yazıcı bazen çalışıyor bazen hata veriyor

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
merhabalar labda bulunan yazıcı xerox phaser 3150. bu yazıcıyı ana bilgisayara taktığımda (usb bağlantısı) çalışmıyor
yazdırma hatası veriyor. fakat başka bir öğrenci bilgisayarına bağlandığımda ise bazen hata veriyor bazen yazıyor bazen de baskıyı hata yazısını yazarak veriyor
ilk sorum bu yazıcıyı kullanılabilir hale ne şekilde getirebilirim??
diğer sorum ise okula hp lazer yazıcı toneri alınmış fakat okulda hp yazıcı yok bu toneri başka bir marka yazıcı da kullanabilir miyiz ??

hocam paralel port varsa ordan bağlayın yoksa kaliteli bi usb kablo alın muhtemelen sorun çözülecektir

Hocam her ne kadar okullarda lisanslı işletim sistemeleri kullanılsada bazen bunlarda lisans sorunu yaşandığından olabilir. yada bazı virüsler işletim sisteminiz lisanslı olduğu halde lisanssızmış gibi yazdırmada hata verdiriyor. yazıcıyı labdan başka bir bilgisayarda dene . ona göre cevap verelim

yazıcıyı denedim hocam fakat o bilgisayarda da bazen yazırıyor bazen hatayı kağıda yazdırıyor bazen de hiç yazdırmıyor ne yapmalıyım

Ne fabrika ayarı yahu :lol:

Hocam, usb kablosunu değiştirin. Farklı bir usb portundan bağlayın. Büyük ihtimalle ya kabloda, ya da usb girişlerinde kesilmeye neden olacak bir yıpranma var.

Sonucu da bildirin hocam. Bizi merakta koymayın. :mrgreen:

hocam sizin yazıcıda paralel port var bi denermisin buradan çıktı almayı sizin yazıcı menülü değilmş(digital ekranlı yazıcılarda fabrika ayarlarına menüden dönüş yapabiliyoruz) netten baktım fab. ayarları almamız mümküm görünmüyor ama paralel port var ordan sorun olmaması lazım bi deneyin buda kullanma kılavuzu belki sorununuza cevap verebilir. http://www.office.xerox.com/userdoc/P3150/3150_Web/pdfs/tr/User_Manual.pdf

USB kablosunu değiştir. Aynı sorun yüzünden ben HP yazıcıyı neredeyse çöpe atıyordum. Sorun kablodan çıktı.. KABLOYU DEĞİŞ

hocam usb kablosunu değiştirin derken, usb yerine lpt portu kullanın demiyoruz, yeni bir usb kablosu alın. Kaç kişi sizi bu tavsiyede bulundu, deneyin, görün sorun kablodadır büyük ihtimalle. Sonucu da yazın ki, deneyim olsun.

Geri