Yardım-Tez Konusu

Kodla Büyü

btcikız

Aktif Üye
Arkadaşlar Eğitim Yönetimi ve Denetiminde yüksek lisans yapıyorum. Acilen orjinal bir tez konusu önerebilecek arkadaşım varsa sevinirim :)

btcikız' Alıntı:
Arkadaşlar Eğitim Yönetimi ve Denetiminde yüksek lisans yapıyorum. Acilen orjinal bir tez konusu önerebilecek arkadaşım varsa sevinirim :)

Yüksek lisansını 11 senede bitirmiş biri olarak nacizane tavsiyem tez konunuzu hocanıza bırakmanız yönündedir. Emin olun çok daha rahat edersiniz...

hocam genel olarak bilinen konular ama uzaktan eğitim, web 2.0, sosyal ağlar, Fatih projesi, 4+4+4 vb. siz bu konularda özele inebilirsiniz.

mitto' Alıntı:
btcikız' Alıntı:

Yüksek lisansını 11 senede bitirmiş biri olarak nacizane tavsiyem tez konunuzu hocanıza bırakmanız yönündedir. Emin olun çok daha rahat edersiniz...
hocam, hocamla görüşücez fakat sen aklında bişeyler düşün gelirken dedi o yüzden.. ama dediğiniz gibi yapıcam sanırım teşekkürler

ttalan46' Alıntı:
hocam genel olarak bilinen konular ama uzaktan eğitim, web 2.0, sosyal ağlar, Fatih projesi, 4+4+4 vb. siz bu konularda özele inebilirsiniz.
hocam ben de Fatih projesi ya da 4+4+4 düşünüyorum dediğiniz gibi.. üstelik yeni mevzular olduğu için daha orjinal olabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler

Hocam şimdilik bir konu öneremeyeceğim fakat konuyu seçerken sadece orjinalliğine kapılmayın çünkü konu orjinal olsa da kaynak sıkıntısı nedeniyle dönem ortasında tez konusunu değiştirmek zorunda kalan veya tezi yarım kalan arkadaşlarım oldu

notokort' Alıntı:
Hocam şimdilik bir konu öneremeyeceğim fakat konuyu seçerken sadece orjinalliğine kapılmayın çünkü konu orjinal olsa da kaynak sıkıntısı nedeniyle dönem ortasında tez konusunu değiştirmek zorunda kalan veya tezi yarım kalan arkadaşlarım oldu
hocam doğru söylüyorsunuz bunu ben de düşündüm fakat diğer türlü de sanki sadece derleme gibi oluyor, aynı şeyler tekrar ediliyor gibi geliyor bana :( ama hiç yapılmamış bir şeyi de yapmak mantıklı değil tabi ki dediğiniz gibi sorunlu olacaktır

benim tez konumda Türkiyede şu ana kadar yapılan çalışma yok. Onun için çok sıkıntı yaşıyorum. İnşallah tezi çalışmasını bitirebilirim. Yoksa dediğiniz gibi yarıda bırakacağız gibi. yabancı çalışmalar için ise ingilizcem iyi değil. onun için sıkıntı yaşıyorum.

Yüksek lisans tezi orjinal bir çalışma çıkarma çalışması değildir. Araştırma ve raporlama olayını öğrendiğinizi gösterir sadece. Doktora tezlerine filan bakarak kendinize göre bir konu seçin ve iyi bir şekilde uygulamasını yapmaya çalışın. Doktora yaparsanız asıl orjinal ve özgün çalışmayı orada çıkarmanız gerekir. Yüksek lisans tezinizi muhtemelen sizden başka kimse ciddi ciddi okumayacak (danışmanınız ve tez jürisi de dahil). Fazla yıpratmayın kendinizi.

omd' Alıntı:
Yüksek lisans tezi orjinal bir çalışma çıkarma çalışması değildir. Araştırma ve raporlama olayını öğrendiğinizi gösterir sadece. Doktora tezlerine filan bakarak kendinize göre bir konu seçin ve iyi bir şekilde uygulamasını yapmaya çalışın. Doktora yaparsanız asıl orjinal ve özgün çalışmayı orada çıkarmanız gerekir. Yüksek lisans tezinizi muhtemelen sizden başka kimse ciddi ciddi okumayacak (danışmanınız ve tez jürisi de dahil). Fazla yıpratmayın kendinizi.
dikkate alıcam hocam :)

iki yıl önce eğitim yönetiminde dersleri bitirdim ama teze bir türlü başlayamıyorum. hocaya konu listesi hazırladım o bir konuyu seçti:informal grupların okul kültürüne katkısı- etkisi... ama bir türlü kendimi veremiyorum bunun yanında da acayip stresini çekiyorum yakında saçlarım dökülcek üzüntüden. hoca da benim küçük çocuğum var benden bir şey çıkmaz diye benim eğitimi bırakmamı bekliyor gibi davranıyor. hiç bir motivasyon destekleme yok. etrafımda da bu işi yapan hiç yok ki konuşayım. ne konu beni heyecanlandırıyor ne de bir süreç biliyorum. (oturduğun şehirde yapmıyorum yüksek lisansı) offf off

Yüksek lisansını yeni bitiren biri olarak tavsiyem,
1-Konuyu danışmanınızla kararlaştırın.
2-Orijinal ve güncel bir konu olmalı (4+4+4, Fatih Projesi)
3-Ölçek uygulayıp sonuçlarını değerlendirebileceğiniz bir konu olursa daha iyi olur kanaatindeyim.
4-Tez döneminde kesinlikle ama kesinlikle danışmanınızla irtibatı sıkı tutun.

Yüksek lisansını yeni bitiren biri olarak tavsiyem,
1-Konuyu danışmanınızla kararlaştırın.
2-Orijinal ve güncel bir konu olmalı (4+4+4, Fatih Projesi)
3-Ölçek uygulayıp sonuçlarını değerlendirebileceğiniz bir konu olursa daha iyi olur kanaatindeyim.
4-Tez döneminde kesinlikle ama kesinlikle danışmanınızla irtibatı sıkı tutun.

Fatih projesi o kadar da orjinal bir tez konusu değil bence...Çünkü şuan ben bu konu ile ilgili tüm anket çalışmalarını felan bitirdim ve tezi yazıyorum :) Ayrıca benim dışımda 2 arkadaşın daha Fatih projesiyle ilgili tez yazmaya başladığını biliyorum..Ama konular farklı, her birimiz Fatih projesini farklı bir boyutuyla inceliyoruz..Mesela ben öğretmen boyutuna bakarken o arkadaşlar öğrenci ve altyapı boyutlarıyla ilgileniyorlar..Türkiyede bu konuya bu sene atlayan bizim gibi çok sazan vardır diye düşünüyorum:)
kolay gelsin.

suveydanur' Alıntı:
iki yıl önce eğitim yönetiminde dersleri bitirdim ama teze bir türlü başlayamıyorum. hocaya konu listesi hazırladım o bir konuyu seçti:informal grupların okul kültürüne katkısı- etkisi... ama bir türlü kendimi veremiyorum bunun yanında da acayip stresini çekiyorum yakında saçlarım dökülcek üzüntüden. hoca da benim küçük çocuğum var benden bir şey çıkmaz diye benim eğitimi bırakmamı bekliyor gibi davranıyor. hiç bir motivasyon destekleme yok. etrafımda da bu işi yapan hiç yok ki konuşayım. ne konu beni heyecanlandırıyor ne de bir süreç biliyorum. (oturduğun şehirde yapmıyorum yüksek lisansı) offf off

bu işi 2000 Tl ye yapan çok kişi var hocam...Karar senin tabi ama google amcaya bir danış istersen:)

sancaktepe' Alıntı:
suveydanur' Alıntı:

bu işi 2000 Tl ye yapan çok kişi var hocam...Karar senin tabi ama google amcaya bir danış istersen:)

Hocam iyiymiş, sağlam yapıyorlar mı? Yani fiyatta da biraz pazarlık yaparsak ben tav olurum valla. Ben de aynı suveydanur hocamızın durumundayım. Ben sanırım küçük ayrıntılara çok takılıyorum. Yazdığım şey ya çok iyi olacak ya da hiç öyle bir şey olmayacak gibi bir görüşüm var. Aslında görüşüm direkt olarak bu değil ama yaptığım şeyin cidden dikkate değer bir şey olmasını istiyorum. Şöyle yazmaya başladığımda eğer hoşuma gitmiyorsa hiç devam edemiyorum, öylece kalıyor.

Bir de aklıma takılan küçük konuların içinden çıkamayınca deli oluyorum. Son günlerde de Formal öğrenme ile İnformal öğrenme neyin nesiyse sık karşılaşmaya başladım bu ifadelerle ama tam karşılıklarını çözemedim. Sanırım artık kafam almıyor :?

Paranın yarısı peşin, yarısı tez onaylandıktan sonra diye çalışanlar bile var hocam..Google yaz bulursun:)

sancaktepe' Alıntı:
Fatih projesi o kadar da orjinal bir tez konusu değil bence...Çünkü şuan ben bu konu ile ilgili tüm anket çalışmalarını felan bitirdim ve tezi yazıyorum :) Ayrıca benim dışımda 2 arkadaşın daha Fatih projesiyle ilgili tez yazmaya başladığını biliyorum..Ama konular farklı, her birimiz Fatih projesini farklı bir boyutuyla inceliyoruz..Mesela ben öğretmen boyutuna bakarken o arkadaşlar öğrenci ve altyapı boyutlarıyla ilgileniyorlar..Türkiyede bu konuya bu sene atlayan bizim gibi çok sazan vardır diye düşünüyorum:)
kolay gelsin.

Hocam Fatih Projesiyle sizin çalışıyor olanız konunun eskidiğini, orijinalliğini yitirdiğini göstermez.
Bu konu farklı boyutlarıyla ele alınabilir ve yüzlerce tez konusu ortaya konulabilir.

benim gibi dertli çokmuş. :D
ben de çok idealist ve hatta başarılı sayılabilecek bir öğrenciydim. taa ki bebeğim dünyaya gelene kadar. bebek bahane değil ama o benim için her şeyden daha önemli artık. ideallerimden bile.
çok orjinal konu arayışındaydım ama şu an sadece kolaylıkla yapabileceğim bir araştırma konusu bulmak istiyorum. Allah hepimizim yardımcısı olsun.

Fatih projesi ile eğitim yönetimini nasıl ilişkilendirdiniz? Ben de eğitim yönetiminde tez yazıyorum. orjinal konu bulmak biraz zor. Konuya başladıktan sonra benim konunun bir iki ilde çalışılmış olduğunu fark ettim. Örneklemim zaten farklıydı, değişkenlerinde bir iki tanesini değiştirdim. Yüksek lisans tezinin çok önemli olmadığını ,asıl önemli olanın doktora tezi olduğunu hocalarımdan da duymuştum. O yüzden çok hayalperest olup zorlamamak en doğrusu. Her hangi bir konuda araştırma yapmış olmak bence önemli olan.

Yüksek lisans akademik araştırmayı öğrenme aşamasıdır. Orijinal olacak diye kendinizi çok fazla yıpratmaya gerek yok.

Geri