yavaşlama

Kodla Büyü

kadirlome

Site Gezgini
herkese merhaba,
bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı ve hiç yoksa bir yıl daha bilgisayarımla devam etmek istiyorum . laptop u 2011 yılında aldım asus marka.
Bilgisayarımı hızlandırmak için hangi parçaları değişmem gerekiyor ve uyumlu parçaları nasıl bulcam , değiştikten sonra hızlanır mı ?
şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
ekte gerekli bilgileri paylaşıyorum ,

Ekli dosyalar

• RAM2.png
    RAM2.png
    125.7 KB · Görüntüleme: 713
  • ANAKART 1.png
    ANAKART 1.png
    66.5 KB · Görüntüleme: 713
  • ANAKART.jpg
    ANAKART.jpg
    83.9 KB · Görüntüleme: 713
  • LEMCİ.png
    LEMCİ.png
    136.6 KB · Görüntüleme: 713
  • RAM1.png
    RAM1.png
    126.4 KB · Görüntüleme: 714
  • BELLEK.png
    BELLEK.png
    110.4 KB · Görüntüleme: 713
2 şey hızlandırır.
1 ram arkadaş bahsetmiş.
2 sabit disk ( ssd hızlıdır ama pahalıdır)

Eğer yapmak istediğin oyun oynamak değil de programa tıklayınca çabuk açılsın, program kurarken hızlı kursun gibi isteklerse Ram 3-4gb den fazlası gereksiz olur. SSD daha çok işe yarar.

ram e para harcamayin, 120lik bi ssd alin yeni gibi olsun bilgisayar. 120 bana yetmez derseniz bitane hdd caddy alin, ssdnin yerinden cikan hdd yi cdrom yerine takarsiniz.

iki adet 4gb ram aldım, amacım proğramlar daha hızlı açılsın çok yavaş bilgisayar, chrome u açarken bile kasıyo , olmadı ssd de alırım zaten ram 90 tl önemli değil 2 gün sonra geliyo ramlar sonucu tekrar buraya yazıp yardımlarınızı bekliyo olacağım teşekkürler herkese.

sata 3 olsun mümkünse 550mb okuma yazma hızı farkediyor tabi senin pc eski ise sata2 si olsun pc desteklemiyor ben 2009 model msi kullanıyorum ssd taktım hızlı.
corsair bence en iyisi. 550 hız ama o kadar ı görmüyor. ama çok farkketti.

Keşke o kadar ram alacağınıza 120 gb ssd alsaydınız.SSD de Kinston hyperx savage 120 gb tavsiye ederim.(Bütçeniz el veriyorsa 240 gb daha iyi olur.)Sebebi ise kutudan orjinal acronis true imaj programı +ssd yi ilerde masaüstü pc ye takmak için aparat da çıkıyor.Ben 10 yıllık laptop da ssd kullanıyorum,sonuçlar harika (sata1 destekli olmasına rağmen).Çünkü ssd önemli olan üzerinde yazan değerler değil. Önemli olan erişim süresi ve 4k okuma değeridir.

Hocam birde yanlış anlamadıysam 2 adet 4gb ram yani toplam 8 gb mı aldınız.Şunun için soruyorum 8gb rami anakartınız destekliyormu? Desteklemez ise ramler elinizde kalabilir.

bende Asus K52jr var 2010 veya 2011 ssd ve ramler değişince süper oldu. tavsiye ederim. i5 - i7 hikaye geliyor artık..

Anakart 4*4 Gb toplam 8 gb 1333 Mhz DDR3 ramleri destekliyor. Bilginiz Olsun

laptop biraz eski 2010 üretim ddr3 ve 4 adet slot var yani 4+4 8 gb destekliyor. şimdi ilk işim bir adet ssd almak fiyatlarını bilmediğim için hangisini alcağıma karar veremedim ona mağazada karar vercem. iki gündür internette izlemediğim video öneri kalmadı dediğiniz gibi ssd yeterli olabilirmiş ama ram leri değiştirmem de iyi oldu daha iyi performans alırım diye düşünüyorum. yardımcı olan herkese teşekkürler. ssd yi değiştirince sonucu buraya yazarım belki bazı arkadaşlara da yardımcı olur.
bir şey daha eklemek istiyorum benim pc sata II ben sata 3 alsam bunun bana avantajı mı yoksa dezavantajı mı olur ??

kadirlome' Alıntı:
laptop biraz eski 2010 üretim ddr3 ve 4 adet slot var yani 4+4 8 gb destekliyor. şimdi ilk işim bir adet ssd almak fiyatlarını bilmediğim için hangisini alcağıma karar veremedim ona mağazada karar vercem. iki gündür internette izlemediğim video öneri kalmadı dediğiniz gibi ssd yeterli olabilirmiş ama ram leri değiştirmem de iyi oldu daha iyi performans alırım diye düşünüyorum. yardımcı olan herkese teşekkürler. ssd yi değiştirince sonucu buraya yazarım belki bazı arkadaşlara da yardımcı olur.
bir şey daha eklemek istiyorum benim pc sata II ben sata 3 alsam bunun bana avantajı mı yoksa dezavantajı mı olur ??
Hocam sata2 ssd zaten zor bulunur.Sata3 ler zaten geriye uyumlu.sata2 anakartta sorunsuz çalışır.Ama tavsiyem 240 gb lık almanızdır.İleride pc değiştirirseniz yine kullanmaya devam edersiniz.

sonucu bildiriyorum. 2 adet 4gb ram den bitanesini yaktım çalışmıy ama 120gb ssd taktım ve şuan 15 saniyede pc hazır oluyo önceden 1.30 dakikayı kesinlikle geçiyodu. böle problemi olan arkadaşların hdd yi değştirmelerini öneririm. herkese teşekkürler.

Geri