Hocam düzelttim gerekli yerleri. Ayrıca öğretmenlerin halen tam yetkin olarak bilişimi kullanamadıklarını da dile getirmek gerek. E-kitaplar ile dersler içinde bilişim konularının da işleneceğini hesap eden bakanlık yanlış bir uygulama yapmaktadır.
Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN "Okullarda Bilişim Teknolojileri sınıfları açtık, öğrencileri teknolojiyle buluşturduk" dedi. "Her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye e-kitap dağıtacağız." demesine rağmen MEB adeta bunun tersi uygulamalara gitmektedir. 20.07.2010 Tarihli 75 Sayılı Talim Terbiye den alınan Kurul kararı ile Bilişim Teknolojileri dersi ilköğretim 1,2,3,4,5 sınıflardan kaldırılmış, 6,7,8 sınıflarda 1 saat ve seçmeli hale getirilmiştir. Dersin seçilip seçilmeyeceği ise okul müdürünün insafına bırakılmıştır. Bu da 12000 Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizi mağdur etmiştir. MEB’in uygulaması tam anlamıyla bir tezatlıktır. Şu çok iyi bilinmelidir ki bilişim teknolojileri sınıfları öğretmensiz kalması, öğrencilerin de dersi görmeden bilgisayar öğrenmesi imkânsızdır. Bir insana bir araç verilmeden önce eğitimi verilmelidir. Nasıl araba kullanan bir kişi ehliyet almak zorunda ise bilgisayar kullanacak olan kişinin de bilgisayar dersini görmesi gereklidir. Bu apaçık ortadayken bakanlığın dersi arttırıp zorunlu 2 şer saat yapması gerekirken aldığı bu karar 12 bin Bilişim teknolojileri öğretmenimizi şoke etmiştir. Öğretmenlerimizin çoğu okulunda norm fazlası haline gelmiştir. Kaldı ki, seçmeli dersten norm oluşturulamayacağı apaçıktır. 13.05.2011 de Okullara yazı gönderen MEB norm fazlası öğretmenlerimizin yer değiştirmesini istemiştir. Oysaki şu çok iyi bilinmelidir ki bu kesinlikle çözüm değildir. Öğretmenimiz gideceği okulda seneye yine norm fazlası olacaktır. Bunun nedeni 4. ve 5. sınıflardaki bilişim teknolojileri dersinin kaldırılması 6,7,8 sınıflarda 1 saat ve seçmeli olmasıdır. Öğretmen gideceği okulda seneye yine norm fazlası durumuna gelecek ve bu kısır döngü sürekli devam edecektir. MEB'in bu uygulaması kesinlikle bir çözüm değildir.
Eski uygulamada bilişim sınıfı olan her okulda en az 1 bilgisayar öğretmeni çalışabiliyorken bu uygulamada ders olmadığından Bilişim Teknolojisi sınıfı kapanmak zorunda kalacaktır. Bilgisayarlar ve sınıftaki tüm donanım kaderine terk edilecektir. Bu da 1998 yılına dönülmesine sebep olacaktır. Okulda Bilişim teknolojileri öğretmeninin olmayışı ise tam anlamıyla Başbakanımızın yapacağı uygulamanın çöpe atılması veya kendi kaderine terk edilmesi demektir.
Biz sendika olarak 9 aydır yaptığımız her türlü görüşme ve etkinliklere rağmen bakanlık adeta bu konuya kulağını kapatmış hiçbir çözüm yollu göstermemiştir.
Sendika olarak bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini, Bilişim Teknolojileri dersinin zorunlu ve 2 şer saat haline getirilmesini öğretmenlerimizin normlarının tekrar geri verilmesini ve yer değiştirmeye maruz bırakılmamasını istiyoruz.