Yazıcı algılanamıyor. Acil yardıma ihtiyacım var!!!

Kodla Büyü

kaanizm79

Site Gezgini
selam arkadaşlar. 1 hafta önce okula bilgisayar alındı.
( amd x2 + gigabyte 6100 anakart tabanlı) buna hp lazerjet p1005 serisi yazıcı bağladık. kurulum yapıldıktan sonra donanım algılama yapılamıyor. 2 saniyede bir donanım bulunuyor ve hemen kopuyor. "usb aygıtı tanıyamıyor" ve "usb aygıtlarından biri çalışmıyor" uyarısı çıkıyor.
Yazıcıyı başka pc de denedik. hiç sorun yok. sanırım sorun ya anakart ta usb girişi ve driver ile ilgili, yada windows xp ile ilgili. bu şekilde bir sorunla karşılaşan yada çözümü bilen varmı? yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam büyük ihtimalle modifiye windows xp yüklüdür. Yapmanız gereken normal XP kurmaktır.

olabilir. çünki elimizdeki xp biraz kurcalanmış. cd yi takınca tüm işlemleri kendisi atlayıp kurulum yapıyor. ne şifre soruyor ne de dil ve ağ ayarı. neyse teşekkürler hocam. artık biryerlerden normal xp bulmaya çalışırım. tekrar teşekkürler...

arkadaşlar bu konuyu daha önce açtım ve tam 3 hafta kıvrandım. okula yeni bir bilgisayar almıştık. yanında da HP P1005 serisi yeni bir yazıcı. ama PC yazıcıyı bir türlü tanımıyordu. yazıcıyı başka bilgisayarda denedik sağlam çıktı. başka yazıcılarla kasayı denedik oda sağlamdı.
ama sonunda şunu bulduk. GİGABYTE nvidia tabanlı G61-SME-S2L serisi anakartlar, yeni nesil olan HP P1005 serisi yazıcılarla driver çakışması yaşıyor. sonunda windows un USB aygıtı yöneticileri kullanılamaz hale geliyor ve flash bellekleri dahi açamıyor. kulağınıza küpe olsun. bu anakartı kullanan varsa HP P1005 ten uzak durun. :oops: acı tecrübelerle sabittir...

valla başbağ hocam sanırım attığım format 30 u buldu :9 günde 2 kere tokkarna...
en sonunda anakartı değiştirdik. ASUS un ati chipset li690 serisini taktık. ilk takışta çalıştı. hala sorun yok. valla ben gigabyte ı kötülemem asla ama ilk defa 6100+n405 serisi beni yolda bıraktı. yinede öneriniz için teşekkürler...

kaanizm79' Alıntı:
valla başbağ hocam sanırım attığım format 30 u buldu :9 günde 2 kere tokkarna...
en sonunda anakartı değiştirdik. ASUS un ati chipset li690 serisini taktık. ilk takışta çalıştı. hala sorun yok. valla ben gigabyte ı kötülemem asla ama ilk defa 6100+n405 serisi beni yolda bıraktı. yinede öneriniz için teşekkürler...
Helal olsun hocam yazıcı için anakartı değiştirmişsin. Böylesine hiç raslamamıştım. :o

tamam biraz abarttım ve sanırım bir ilk gerçekleşti hasari hocam,ama hp p1005 yazıcı yaklaşık 150 ytl, asus anakrt yaklaşık 80 ytl :) ayrıca parasıda benden çıkmadı. sorundan kurtulmak için en mantıklı ve karlı çözüm buydu :)

kaanizm79' Alıntı:
tamam biraz abarttım ve sanırım bir ilk gerçekleşti hasari hocam,ama hp p1005 yazıcı yaklaşık 150 ytl, asus anakrt yaklaşık 80 ytl :) ayrıca parasıda benden çıkmadı. sorundan kurtulmak için en mantıklı ve karlı çözüm buydu :)
Bende öyle düşünmüştüm zaten ama gerçekten aklıma gelmezdi yazıcı için ana kartı değiştirmek sizi tebrik ediyorum. :+1:

arkadaşlar benimde benzer bi sorunum var okulda aynı tip birkaç bilgisayar var idari bölümde ve diğer bölüm odalarında. Serisini hatırlamıyorum ama ana kart gigabyte. İki bilgisayar flash diskleri tanımıyor. Driverlarda bilinmeyen aygıt yazıyor. bi bilgisayarda da yazıcıyı takınca aynı sorun çıkıyor. Sanırım bu gigabytlerin usbleri sorunlu....

Geri