Yazın koordinatör öğretmen görevlendirmesi

Kodla Büyü

m-akyer

Site Gezgini
Arkadaşlar son sınıf öğrencilerin yazın işletmelere gittiğinde yapılan koordinatör öğretmen görevlendirmeleri zorunlumudur? yoksa gönüllülük esas mıdır?
bununla ilgili yönetmelik veya yasal dayanak hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Aynı soruyu bende soracaktım sen sormuşsun ama cevap veren olmamış ben aynı soruyu soracağım.

Okulumuzda 2 teknik lise 10.sınıfın yaz stajı var bu sene.
Okulda 2 bilişim 2 elektrik elektronik alanı öğretmeni var.

Yaz stajında ben görev almak istemiyorum diğer arkadaşlar almak istiyorlar.
Elektronikcilerin yaz stajı yok zira onların teknik lisesi yok.

Müdüremiz illaki sen geleceksin ben elektronikcilere görev vermeyeceğim diyor.
Diğer bilişimci arkadaş gelse onada 24 işyeri düşecek.
Okul teknik müdür yardımcısı sadece 1 yada 2 işyeri alacakmış.

Benim bu yaz birçok ailevi sorunum ve işim yüzünden bursa da olmamam gerekiyor.
Eşimin ve kendi memleketime gitmem orada bulunmam lazım.

Ne yapmalıyım.
Kendilerine şifaen sorduğumda olumsuz yanıt aldım ama hakkım neyse sonuna kadar aramak istiyorum.
İlgili yönetmelik maddesinede ulaşamadım henüz.

Normalde kordinatörlük görevi norm içindekilere verilir ama sizin özel bir durumunuz var idarede buna anlayış gösterip diğer arkadaşlara paslayabilir...Allah herkese analayışlı idareci versin Bursada genelde idareciler iidir ama hangi okul hocam sizin..

Bu başlık için cevap yazacak yokmu..
Bu kadar bilişimciyiz bilgi sahibi olan daha önce aynı durumu yaşayan yokmu.
Sorumu 2 mesajda sormuştum lütfen yardım edin.

1.bölümünüzde alan şefi var ise yaz stajı için zümre yaparsınız. zümrede staj tarihleri, staj yapacak öğrenciler ve işletmeleri, stajda görevli olan öğretmen ve sorumlu oldukları öğrencileri belirtirsiniz.
2. siz yaz tatilini(2 temmuzdan itibaren) şurada geçireceğim bu sebeple görev almak istemiyorum şeklinde bir dilekçe verirsiniz.
3. koordine işlemlerini yürütürken arkadaşlarınızla işbirliği yapabilirsiniz.

deephunter' Alıntı:
1.bölümünüzde alan şefi var ise yaz stajı için zümre yaparsınız. zümrede staj tarihleri, staj yapacak öğrenciler ve işletmeleri, stajda görevli olan öğretmen ve sorumlu oldukları öğrencileri belirtirsiniz.
2. siz yaz tatilini(2 temmuzdan itibaren) şurada geçireceğim bu sebeple görev almak istemiyorum şeklinde bir dilekçe verirsiniz.
3. koordine işlemlerini yürütürken arkadaşlarınızla işbirliği yapabilirsiniz.

Sorunumuz şu..
Okulumuzda 3 Eml 2 Teknik Lise sınıfı var hepside 10.sınıf.
11. ve 12.sınıflarımız yok henüz.
2 tanede Laboratuarımız var Bilişim Öğretmeni sayısıda 2
Okul müdürümüz hiçbirimize bölüm yada alan şefliği vermedi
Elektrik Elektronik Alanı içinde aynı durum geçerli onlardada şef yok.
Koordinatörlük ve şeflik olmayınca oldukça ek ders kaybımız oldu.

Elektrik elektronik alanının teknik kısmı yok onlarda yaz stajıda yok.
Ben görev istemiyorum elektrikçiler istiyor diğer bilişimci arkadaşda istiyor.
3 kişi istiyorken ben istemezken illaki bana verecek koordinatörlük görevini.
Elektrikciler olmuyormuş bilişimciler gidecekmiş illaki.

Ben denizlili eşim ankaralı yazın bir sürü plan yaptım ama vaktimi denizlide ankarada
bir kısmınıda edirne ve izmirde geçirecem. Ama temmuzun 16 sı ile ağustosun
5 i arasında illaki bursada olmam gerekecek bu görevlendirme yüzünden.

Bölüm şefim olsa konuşcam ama şef yok. Geldiğim okulda ben şeftim bizde yaz
stajı yoktu bu yüzden böyle bir sorunla karşıya gelmedim. Diğer bilişimci arkadaşın
meslek lisesi deneyimi bu sene başladı 3-4 yıllık bir öğretmen.

"Görev ve ücret istemeyen bir öğretmen varken ve görev ve ücret isteyen başka 2 öğretmen varken
bu görevi zorla bana verdirmek isteyip yaz tatili ile ilgili yaptığım tüm planlarımı alt üst eden bir
yöneticim var anlayacağınız. Sevildiğimden tercih edildiğimi bilsem sevineceğim ama ondan değil biliyorum.
Bursalı olsam sorun değilde memleketler uzak anne baba yaşlı olunca sorun oluyor. Her yaz üçümüzde anne
babamıza ve birbirimize uzak şehirlerde yaşayan 3 kardeş olarak zamanlarımızı ayarlayıp 1 hafta tüm
aileyi bir araya toplamak gibi bir geleneğimiz vardı bu sene olmayacak."

hocam bu görevler havada kapışılır normalde çok nadir olur bu dediğiniz.

Bende yaz stajında görev aldım. Ama bu görevde zorunluluk yok. Resmi tatilde size zorla bu görevi veremezler zaten. Kaldıki alan öğretmeni görev almıyorsa diğer meslek öğretmenleri yada branşı mesleki olan idareciler görev alır. Zorla görevi verene sorun hocam. hangi yönetmeliğe göre hareket ediyormuş? Mesleki ve teknik eğitim yönetmeliğidir bizleri bağlayan.
Örneğin bizim okulda bilişimci olarak sadece ben görev aldım, diğer arkadaşlar istemedi. Onların yerine başka meslek branşlarından öğretmenlere görev dağılımı yapıldı. Kısaca bu görev zorunlu değil, isteğe bağlı.

Hocam gerçekten de çok nadir bir durum. Bizde de tam tersi bir durum var. okulda 10 bilişimciyiz, ben 1 yıldır bu okuldayım. Önceki yıllar bölümümüzdeki öğrencilerin neredeyse hepsini idareciler kapışıyormuş, bizden de 2-3 öğretmene koordinatörlük veriliyormuş. Bu yaz kavga döğüş hepimiz görev aldık. Ama idarecilerle aramız biraz açıldı. Çünkü haklarını ellerinden aldık !
Neyse...
Sizin durumunuzda ise ailevi sıkıntılarınız, anne babanızın sağlık problemleri vs. sebep gösteren, mümkünse görev almak istemediğinizi belirten bir dilekçe yazmanız daha akıllıca olur kanaatindeyim. Çünkü bu tip spesifik durumlar için yönetmeliklerde açıklamalar bulunmuyor. Ayrıca idare öncelikle sizi, yetersiz geldiğiniz durumlarda yakın branşlardakileri görevlendirmek zorunda. Ancak bir şekilde razı etmeye bakın. Çünkü idareciler bu tip durumları en çok sevdikleri kelime olan "inisiyatif" ile tanımlıyorlar.

Ayrıca bölüm şefi görevlendirmedi gibi bir durum ancak eskiden söz konusuydu. şu an bu yüksek inisiyatifleri dahilinde değil. Aşağıdaki yönergeyi ve ilgili maddeyi ilgi tutarak bir dilekçe yazarsanız, bilmiyorlarsa da öğrenirler.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM,ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE
MADDE 6- (1) Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında faaliyet gösteren uygulama sınıflarında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

bu maddenin sonunda bulunan oluşturulur kelimesi bağlayıcıdır. Yani görevlendirmesi zorunludur(öğretmeni varsa). Hatta istemeseniz dahi görevlendirmek zorundalar.

konuyu hortlatmak gibi olacak ama okulumda 20 günlük yaz stajı yapılacak. 2 sınıf var ve 2 öğretmeniz... dönem başından beridir yazın kalmam dememe ragmen müdür yaz stajı için beni görevlendirmek istiyor. benim rızam olmadan görevlendirme yapabilir mi? görev almak istemiyorum diye dilekçe versem bir yaptırımı olur mu?

yasin613' Alıntı:
konuyu hortlatmak gibi olacak ama okulumda 20 günlük yaz stajı yapılacak. 2 sınıf var ve 2 öğretmeniz... dönem başından beridir yazın kalmam dememe ragmen müdür yaz stajı için beni görevlendirmek istiyor. benim rızam olmadan görevlendirme yapabilir mi? görev almak istemiyorum diye dilekçe versem bir yaptırımı olur mu?
.
her ne kadar meslek liseleri TAM GÜN TAM YIL eğitim veren kurumlar olsa da
1 Temmuz - 1 Eylül arası resmi olarak öğretmenin tatilidir. Bu tarihlerde öğretmene isteği dışında görev verilemez. Yönetmelik maddesini tam hatırlamıyorum.

siz görev istemediğinize dair dilekçenizi verin.

Sayin hocam

Ogrencilerin yapacagi staj çalışmasında görevli olduğunuza dair yazı yi imzalamadiginiz sürece zorla kimse bir şey yaptiramaz

Geri