işlemi kesmek, belleği çıkarmak tehlikeli. Kurtarmaya çalışın ama fazla ümitlenmeyin.

COBOL' Alıntı:
Hocam, sanırım flash bellek ile cd/dvd kullanmadan format atabilmek istiyorsunuz. Bu amaç için bir flaşh bellek oluşturacaksınız.

Şahsi deneyimlerime göre, sandisk( kırmızı/siyah renkli olan) flaşh bellekler boot olmuyor. Yani biosta boot tan başlatmak amacı ile tanıtamadım.Kingston, Transcend, Toshiba ve markasını hatırlayamadığım bir bellekte ve değişik bilgisayarlarda başarılı oldum.
Zaten başarılı olsanız bile sandisklerin hızı düşük olduğundan dolayı sabır çektireceğini tahmin ediyorum.

Evet hocam amacım bu aslında. Ucuz olmasından dolayı bi sıkıntı yaşayacağımız belliydi zaten. Ürünü değiştirip tekrar deniycem. Ama bu diskleri almamak lazımmış vesselam...

ahmetfx' Alıntı:
Disk uçmuşa benziyor. Özellikle biçimlendirme sırasında işlemi kesmek, belleği çıkarmak tehlikeli. Kurtarmaya çalışın ama fazla ümitlenmeyin.

Bencede uçmuş hocam. Kurtaramadık geri vericem. Başkaları almasın kesinlikle...

COBOL' Alıntı:
kırmızı 32 ve 8 gb lik sandisklerin birinde et imajı birinde win8 var değişik bilgisayarlarda boot sorunu yaşamadım hiç
ancak sandiskler uçunca kurtarılmıyor malesef repair programı yok diğer çoğu markanın var garantiye göndermiyorsanız googleye sandisk repair yazıp bi deneyin
not: 16 gb kırmızı sandiskim de var onuda boot edip kullanmışlığım var

Ben biosa boot olarak tanıtamadım açıkcası.Tebrik ederim.
Ama formatlama gibi büyük (3gb) parçalı dosyalarda, Kingston 4gb ile 25 dk da kendi i5 laptop ta bitirdiğim işlemi, Transcend 8gb ile 15 dk da bitirdim.
Daha sürücüler tanıtılacak (dropsu kurulmuş 15 gb sandisk işte orada işe yarar) sandisk 8 gb orada kullanıyorum. Office java rar ve AV dahil 1 saati buluyor.
Sandisk bootu için tekrar tebrik ederim.Sanırım bootable için ben rufus kullanıyorum.Ondan olmalı.

windowsu kendi usb programıyla atmıştım yanlış hatırlamıyorsam diğerleri için yumi kullanıyorum
22 gb lık et imajını atması 1 saatten fazla sürmüştü ama okuma hızı fena değil birde bu 32 lik olanın yazma hızı 8 likten daha yavaş

22 gb ...sandisk için Fena değil.
Bana 1 saat mucize gibi geldi.
Yalnız yeni gördüm.
İmaj için yazmışsınız normaldir

COBOL' Alıntı:
22 gb ...sandisk için Fena değil.
Bana 1 saat mucize gibi geldi.
Yalnız yeni gördüm.
İmaj için yazmışsınız normaldir
Tam hatırlamıyorum çok zaman oldu belkide iki saati geçmiştir çok uzun sürmüştü