Yazın hem de bilgisayar kursu?

Kodla Büyü

shadows

Aktif Üye
Arkadaşlar mrb, bu yaz halk eğitimde bilgisayar kursu acacam haftalık kaç saat verebilirim. Mantıklı olan kaç saat bir de daha önce açan varsa haftalık 10 saatten fazla kurs planı paylaşabilirse sevinirim.

Hocam ben açtım geçen yaz.. Çalışan öğretmen olduğunuz için haftada 30 saate kadar kurs açabiliyorsunuz. Kadrolu öğretmen olmasaydınız haftada 40 saate kadar açabilirdiniz.
Diyelim ki gerekli kursiyer sayısı bulundu ve Bilgisayar Kullanım Kursu açtınız.. Bu kurs 160 saatlik oluyor. 160/30= 5,3 hafta yapar.. Yani 5 hafta 3 gün falan. Yani en fazla bir buçuk ayda bu kurs biter..

netame' Alıntı:
nerede yazıyor 30 saat hocalarım bir aydınlatır mısınız
Halk Eğitimdeki Müdür yardımcısı arkadaş demişti..
Çalışan-kadrolu öğretmen yaz tatilinde haftada 30 saate kadar kurs açabilir.. Ancak kadrolu olmayan atanmamış öğretmen vb. durumlarda 40 saate kadar kurs açılabilir.

dengem' Alıntı:
netame' Alıntı:
nerede yazıyor 30 saat hocalarım bir aydınlatır mısınız
Halk Eğitimdeki Müdür yardımcısı arkadaş demişti..
Çalışan-kadrolu öğretmen yaz tatilinde haftada 30 saate kadar kurs açabilir.. Ancak kadrolu olmayan atanmamış öğretmen vb. durumlarda 40 saate kadar kurs açılabilir.
Ona da muhtemelen başka birisi demiştir, genelde bu uygulamayı ek ders saatlerine ilişkin kararın 8. Maddesine dayandırırlar,
b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar, ek ders görevi verilebilir.

O maddenin başında Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları, ama ne hikmetse açılan bütün kurslarda bu madde uygulanıyor. Bu maddeye dayandırılan 30 saat uygulaması muallaktadır. Ben de arıyorum bütün kurslarda uygulanabilir diye bir dayanak ama bulamadım şimdilik.

Geri