Yazık bakanlık elindeki madeni kullanamıyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tazika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tazika

Aktif Üye
Arkadaşlar bir düşünsenize çoğumuz tıp fakültesine yakın puanlarla böteleri kazandık. Yani bakanlık elindeki beyin gücünün farkına varıp bilişim teknolojileri dersini revize edebilse..... neyse ..

Hocam nasıl kullanamıyor, kullanıyor işte...;) Daha nasıl kullanıcaz yapmadığımız iş mi kaldı... Bugün telefonlar çalışmıyordu onun için aradılar gittim yaptım... Tamam yardımcı olmak iyi hoş da bir süre sonra sanki senin işinmiş gibi algılanılması sakıncası çıkıyor ortaya...

yok gerçekten kalp krizi falan geçircem artk bu sıkıntıdan , bu belirsizlikten. evet anadolu lisesi mezunu olarak çok iyi yaptım ya da hepimiz yaptık bu bölümü seçerek . biz kendi kıymetimizi bilememişiz ki bakanlık nilsin

aysef' Alıntı:
yok gerçekten kalp krizi falan geçircem artk bu sıkıntıdan , bu belirsizlikten. evet anadolu lisesi mezunu olarak çok iyi yaptım ya da hepimiz yaptık bu bölümü seçerek . biz kendi kıymetimizi bilememişiz ki bakanlık nilsin
Hocam bizim kıymetimizi birgün anlayacaklar ama umarım iş işten geçmez... Bakanlığın kıymetimizi bilmemesi kıymetsiz olduğumuz anlamına gelmez bence en güzel ve en donanımlı branş bizim branşımız... Neredeyse okuldaki öğretmenlerin tamamına yakını keşke ben de bilgisayar öğretmeni olsaydm diyor fakat belirsizlik çok yıpratıyor bizleri maalesef...

aynen hocam ya.... puanlarımız boşa gitti..bakanlık hiçe saydı resmen bizi....

Evet bende bu yönden kızıyorum bakanlığa.. Kendimi tek avuttuğum nokta.. Başka tercih şansımın olmayışı, Teknik lise mezunu idim... Mecburen BÖTE yi seçtim... O zamanda derdim şimdide diyorum... Eğer başka şansım olsa idi o zamanda bilgisayar öğretmenliğini seçmezdim... Benim anlamadığım nokta.. Düz lise den fen lisesi ya da anadolu lisesi mezunu arkadaşların o kadar yüksek puanlarla bizim ek puanla gittiğimizz bölümü yazmalarıdı idi.. Hadi biz mecburduk ... Ki ben Hacettepe mezunuyum.. Boğaziçi Odtü den sonra puan sıralamasında 3. idi.. Varın siz düşünün o zamanki puan yüksekliğini ... 2003 girişliyim...

bilisim_34' Alıntı:
Hocam nasıl kullanamıyor, kullanıyor işte...;) Daha nasıl kullanıcaz yapmadığımız iş mi kaldı... Bugün telefonlar çalışmıyordu onun için aradılar gittim yaptım... Tamam yardımcı olmak iyi hoş da bir süre sonra sanki senin işinmiş algılanılması sakıncası çıkıyor ortaya...

En kötüsü bu bence :!: :-1:

BesSTy' Alıntı:
Evet bende bu yönden kızıyorum bakanlığa.. Kendimi tek avuttuğum nokta.. Başka tercih şansımın olmayışı, Teknik lise mezunu idim... Mecburen BÖTE yi seçtim... O zamanda derdim şimdide diyorum... Eğer başka şansım olsa idi o zamanda bilgisayar öğretmenliğini seçmezdim... Benim anlamadığım nokta.. Düz lise den fen lisesi ya da anadolu lisesi mezunu arkadaşların o kadar yüksek puanlarla bizim ek puanla gittiğimizz bölümü yazmalarıdı idi.. Hadi biz mecburduk ... Ki ben Hacettepe mezunuyum.. Boğaziçi Odtü den sonra puan sıralamasında 3. idi.. Varın siz düşünün o zamanki puan yüksekliğini ... 2003 girişliyim...
2004 girişliyim anadolu lisesi mezunuyum eczacılık diş hekmliği bir iki puanla tıpa gidebiliyodum ama geleceğin mesleği diye geldik hocam nerden bilelim böyle olacağını... :(

ben de 2001 girişliyim hacettepe böte ye.. puanı yüksek dedik, geleceğin mesleği dedik.. tıp ve eczacılık istemiyordum... ilköğretim matematik de istemedim puanım boşa gitmesin die..bu bölümü yazdım...kader işte.... :|

BesSTy' Alıntı:

Bu anlamda hatayı puanlarına bakarak sıralamam oldu. 3. değil 4. tercihime yerleşsem bugün herşey çok farklı olurdu. TEF mezunu olur hiç birşeyi düşünmezdim.
Her şeyde bir hayır vardır diye düşünmek en güzeli... :roll:

28.03.2012 tarihinde 4+4+4 yasası görüşmeleri sırasında MEB Sayın Ömer Dinçer, "BT Derslerinin seçmeli olması;BT öğretmenleri çocuklarımız kabiliyetli olarak okullara geldiği için BT ve Tasarım Dersi olarak hazırladık" dedi.

Bakan bizim ne iş yaptığımızı bilmiyor ki.Bende Anadolu lisesini derece ile bitirdim.bütün mühendislikleri mimarlıkları ki hayalim mimarlıktı yazabileceğim halde öğretmenlerim ve ailemin ısrarıyla bu bölümü yazdım.ben yanlış tercih yaptım desem ben tercih yapmadım.Milli eğitim bakanı bilgisayar öğretmeni açığım var diye bağrıyordu.rehberlik öğretmenim,tanıdıklarım,öğretmenlerim herkes çok ısrar etti geleceğin mesleği her zaman sana ihtiyaç olacak,mimar olursun yıllarca işsiz gezersin dediler şimdi atanamadım yine işsizim.şu anda mimarlar rahat atanıyor.ben mezun olduğumda en rahat atanan sayısal bölümü öğretmenliği bilgisayardı.bu ülkede bir adım sonrasını görebiliyor muyuz ki?daha geçen yıl kpss de 77'ye inen bölüm 1000den fazla atama yapan bölüm şu an 118 kişi gibi komik rakamlar alıyor.

kuzenim lise mat öğretmenliğini kazandı tıpla aynıydı o zamanlar puanı.o mezun olmadan 4 yıllık mat bölümü mezunu öss de kendisinden 50-60 puan düşük alan bi arkadaşımız atandı.kuzenim 4-5 yılda ancak atanabildi.saçma sapan bir sistem.doğrusu sistem yok.ilk kurban biz değiliz sonuncu da olmayacağız.

aynı yıl ben böte o da jeoloji mü yü kazanan çok yakın bir arkadaşım çok üzülmüştü öğretmnlik olmadı diye.ben öss de 356 aldığımda o 290la yerleşti kpssde de aynı puanı aldık o bakanlığa atandı Ankara da 4 milyara yakın geliri var aylık.Benim ise onun bulunduğu bakanlığa memur olarak atanmam için bile 95 falan almam lazım.şu an şükrediyordur herhalde öğretmenlik olmadı diye.

okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerin 1 ay önceki ve şu anki durumlarını da örnek verebiliriz.bunlar sadece benim yaşadıklarım o yüzden bence şaşırmamak lazım.

başarı değil şansın geçerli olduğu bir ülkede yaşıyoruz maalesef.

hadi meslek lisesi mezunları mecbur BT öğretmenliği vb alanları seçmek zorunda kaldıya ama diğer anadolu lisesi fen lisesi mezunlarının BT öğretmenliğini tercih etmeleri çok garip... :) Zorla mı yazdırdılar sizleri anlamadım.(?)Zorla oyda vermediğinize göre hiç yakınmaya gerek yok.
Bir de madem bu kadar beyin topluluğu var.Atomu parçaladınız da size parçalamayın mı dediler.:)

Bırakın artık enerjinizi MEB üzerinden atmaya gidin proje geliştirin,alanınızda uzmanlaşın.mario uzmanlığı sertifikası vererek bu hale gelmedi mi bu meslek

saygılar

swanp' Alıntı:
hadi meslek lisesi mezunları mecbur BT öğretmenliği vb alanları seçmek zorunda kaldıya ama diğer anadolu lisesi fen lisesi mezunlarının BT öğretmenliğini tercih etmeleri çok garip... :) Zorla mı yazdırdılar sizleri anlamadım.(?)Zorla oyda vermediğinize göre hiç yakınmaya gerek yok.
Bir de madem bu kadar beyin topluluğu var.Atomu parçaladınız da size parçalamayın mı dediler.:)

Bırakın artık enerjinizi MEB üzerinden atmaya gidin proje geliştirin,alanınızda uzmanlaşın.mario uzmanlığı sertifikası vererek bu hale gelmedi mi bu meslek

saygılar

hocam bir haksızlık durumu varsa dile getirmemiz kadar normal bir şey yok.tıpı bitiren birine siz doktorluk yapamazsınız ihtiyacım yok diyebilir misiniz?bu nasıl bir mantık anlamadım.ben öğretmen olarak mezun oldum benim işim bu.bana bu iş yaptırılmıyorsa çocukları toplayıp evimde mi öğretmenlik yapacağım?ben öğretmensem okulda olmam lazım.projelerimi de hem öğrencilerimle hem kendim yaparım merak etmeyin.hem alanımızda uzmanlaşmadığımız yargısına nasıl ulaştınız anlamadım.

swanp' Alıntı:

saygılar
kendi aramızda bile böyle düşünen arkadaşlarımız olduğu sürece bizim sırtımız yere gelmez(!!!!!!)
:verymad:

swanp' Alıntı:

saygılar
Neden garip olsun kardeşim herkes istediği bölümü seçmekte özgür değil mi...?! Zorla yazdık ya da isteyerek gittik ne alakası var konuyla...? Oy vermemiş olmamız bu saçma sapan ne idüğü belirsiz uygulamaları hak ettiğimiz anlamına mı geliyor...? Atomu parçalamak mı dediniz...????
Aslında her sözünüze verecek cevabım var ama önce söze bakıyorum söz mü diye hocam...!!!!

swanp' Alıntı:

saygılar

Senin gibi saçma düşünenler çıktığı sürece bu ülkenin karmaşıklığı hiç ama hiç bitmez.İşinin eri birisi olsan zaten böyle bir düşünce taşımazdın.Velev ki art niyetli bir kişisin.İşin olmayan yerden kendine pay çıkarıyorsun.Sen git aklını projelere ayır o zaman.Yazman gerekmiyor bu düşüncelerin arasına.

Dilinin kemiği yok bazı arkadaşların ama kızacağımıza söylediklerinden pay çıkarmamız lazım, bir iş olmadan önce cüz-i irade devrededir. Seçimi yaptıktan sonra artık kötü yönlerine sabır göstermek ve keşke tuzağına düşmemek lazım. Kendine bela okuyanı mı ararsın, akılsız kafam diye ağıt yakanları mı... Tamam bir haksızlık var, hakkımızı da arayacağız, biz seçtiğimizde bölümün durumu bu değildi, çok daha farklı olmalı ama dertleşiyoruz modunda da olsa dövünmenin zamanı değil..

Ne zaman Bilgisayarcı bir arkadaşımı görsem ilk lafım ne olacak bu halimiz oluyor.Artık öyle bir kargaşanın içerisine girdik ki hayatımıza yön veremez olduk.Bu seneyi de atlattık seneye ne yapacağız? Sorusu hep aklımda.Böyle yaşamayı mi biz seçtik ? Bu bizim tercihimiz mi ? Yenilgiyi hiç hazmedemem fakat burada pes ettim artık ve en nefret ettiğim "Keşke" kelimesini söyledim.Keşke üniversite sınavında bu bölümü tercih etmeseydim.Keşke.

Geri