Yazıcı Driver'ını Bulamıyorum

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, Okuldaki m.yardımcısının bilgisayarı vista yüklü ve buna bağlı xerox phaser 3117 modelli yazıcı yüklü. Bilgisayar yavaş olduğu için win 7 yükleyecem ama bu yazıcının driverını internette bulamadım. Bu model vista ve xp'de çalısıyor. Belki otomatik tanır diye bugun başka bir win 7 yüklü bilgisayara bağladım ondada tanıtamadım. Şimdi formattan sonra bu driver sorununu nasıl çözebilirim?

Bzide de farklı bir durum söz konusu. Yazıcı markası Xerox ama bilgisayar onu samsung ml 191 x 252 x olarak tanıyordu. Xeroxu tanıttığımızda yazıcıyı görmüyordu. İki yıldır samsung ml 191 x 252 x driverını yükleyerek kullanıyorduk. Bilgisayara format atma gereği duydum. Ancak şimdi yazıcıyı kullanamıyoruz. İlk bağlandığında Windows otomatik olarak samsung ml 191 x 252 x olarak görüyor ancak driverı indiremiyor. İnternetteki dosyalar da sağlıklı yükleyemiyor.
Çözüm olarak ne yapabilirim. Yazıcının driverını çok aradım hepsini denedim ama olmadı. Formattan önce çok güzel çalışıyordu :cry:

Merhaba;

Hocam, Yazıcınızın bir başka dosya ile çalıştırılması demek özelliklerini tam anlamıyla kullanamama riski olması demektir. Oladabilir olmayadabilir. Örneğin Türkçe karakterleri yazdıramayabilir. Sadece Arial yazabilir... Sonuç iti bariyle üretici sitesinden güncel yazılımını indirerek kurunuz yazıcınızda sorun yok ise çalışacaktır.

http://www.support.xerox.com/support/ph ... anguage=tr

yukarıda ki linkte, yazıcının indirme sayfası bulunuyor. Sayfaya girin ve yüklemek istediğiniz işletim sistemini seçin ve indirin. Sonrasında yüklü olan yazıcının sürücüsünü kaldırın ve yazıcıyı silin. Eğer indirdiğiniz dosyanın bir setup ı varsa çalıştırın ve kurun. Yok ise Aygıt yöneticisinden ünlem işaretli yazıcıya yükle deyip driver i seçin ve kurun. Veya Yazıcılara tıklayın yazıcı ekle diyin ve driveri indirdiğiniz dosyadan seçin ve kurun. İyi çalışmalar.

Bizde de panasonic dp 2330 fotokopi driverı formatlanan win7 bilgisayarlarda çalışmaz olmuştu. Güncel sürücüyü indirip kurmuştum.

güncel sürücü diye bişey yok
yazıcı xerox ama samsung olarak tanıyor. iki yıldır samsung driverı ile kullanıyoruz. kendi driverırını kabul etmiyor ve xp kullanıyoruz.

Konu sahibi 7 için istemiş ama yeni konu açmıyayım dedim.

Bana Xerox 3117 için XP sürücüsü lazım arkadaşlar var mı elinde olan. Xerox sitesinden kaldırmış.

driverin xerox Türkçe değilde ingilizce sitesini bul genel de oralarda oluyor.

Geri