yazıcı kuyruklama hatası....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan masci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

masci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hp laserjet 1018 yazıcı yüklü olduğu halde gözkmüyor kuyruklama hatası diyor.. hizmetlerden biriktiriciciyi otomatik yapmam da çözüm olmuyor.... yardımcı olabilecek varsa sevinirim........

güvenli modda açın
# Windows Gezgini'ni başlatın ve aşağıdaki iki klasördeki tüm dosya ve klasörleri silin:

* c:\windows\system32\spool\printers
* c:\windows\system32\spool\drivers\w32x86

# Başlat 'ı ve sonra Çalıştır 'ı tıklatın, Aç kutusuna regedit yazın ve ENTER tuşuna basın.
# Aşağıdaki kayıt defteri anahtarına gidin ve anahtarı tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environment\Windows NT x86
Alt anahtarların listesini görüntüleyin. Yalnızca aşağıdaki alt anahtarlar olmalıdır:

* Drivers
* Print Processors

# 4. adımda listelenenlerden başka anahtarlar varsa şu adımları izleyin:

1. Dosya menüsünde, Ver 'i tıklatın.
2. Dosya Adı kutusuna, bu anahtar için açıklayıcı bir ad yazın (örneğin, WindowsNTx86regkey ) ve Kaydet 'i tıklatın.

Bu yordamı tamamladıktan sonra sorunlar yaşarsanız, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environment\Windows NT x86 kayıt defteri anahtarının bu yedek kopyasını kullanarak anahtarı geri yükleyebilirsiniz.
3. 4. adımda listelenenler dışındaki tüm anahtarları silin.

# HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors kayıt defteri anahtarına gidin ve anahtarı silin. Alt anahtarların listesini görüntüleyin. Yalnızca aşağıdaki alt anahtarlar olmalıdır:

* BJ Language Monitor
* Local Port
* PJL Language Monitor
* Standard TCP/IP Port
* USB Monitor

# 6. adımda listelenenlerden başka anahtarlar varsa şu adımları izleyin:

2. Dosya Adı kutusuna, bu anahtar için açıklayıcı bir ad yazın (örneğin, WindowsNTx86regkey ) ve Kaydet 'i tıklatın.

Bu yordamı tamamladıktan sonra sorunlar yaşarsanız, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors kayıt defteri anahtarının bu yedek kopyasını kullanarak anahtarı geri yükleyebilirsiniz.
3. 6. adımda listelenenler dışındaki tüm anahtarları silin.

# Yazıcı kablosunu bilgisayardan sökün ve bilgisayarı yeniden başlatın.
# Yazıcı kablosunu bilgisayara yeniden takın, üreticinin yükleme yönergelerine uygun olarak yazıcıyı yükleyin ve bir sınama sayfası yazdırmayı deneyin.

İki gün önce Samsung ML-1610 yazıcımdan çıktı almaya çalışırken adobe acrobat yazıcı bulunmadığını söyledi. Word'de ve başka programlarda denedim onlar da aynı hatayı verdi. Denetim Masası'nda yazıcılar bölümünde yazıcı ekle seçeneğini seçince "Uygulama başlatılamadı.Yazıcı kuyruklama hizmeti çalışmıyor"hatasını verdi.

Daha sonra nette bu hata mesajını aratınca verilen tavsiyelerden aşağıdakilerini uyguladım:

1-Services.msc'yi çalıştırdım. Yazdırma biriktiricisini kontrol ettim. Otomatik olarak çalışmaya ayarlanmıştı. İşlemi başlat dediğimde de daha önce belirttiğim yerde aynı sorunla karşılaştım.
2-Yazıcı sürücüsünü kurup kaldırdım. Printer Install Failure hatasını veriyordu.
3-Microsoft'un ilgili fixini kurdum. Driverı gene yüklemek istedim tekrar aynı hatayı verdi
4-Hizmetlerdeki Uzaktan Yordam Çağırıcısını kontrol ettim onda da bir problem yoktu.
5-Netten yazıcının en güncel sürücüsünü yükleyip kurdum aynı problemle karşılaştım.

1 yıl önce Başlat-Çalıştır'dan Net Stop Spooler deyip spoolerı kapadım

Daha sonra aynı yerden Net Start Spooler yazıp spoolerı AÇMIŞTIM DAHA ÖNCE DÜZELMİŞTİ şimdi bunları yapmama rağmen yazıcı hala çalışmıyor

tusuba' Alıntı:
güvenli modda açın
# Windows Gezgini'ni başlatın ve aşağıdaki iki klasördeki tüm dosya ve klasörleri silin:

* c:\windows\system32\spool\printers
* c:\windows\system32\spool\drivers\w32x86
süperdi. teşekkürler. bi tıkla halloldu vallahi..

# Başlat 'ı ve sonra Çalıştır 'ı tıklatın, Aç kutusuna regedit yazın ve ENTER tuşuna basın.
# Aşağıdaki kayıt defteri anahtarına gidin ve anahtarı tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environment\Windows NT x86
Alt anahtarların listesini görüntüleyin. Yalnızca aşağıdaki alt anahtarlar olmalıdır:

* Drivers
* Print Processors

# 4. adımda listelenenlerden başka anahtarlar varsa şu adımları izleyin:

Bu yordamı tamamladıktan sonra sorunlar yaşarsanız, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environment\Windows NT x86 kayıt defteri anahtarının bu yedek kopyasını kullanarak anahtarı geri yükleyebilirsiniz.
3. 4. adımda listelenenler dışındaki tüm anahtarları silin.

# HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors kayıt defteri anahtarına gidin ve anahtarı silin. Alt anahtarların listesini görüntüleyin. Yalnızca aşağıdaki alt anahtarlar olmalıdır:

* BJ Language Monitor
* Local Port
* PJL Language Monitor
* Standard TCP/IP Port
* USB Monitor

# 6. adımda listelenenlerden başka anahtarlar varsa şu adımları izleyin:

Bu yordamı tamamladıktan sonra sorunlar yaşarsanız, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors kayıt defteri anahtarının bu yedek kopyasını kullanarak anahtarı geri yükleyebilirsiniz.
3. 6. adımda listelenenler dışındaki tüm anahtarları silin.

# Yazıcı kablosunu bilgisayardan sökün ve bilgisayarı yeniden başlatın.
# Yazıcı kablosunu bilgisayara yeniden takın, üreticinin yükleme yönergelerine uygun olarak yazıcıyı yükleyin ve bir sınama sayfası yazdırmayı deneyin.

hp laserjet 1018 için scan doctor diye bir program var her türlü problemi tek tıkla hallediyor, hp nin sitesinde bulabilirsiniz

Geri