Yazıcı sorunu bir türlü çözülmedi

Kodla Büyü

AKLISELİM

Site Gezgini
Uzun süredir uğraşmama ve internette aramalarıma rağmen yazıcıyı hala yükleyemedim. Yazıcı kablosonu takıyorum USB aygıtı tanımadı yazıyor her defasında. Üç tane kablo değiştirdim. Hala USB aygıtı tanımadı yazıyor. Yazıcı ready düğmesi açık yani çalışmaya hazır durumda.Sürücüyü yükleyip deneyeyim dedim.
Lexmark E323 sürücüsünü indirdim.
http://support.lexmark.com/index?locale ... le=tr_TR#1

Yazıcı sihirbazı çalışıyor. Sınama sayfası yazdıra kadar geliyor ama sağ alt köşede bu belge yazdırılamadı hatası alıyorum. Aygıt yönetisinde bilinmeyen aygıt görünüyor.Ne yapmam gererekiyor?

Ekli dosyalar

• 3.JPG
    3.JPG
    14.8 KB · Görüntüleme: 9,135
  • 2.JPG
    2.JPG
    30.4 KB · Görüntüleme: 9,136
  • 1.JPG
    1.JPG
    24.5 KB · Görüntüleme: 9,131
19 aralık 2009 dan kalmış ama bugün aynı sorunu bende yaşadım sinir oldumm. aynı hataları veriyor ve bide sınama sayfası yazdırına güç kablolarını kontrol edin diye bir uyarı geliyor.
yazı bilgisayardan yazıcıya gönderilemedi diyor :verymad: sinr etti beni deeee

Yazıcıda ve bilgisayarınızda problem olmadığına eminseniz, şunu bi deneyin isterseniz. Yazıcılardan önce yazıcıyı silin, sonra sunucu özelliklerinden sürücüsünü silin. Varsa aygıt yöneticisinden bilinmeyen aygıtı kaldırın. Bilgisayarı tamamen kapatın. Fişini de çekin. Güç düğmesini 5-10 saniye basılı tutun. Sonra bilgisayarı başlatın. Yazıcının sürücü kurulumunu çalıştırın, kurulum programı istediğinde yazıcının usb kablosunu bilgisayara takın ve yazıcıyı açın. Kurulumu tamamlayın.

donanım ekleme sihirbazını çalıştırıp manuel olarak yükleyin, sorun ortadan kalkacaktır.

Acaba sorunu çözebildiniz mi ? Çözüldüyse nasıl çözdünüz , paylaşırsanız sevinirim..

yazıcının usb kablosunu taktığınız girişin çalıştığından emin misiniz?
girişie normal usb bellek takın sorun usb girişinde olabilir...

Aynı sorun bendede oldu bugün. Yazıcının bağlı olduğu usb portu değiştirdim problem çözüldü.

Arkadaşlar konu eski ama sorun yeni.
Lexmark E232 yazıcı 2 hafta öncesine kadar sorunsuz çalışıyordu. Bir gün okula gittiğimde hocam şu yazıcıya bakarmısın çıktı alamıyoruz dediler.
Sene başında da problemliydi driverini kaldırıp tekrar kurdum çalışmıştı.
Şimdi ise usb aygıtı tanımadı uyarısı çıkıyor.
Farklı kabloyla denedim, usb giriş yerini değiştirdim, kabloyu çıkartıp driveri yükledikten sonra taktım,başka bilgisayarda denedim. Hepsini denedim fakat bir türlü hata gitmedi.
Yazıcı üzerindeki başlatma tuşuna basınca deneme sayfası yazdırıyor. Fakat bir türlü bilgisayarla bağlantı kuramadım.
İşletim sitemi: XP SP2
Yardımlarınızı bekliyorum.

aynı yazıcı markası win7 de bilinmeyen aygıt uyarısı alıyor xp yüklü makineye takdığımda da cihazda usb girişlerine bağlı mouse ve klavye çalışmaz oluyor sorunu bir türlü çözemedim ne yapmam lazım ?

Ben de bir keresinde çok uğraşmıştım tanıtmak için fakat kablo değiştirince ancak çözebildim sorunu - kablo çalışıyor fakat - değştirmeden sonuç alamadım

yazıcı kurarken kurulum esnasında yazıcının usb kablosu takılı olmamasına dikkat edin.
kablolar bağlı değilken driver kurun. sonra kabloları takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. yeni donanım bulundu sihirbazından kurmayın deneyin.

slm bu gibi problemlerde 1.pci yuvasına takılan usb kart alın
2.power supply çıkışlarını kontrol edin.
3.kesin çözüm ise anakartı değiştirin
bu problem bende meydana gelmişti anakartı değiştirdim sorun çözüldü.

bu gün bende lexmark x340 çok fonksiyonlu yazıcı tanıttım.tecrübelerimi aktarim
1)öncelikle doğru sürücüyü indirdiğine emin ol.(lexmark universal v2 sürücüsü olamaz-lexmark international model ismi olamlı)
2.)kasa arkasındaki hızlı usb portunu dene
3)yazıcı özelliklerinden bağlantı noktası ayarlarına bak usb virtual.. tıkla uygula de
4)ara kablonun orjinal ile aynı kalınlıkta olmasına dikkat et(bu maddeyi yabana atma)
5)yukardakileri gözden geçirdin olmadı kasayı sök elektrik tesisatı sağlam olan bir yere mesala bt sınıfına götür yazıcıyıda götür orada dene
6)olmazsa eger aygıt yöneticisinden usb bilinmeyen aygıt üzerinde kısayol sürücüyü kaldıra tıkla aynı şekilde yazdırma desteğinide kaldır bilgisayarı yeniden başlat
7)bilgisayarın usb girişli olan her cihaza bilinmyen aygıt-aygıt tanımlanamdı hatasını veriyorsa büyük ihtimalle power suplly elektrik dağıtımın yapmadığından(ki power supply bu hatayı nasıl yaparYa elektrik tesisatındaki düşük gerilimden yada kuvvet li ihtimal aynı priz üzerinden hem bilgisayar hem yazıcı bazende kişilerin ufo cihazı gibi fazla güç harcayan elektrikli cihazları aynı priz üzerinden almasından kaynaklanır.) anakart usb girişlerinde arıza lara sebep olmuştur.ki bu durumda nakart değişimi gerekir. :+1:

örnek benim başımdan geçen flasdik ve yazıcıyı tanımayan kasa laba götürdüğümde tanımaya başlaması beni şu sonuca götürüyor.Kasanın eski yerindeki elektrik tesisatının sorunlu olması

gavurdagli1' Alıntı:
bu gün bende lexmark x340 çok fonksiyonlu yazıcı tanıttım.tecrübelerimi aktarim
1)öncelikle doğru sürücüyü indirdiğine emin ol.(lexmark universal v2 sürücüsü olamaz-lexmark international model ismi olamlı)
2.)kasa arkasındaki hızlı usb portunu dene
3)yazıcı özelliklerinden bağlantı noktası ayarlarına bak usb virtual.. tıkla uygula de
4)ara kablonun orjinal ile aynı kalınlıkta olmasına dikkat et(bu maddeyi yabana atma)
5)yukardakileri gözden geçirdin olmadı kasayı sök elektrik tesisatı sağlam olan bir yere mesala bt sınıfına götür yazıcıyıda götür orada dene
6)olmazsa eger aygıt yöneticisinden usb bilinmeyen aygıt üzerinde kısayol sürücüyü kaldıra tıkla aynı şekilde yazdırma desteğinide kaldır bilgisayarı yeniden başlat
7)bilgisayarın usb girişli olan her cihaza bilinmyen aygıt-aygıt tanımlanamdı hatasını veriyorsa büyük ihtimalle power suplly elektrik dağıtımın yapmadığından(ki power supply bu hatayı nasıl yaparYa elektrik tesisatındaki düşük gerilimden yada kuvvet li ihtimal aynı priz üzerinden hem bilgisayar hem yazıcı bazende kişilerin ufo cihazı gibi fazla güç harcayan elektrikli cihazları aynı priz üzerinden almasından kaynaklanır.) anakart usb girişlerinde arıza lara sebep olmuştur.ki bu durumda nakart değişimi gerekir. :+1:

örnek benim başımdan geçen flasdik ve yazıcıyı tanımayan kasa laba götürdüğümde tanımaya başlaması beni şu sonuca götürüyor.Kasanın eski yerindeki elektrik tesisatının sorunlu olması

Konu eski ama Hocam bugün bende aynı sorunu yaşadım. x340 driver sitesinde hep universal olarak geçiyor. dediğiniz gibi international yok. defalarca denememe rağmen bir türlü windows 7 tanıtamadım. ne yapmalıyım. x340 hakkında bilgisi olanlarda cevap verirse sevinirim

sorun büyük ölçüde usb çıkışlarının yazıcıyı sürecek kadar güç çekememesinden kaynaklanıyordur. pci usb kart kullanmanızı tavsiye ederim.

ziyaunal' Alıntı:
sorun büyük ölçüde usb çıkışlarının yazıcıyı sürecek kadar güç çekememesinden kaynaklanıyordur. pci usb kart kullanmanızı tavsiye ederim.

yazıcıyı görüyor hocam onda sıkıntı yok sıkıntı driver yüklenmiyor

Geri