yazıcı bakımı

Kodla Büyü

sehergin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bir konuda yardımlarınızı bekliyorum. Benim ana makineye bağlı yazıcı kağıtların sol kenarını karalı çıkarıyor. Bi arkadaşım temizlemem gerektiğini söyledi ama nasıl yapacağımı pek bilmiyorum. Tabi böyle bilgisyarda belki tarif edilmez ama yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

toneri sök saf alkol ile silindiri temizle.

ancak toner dagılıyorsa temizlemek genelde pek işe yaramaz tonerin ömrü bitmiştir doldurtmayı bırakıp yeni toner alın.

Teşekkürler Hacker ve karinca_52 hocam. dediklerinizi bi uygulamaya çalışayım bakalım. Yanlız toner yeni değişmişti tonerden kaynaklandığını sanmıyorum.

Bizim okulda hp 1018 yazıcılar vardı. Aynı sorun onlarda da vardı. Yazıcıları açtım bir güzel temizledim. Bir kaç tane temiz çıktı verdi. Sonra tekrar sayfaların bir tarafını karalamaya başladı. Biz de kartuşu değiştirdik. Sorun çözüldü.

Arkadaşlar silindiri temizledim fakat sadece tek bir yüzünü temizleyebiliyorum. diğer kısımlarını ancak bir sayfa kağıt çıktısı alıp biraz döndükten sonra silebiliyorum. haliyle buda bayağı vakit alıyor. daha pratik bir çözümü varda ben mi beceremiyorum?

TONERİ ÇIKARTIP YEŞİL DRAM KISMININDA LEKE VARSA NZAİKÇE SİLECEKSİNİZ. YADA TONERİN OTURDUĞU PLASTİK SİLİNDİR VAR ONU İLK ÖNCE KOLANYALI PEÇETE İLE SİLİP SİYAHLIKLIKLARI ALACAKSANIZ SONRA KURU BİR PEÇETE İLE KURULAYACAKSINIZ..
TONERİN DRAMINI TEMİŞZLERKEN DİKKATLİ OLUN HASAR VERMEYİN BİR DE PEÇETE ARTIKLARI BIRAKMAMAYA ÇALIŞIN...

Herkese çok teşkkürler. sanırım ben bu yazıcıyı tamire göndericem. :) çok sağolun.....

Geri