Yatırım yapın, bizde sömürü rahattır diyorlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan frezmb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

frezmb

Aktif Üye
Hiç bir siyasi tartışma ile ortam gerilsin istemem
Ama gezdiğim sayfa şok etti ve paylaşayım dedim.

Bu site Başbakanlığın sitesidir.

Özellikle sayfadaki aşağıdaki grafiklere bakın

Saat Başına İşçi Ücretleri - 2010 (ABD doları)*
Avrupa’da Çalışan Başına Ortalama Hastalık İzni (2008)
Haftalık Tam Zamanlı Çalışma Saatleri - Yıllık Ortalama (2010).

http://www.invest.gov.tr/tr-TR/investme ... orces.aspx

saat başına işci ücretleri düşük olduğunu söylemek gayet normal.Türk de olsan yabancıda olsan buna dikkat edersin.
2. şıKda önemli olan verilen izin mi? alınan izin mi? çünkü hasta olunduğu halde izini az veriyorsa sorun.. ama hastalanan kişi az ya da işine ufak tefek hastalıkta olsa bağlıysa bu ülke açısından çok iyi. ama şunu unutmayalım bizim kadar tatil yapan ülkede yok. haftalık tam zamanlı çalışma saatleri yüksek olması esas sorun bence iş verimi düşüyor
yabancı yatırımcın bu kriterlere bakması doğal.yabancı yatırımda illa sömürmek demek değil.otomotivi düşünün üretmin %80 ihrac ediliyor.devlete kdv veriyor insanlara bakıyor.bunun nesi sömürü? önemli olan iç pazarda ürettirip dış pazara sattırmaktır.
yok yerlide olsan dış pazarda ürettirip içe satıyorsan işde sömürü bu

Birçok arkadaşım saat başı 4,5-5 $ veriyorlar diye yurt dışına çalışaaya gidiyor...

Bir ailede 3 çocuktu, 5 çocuğa çıktı şimdi hedef..

Hep saçma şeylerden övünürüz.

Nüfusumuz şu kadar bu kadar diye..

70 milyon olacağına nüfus, adam gibi adam, çalışan, nitelikli 40 milyon olalım

kişi başı milli gelir de artsın, saat başı işçi ücreti de artsın..

ama gel de anlat insanlara..

Türkiye ile Avrupa Nüfus-Yaş Grubu Piramidi (2010) diikat ettimde.
Bizde insanlar fazla uzun ömürlü yaşamıyor. 50 yaşından sonra öte tarafa gidiyor memleketimin insanı.
bizde 85 den sonra grafik sıfır.

kimse kusura bakmasın anketlerde hala yüzde 50 oy çıkıyorsa bu millet bunu hakediyor demektir

TAM BİR 3. DÜNYA ÜLKESİ..... SÖMÜRGE ÜLKESİ. HAMMADDE UCUZ, İŞ GÜZÜ UCUZ.. YE KÜRKÜM YEEEEE

mostwanted' Alıntı:
kimse kusura bakmasın anketlerde hala yüzde 50 oy çıkıyorsa bu millet bunu hakediyor demektir

Bu yalnızca bugünün sorunu değil, değildi. Ancak herşeyi iktidar yaptı ZANNEDENLER, Demireller, Menderesler, Özalların attığı temeller yok, herşey bir anda 10 senede oluverdi ZANNEDENLERE iyi yanıt olur. Evet sorunlar bugünün değil, ama gelişmeler de bugünün değil.

Tek parti iktidarı her zaman istikrar getirmiştir. İktidar kim olursa olsun.

Ayrıca çözülecek çoook sorun olduğunun, ama 10 yıldır neden hala ciddi ilerleme olmadığının da sorgulanması için önemli bilgiler.

Ayrıca çok tatil yaptığımız ile ilgili miti de yıkacak bilgiler.

Yahu tatil yapmayacaksam, neden çalışıyorum, neden yaşıyorum. Köle miyim ben? Köle mi bu insanlar?

Tatili eleştiren bir toplumuz. Ne ilginç. Biz eşek oldukça...

bir de bizde herkes işten kaytırır diğer milletler harıl harıl çalışır derler enaz hastalık izni bzdeymiş

Türkiyede ki ekonomik büyümeyi ve rekorları görmek istemeyen ergenekoncuların yalanı bu haber.

Geri