Yazıcı çalışmıyor

Kodla Büyü

selcuklu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar oki b430d yazıcı var idarede vista yüklü bilgisayarlarda çalışıyor. Win7 de sürücüsünü yüklüyorum, ama çalışmıyor. Yazdırma yapınca yazıcılardan açıp bakıyorum bekletiliyor diyor, 2-3 dakika sonra yazdıramadı diye uyarı veriyor. Başına böyle bi durum gelen oldumu acaba...

win 7 uyumlu driver yükleyin hocam veya vista için aynı yazıcıya benzer bi üst sürümünü yüklerseniz çalışacaktır.aynı sorunu hp de başıma geldi şimdi çalışıyor. :)

Farklı kablo ile deneyin.
Birde 32 bit mi 64 bit mi olduguna dikkat edin driver ın.

benim başıma gelen şu senin gibi win7 diye aratıyorum indiriyorum ama inen wista için driver. hp 1010 iniyo. yüklerken bana 3 seçenek sunuyodu 1010 1015 1020 araştırdığımda interenetten 1015 i yükleyin çalıştığını yazmışlar.1015 i yükledim çalıştı.zaten 1010 ile 1015 arasında bi fark olmadığı için..aynı şeyi uygulamayı dene.. benzer bi üst sürüm yazıcının driverını dene.veya çalışan win7 sürücüyü aramay devam.Birde 32 bit mi 64 bit mi olduguna dikkat.

Bende dün başıma geleni yazayım kurumda hp scanner var xp kurulu makinadaydı.
Bir iş için lazım oldu win7li makinaya taktım netten win7 ve 64 bit sürümü kurdum çalışmadı aynı işlemi 3kez deneim olmadı
Sigortalar atınca vista sürücüsünü indirdim kurdum ve ne oldu tahmin edin tıkır tıkır çalışıyor ilginç ama gerçek.

rasim535' Alıntı:
Bende dün başıma geleni yazayım kurumda hp scanner var xp kurulu makinadaydı.
Bir iş için lazım oldu win7li makinaya taktım netten win7 ve 64 bit sürümü kurdum çalışmadı aynı işlemi 3kez deneim olmadı
Sigortalar atınca vista sürücüsünü indirdim kurdum ve ne oldu tahmin edin tıkır tıkır çalışıyor ilginç ama gerçek.

gerçekten ilginçmiş hocam. Oluyor böyle şeyler demek ki.

Hocam indirdiğiniz sürücüde hata olmayabilir. Denetim masasından yazıcı ve fakslar'a gelin, orada yazıcınızı bulup üstüne sağ tıklayın, duraklat(beklet)/devam et gibi birşey var, duraklatılmış olabilir. Devam et deyin.

Hocam bugün yazıcıyı taktım Aygıtlar ve Yazıcılara girdim Usb Device olarak tanıdı özelliklerine girdim sürücüyü güncelleştir seçeneği ile önceden yüklü olan sürücüyü seçtim ve sonunda çalıştı :idea: .

Geri