Yasal Olmayan Resmi Görevlendirme ve İhtimaller!!!

Kodla Büyü

AsilTurk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün saat 10:00-12:00 arası resmi yazı ile sosyal yardımlaşmada bilgisayar tamirinde görevlendirildim. Hepimiz biliyoruz.

222 sayılı kanunun 44. Maddesi gereği “Öğretmenler kanunlarla kendilerine verilen işlerden başka, meslek dışı her hangi bir görevle yükümlü tutulamazlar.”

657'de ise Devlet memuru amirinden aldığı emri, Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmelik hükümlerine aykırı görürse, yerine
getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Amir emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, memur bu emri
yapmaya mecburdur. Ancak emrin yerine getirilmesinden doğacak sorumluluk emri verene aittir.

Yazı ile cevap versem aslında aramın çok iyi olduğunu düşündüğüm ilçe mem (Büyük ihtimalle derslerden zaman bulamayacağımı düşünüp yazı göndermişler) ile aram bozulacak. Ayrıca 657' ye göre herhangi bir sorumluluk doğacağına inanmıyorum. Nasıl bir sorumluluk doğabilir ki ben bilgisayarı tamir etsem. Ama tamir işini yapmak istemiyorum.

abartmışlar artık. gitsinler bir bilgisayarcıya versinler 50 tl hiç mi paraları kalmamış...

Sen en iyi saat 10 da hasta ol hocam git hastaneye yazıydı falan uğraşma bir daha yazı çıkarmazlar herhal...

bunun sonu gelmez diye korkuyorum. Bütün kaymakamlığı bu şekilde tamir ettirirler bana. Önce şube müdürü ile telefonla görüşsem mi acaba.

hocam amirlerin mantığını cibilliyetini az çok bildiğimden söylüyorum.hiç arama kimseyi ararsan dallanır budaklanır mevzuu.onlarda biliyor saçma sapan bi görevlendirme olduğunu ama işlerine böyle geliyor.yapar-eder tarzında.hiç kimseyle uraşma direk git sevkini al kafan rahat etsin.sonra neden gitmedin diyen olursa onlar uğraşsın senle.sen çırpındıkça bu yanlıştır dedikçe dahada umurlarında olmayacak hepten kötü olursun.

3 yıl önce doğunun en doğusundaki bir ilçede öğretmen olarak görev yaparken, kaymakamla aram iyi olduğu için ilçedeki tüm kurumların bilgisayarını tamir etme işini (tamirciliğini) üstlenmek istemiştim.. kaymakam bey de sağolsun kırmamıştı beni.. atıl durumdaki 60'a yakın bilgisayarı ayaklandırmıştım ve yaklaşık yarısını köy okullarına teslim etmiştik.. güzel bir duygu aslında.. ama sizin bir talebiniz olmadan böyle bir görev için görevlendirme yapmaları ilginç olmuş.. görevi yapmak istemiyorsanız bunu bir dilekçeyle belirtin derim..

fatihinfedaisi' Alıntı:
3 yıl önce doğunun en doğusundaki bir ilçede öğretmen olarak görev yaparken, kaymakamla aram iyi olduğu için ilçedeki tüm kurumların bilgisayarını tamir etme işini (tamirciliğini) üstlenmek istemiştim.. kaymakam bey de sağolsun kırmamıştı beni.. atıl durumdaki 60'a yakın bilgisayarı ayaklandırmıştım ve yaklaşık yarısını köy okullarına teslim etmiştik.. güzel bir duygu aslında.. ama sizin bir talebiniz olmadan böyle bir görev için görevlendirme yapmaları ilginç olmuş.. görevi yapmak istemiyorsanız bunu bir dilekçeyle belirtin derim..

Bahsettiğiniz ayrı bir uygulama. Bende 2005 yılında ilçedeki tüm okulların web sitelerinin yapmıştım. Gönüllü bir proje idi ancak bu zorunlu görev gibi bildirilen angarya.
Az önce gittim şube müdürü ile görüştüm. Kanuna aykırı olduğunu söyledim ancak bilgisayara bakacağımı bildirdim. Bilgisayara baktım tamirci gelmesi lazım dedim çıktım. :)

hocam, memle aram iyi olsun, kaymakamla aram iyi olsun diye düşünme, onlarla aran kötü olsa bile işini yapınca sıkıntı olmaz. yapılan şey çok yanlış bir uygulama. bir daha olmaması için tavrınızı çok net ortaya koyun bence.

Arkadaşlar benim meslekte 5 yılımı geçti.Yapmadığımız görevimiz olmayan bilgisayar işi kalmadı.Sonunda da takdir :alkis: gördük mü ? Sizi bilmiyorum ama o kadar iyilikten sonra en ufak sıkıntıda kötü oldum.Amirlerinize ve diğer öğretmenlere hep baş üstüne, tabi olur diyeceksiniz yok bu benim görevim değil gibi bir şey derseniz sizden daha çok yatan kalmaz (Önce ki yıllar da görevi yatmatör olarak isimlendirilenlerimiz olmuştur.) Neden diğer branşlar böyle fedakarlıklar da bulunmuyor da hep biz bilişimciler.Yapmayın arkadaşlar elini veren kolunu kurtaramaz.

Aman hocam, aman. Sakın girişmeyin.Elinizi verirseniz kolunuz da gider. Sakın ha sakın. Ben sizin yerinizde olsam, güzellikle durumu izah ederdim.Baktım olmayacak gibi, siz de daha emin bir şekilde olmaz gibilerden inat edin. Çünkü bilgisayar tamiri sorumluluk.Hadi bilgisayarların başına birşey gelirse, falan deyin. Bir şekilde işten kaçın hocam. Bence güzellikle söylenirse kimse alınmaz.Alınırlarsa da, ne halleri varsa görsünler.

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
madem inceleme demişler gidip inceleyin, hangi bilgisayara ne yapılması gerektiğinin raporunu yazın verin :mrgreen: kim ne yaparsa yapsın

bende tam bunu demek istemiştim
inceleyin bunun rami eksik, bunun harddiski iyi çalışmıyor bunun fanları bozuk

bu şekilde inceleyebilirsiniz. Eğer beğenmezlerse arkadaşın iletişim bilgilerini verin
Bilirkişi

Ekli dosyalar

• bilirkisi.jpg
    bilirkisi.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 282
Geri