Yazıcının usb portu kırıldı?

Kodla Büyü

tgbsglm

Üye
arkadaşlar;
Okulda samsung ml 2250 yazıcı kullanıyorm.Yazıcının usb portu kırıld.Bende yeni bir kablo alıp yazıcının arkasındaki paralel porta bağladım(Galiba adı bu.İnceuzun pinli olan)Ama hala yazıcı çalışmıyor.Ne yapabilirim.

Re: yardım lütfen

lpt porta bağladıktan sonra bağlantı ayarlarını yaptınız mı hocam?yapmadı iseniz halen usb port üzerinden iletişim kurmaya çalışıyordur.baslat>ayarlar>yazıcı ve fakslar>yazıcı ekle>ileri>bu bilgisayar bağlı yerel yazıcı(tak ve kullan yazıcımı otomatik algıla ve kullan seçeneği işaretli olmasın)>ileri>şu bağlantı noktasını kullan(LPT1)>ileri>listeden üretici(samsung)>yazıcılar(samsung Ml-2250 series> ayarlarını yaptığınızda çalışması lazım

bios dan lpt port ile ilgili ayarlara baktınız mı Lpt port mode adı altında olması lazım

Eğer Yazıcıyı kaldırmadıysan sağ tıklayıp özelleklerden bağlantıya bak. Eski halinde USB seçilidir. Onu kaldırıp LPT yi seçmeyi dene.... :? :shock: :o

Yazıcıyı kaldırıp, sürücüsünü baştan yüklemeyi deneyin.

tamir edilebilecek durumdaysa elektronikçiye veya elektronik ten anlayan bilgisayarcılara lehim yaptır derim ben...sonuç yine değişmez ise Allah taksiratını affeylesin deyip gömeceksin

Hocam o modelin CD sinde LPT den kurulum ile ilgili bir dokuman vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. İlk okulumda kullanmıştım. O da olmazsa Ağ yazıcısı olarak tanımlayabilirisiniz.

yazıcının usb girişinde bi sorun oluşmuş olabilir hocam, o büyük girişten bağlamayı deneseniz

benimde kırılmıştı samsung ml 2251 in usb girişi usb yuva alıp lehimledim fıstık gibi olmuştu tavsile ederim tamir edebilirsiniz

yazıcıyı açıp usb portuzu direk lehimleyin. soketle filan uğraşmayın kabloyu açıp lehimleyin en sağlamı.

Geri