btcikız' Alıntı:Arkadaşlar Eğitim Yönetimi ve Denetiminde yüksek lisans yapıyorum. Acilen orjinal bir tez konusu önerebilecek arkadaşım varsa sevinirim
hocam, hocamla görüşücez fakat sen aklında bişeyler düşün gelirken dedi o yüzden.. ama dediğiniz gibi yapıcam sanırım teşekkürlermitto' Alıntı:btcikız' Alıntı:Arkadaşlar Eğitim Yönetimi ve Denetiminde yüksek lisans yapıyorum. Acilen orjinal bir tez konusu önerebilecek arkadaşım varsa sevinirim
Yüksek lisansını 11 senede bitirmiş biri olarak nacizane tavsiyem tez konunuzu hocanıza bırakmanız yönündedir. Emin olun çok daha rahat edersiniz...
hocam ben de Fatih projesi ya da 4+4+4 düşünüyorum dediğiniz gibi.. üstelik yeni mevzular olduğu için daha orjinal olabilir diye düşünüyorum. Teşekkürlerttalan46' Alıntı:hocam genel olarak bilinen konular ama uzaktan eğitim, web 2.0, sosyal ağlar, Fatih projesi, 4+4+4 vb. siz bu konularda özele inebilirsiniz.
hocam doğru söylüyorsunuz bunu ben de düşündüm fakat diğer türlü de sanki sadece derleme gibi oluyor, aynı şeyler tekrar ediliyor gibi geliyor bana ama hiç yapılmamış bir şeyi de yapmak mantıklı değil tabi ki dediğiniz gibi sorunlu olacaktırnotokort' Alıntı:Hocam şimdilik bir konu öneremeyeceğim fakat konuyu seçerken sadece orjinalliğine kapılmayın çünkü konu orjinal olsa da kaynak sıkıntısı nedeniyle dönem ortasında tez konusunu değiştirmek zorunda kalan veya tezi yarım kalan arkadaşlarım oldu
dikkate alıcam hocamomd' Alıntı:Yüksek lisans tezi orjinal bir çalışma çıkarma çalışması değildir. Araştırma ve raporlama olayını öğrendiğinizi gösterir sadece. Doktora tezlerine filan bakarak kendinize göre bir konu seçin ve iyi bir şekilde uygulamasını yapmaya çalışın. Doktora yaparsanız asıl orjinal ve özgün çalışmayı orada çıkarmanız gerekir. Yüksek lisans tezinizi muhtemelen sizden başka kimse ciddi ciddi okumayacak (danışmanınız ve tez jürisi de dahil). Fazla yıpratmayın kendinizi.
aradaugrarim' Alıntı:Hocam hangi üniversite? Tezli/Tezsiz?
suveydanur' Alıntı:iki yıl önce eğitim yönetiminde dersleri bitirdim ama teze bir türlü başlayamıyorum. hocaya konu listesi hazırladım o bir konuyu seçti:informal grupların okul kültürüne katkısı- etkisi... ama bir türlü kendimi veremiyorum bunun yanında da acayip stresini çekiyorum yakında saçlarım dökülcek üzüntüden. hoca da benim küçük çocuğum var benden bir şey çıkmaz diye benim eğitimi bırakmamı bekliyor gibi davranıyor. hiç bir motivasyon destekleme yok. etrafımda da bu işi yapan hiç yok ki konuşayım. ne konu beni heyecanlandırıyor ne de bir süreç biliyorum. (oturduğun şehirde yapmıyorum yüksek lisansı) offf off
sancaktepe' Alıntı:suveydanur' Alıntı:iki yıl önce eğitim yönetiminde dersleri bitirdim ama teze bir türlü başlayamıyorum. hocaya konu listesi hazırladım o bir konuyu seçti:informal grupların okul kültürüne katkısı- etkisi... ama bir türlü kendimi veremiyorum bunun yanında da acayip stresini çekiyorum yakında saçlarım dökülcek üzüntüden. hoca da benim küçük çocuğum var benden bir şey çıkmaz diye benim eğitimi bırakmamı bekliyor gibi davranıyor. hiç bir motivasyon destekleme yok. etrafımda da bu işi yapan hiç yok ki konuşayım. ne konu beni heyecanlandırıyor ne de bir süreç biliyorum. (oturduğun şehirde yapmıyorum yüksek lisansı) offf off
bu işi 2000 Tl ye yapan çok kişi var hocam...Karar senin tabi ama google amcaya bir danış istersen
sancaktepe' Alıntı:Fatih projesi o kadar da orjinal bir tez konusu değil bence...Çünkü şuan ben bu konu ile ilgili tüm anket çalışmalarını felan bitirdim ve tezi yazıyorum Ayrıca benim dışımda 2 arkadaşın daha Fatih projesiyle ilgili tez yazmaya başladığını biliyorum..Ama konular farklı, her birimiz Fatih projesini farklı bir boyutuyla inceliyoruz..Mesela ben öğretmen boyutuna bakarken o arkadaşlar öğrenci ve altyapı boyutlarıyla ilgileniyorlar..Türkiyede bu konuya bu sene atlayan bizim gibi çok sazan vardır diye düşünüyorum
kolay gelsin.