yazıcı paylaşımı

Kodla Büyü

hanifesezer

Site Gezgini
yaa arkadaşlar exper öğrenci bilgisayarına format attım ve kendim tek tek programları kurdum yazıcı paylaşımını yapamıyorum

önce başlat>ayarlar>yazıcı ve fakslar>paylaştırılacak yazıcı üzerinde sağ tık>paylaşım>bu yazıcıyı paylaştır>uygula>tamam

daha sonra öğrenci pc de başlat>ayarlar>yazıcı ve fakslar>sol sekmede>yazıcı ekle>ağ yazıcısı veya başka bir bilgisayar bağlı yazıcı>1. veya 2. seçenek>paylaşımda kullanılacak yazıcıyı seçin>ileri>ileri

Başka makinedeki yazıcıya format attığınız bilgisayara tanıtacaksınız sanırım.
Bunun için yazıcı ekle ağ yazıcısı seçeneğinden yazıcılar için gözat tıkladığınızda hiçbir yazıcı görünmüyorsa ağ da görünmüyorsa
herhangi bri gruba bağlanmamışsınızdır.
kısa bir yoldan bağlanmak ise;
herhangi bir klasörü paylaşıma açmak isteyin o size bir sihirbaz ile yönlendirir. bir ağ grubuna katılmış olursunuz.
yazıcı listesinden de yazıcınız görülür.

aydansiii' Alıntı:
önce başlat>ayarlar>yazıcı ve fakslar>paylaştırılacak yazıcı üzerinde sağ tık>paylaşım>bu yazıcıyı paylaştır>uygula>tamam

daha sonra öğrenci pc de başlat>ayarlar>yazıcı ve fakslar>sol sekmede>yazıcı ekle>ağ yazıcısı veya başka bir bilgisayar bağlı yazıcı>1. veya 2. seçenek>paylaşımda kullanılacak yazıcıyı seçin>ileri>ileri

aynen böyle :+1:

Hocam önce ortak bir grup oluşturmak gerekiyor. Bilgisayarım a sağ tıklayıp bilgisayara bir adın verin sonra grup adı belirleyin. Bu grup adı bütün bilgisayarlarda aynı olmalı. Daha sonra paylaşacağınız belge ve yazıcıyı paylaşıma açın.

Geri