Yaz tatili ve formatörlük

Kodla Büyü

another13

Üye
Okulumda formatör olarak görev yapıyorum, ayrıca sınıf öğretmeniyim.
Yorucu olduğu için formatörlüğü bırakmak istiyorum. Bu dönem sonu yani haziranda formatörlüğüm biter mi?

another13' Alıntı:
Okulumda formatör olarak görev yapıyorum, ayrıca sınıf öğretmeniyim.
Yorucu olduğu için formatörlüğü bırakmak istiyorum. Bu dönem sonu yani haziranda formatörlüğüm biter mi?

30 haziranda biter hocam.

tayinci' Alıntı:
FORMATÖRLÜK MECBURİMİ? ben i.ö.o geçeceğim mecburimi bu iş??

Bazı illerde zorunlu. Bunu gideceğiniz il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerine sorarak öğrenebilirsiniz.

onayın ne zman biterse o zaman biter. o tarhten itibarende formatörlüğü istemezsin olur biter ben de haziranda bırakacağım 4 yıldır formatörülük yapıyordum ama işin suyu çıktı

biz okullarda rehber öğretmnlerden daha çok katkımız var hem maddi hemde manevi olarak ancak milli eğitimin formatölere verdiği değer ortada

yazın formatörlük isteme eylül de nasılsa yeniden görev talep yazısı geliyor o zaman istersin :D:D:D:D

cesuryürek' Alıntı:
biz okullarda rehber öğretmnlerden daha çok katkımız var hem maddi hemde manevi olarak ancak milli eğitimin formatölere verdiği değer ortada

:):) Geçenlerde liseden bir arkadaşımı gördüm yolda kendisi teknoloji tasarım öğretmeni olmuş. Ayak üstü biraz muhabbet ettik "Yaa formatörlük acaip kebap bi iş bizim okuldaki 2-3 format atıyo yan gelip yatıyo bütün gün. Hepimiz kıskanıyoruz adamı" dedi. Peki dedim sinan "Okulunuzdaki rehber öğretmen ne iş yapıyo? Formatör yatıyo da (ki yan gelip yatmadığına adım gibi eminim) rehber öğretmen çok mu çalışıyo". "E ama rehber öğretmen en azından form falan dolduruyo. Bişeylerle uğraşıyo" diye cevap verdi bana :):)

karekedi' Alıntı:
cesuryürek' Alıntı:

:):) Geçenlerde liseden bir arkadaşımı gördüm yolda kendisi teknoloji tasarım öğretmeni olmuş. Ayak üstü biraz muhabbet ettik "Yaa formatörlük acaip kebap bi iş bizim okuldaki 2-3 format atıyo yan gelip yatıyo bütün gün. Hepimiz kıskanıyoruz adamı" dedi. Peki dedim sinan "Okulunuzdaki rehber öğretmen ne iş yapıyo? Formatör yatıyo da (ki yan gelip yatmadığına adım gibi eminim) rehber öğretmen çok mu çalışıyo". "E ama rehber öğretmen en azından form falan dolduruyo. Bişeylerle uğraşıyo" diye cevap verdi bana :):)

geçenlerde bir arkadaş da bana dedi hocam oh kebap formatörsün rahatsın akşama kadar 2 tık full ek ders. bişey demedim bekledim. daha sonra yarışma işi çıktı afişdi, logoydu, sunuydu derken o kadar çok işi düştü ki bana bende yaptım görevim olmadığı halde ondan sonrada yaptığım işlere bir baktı hocam gerçekten çok çalışıyormuşsunuz dedi. şimdide birdaha öğretmen olsam kesin rehberlik öğretmeni olurum diyor. gerçekten herkese başkasının işi daha kolay görünüyor. işini hakkı ile yapan herkes çok çalışıyor bence.

laurona hocam ellerin dert görmesin ne mubarek tıklaman varmış 2 tık a full ekders. "oh kebap formatörsün rahatsın akşama kadar 2 tık full ek ders." diyen arkadaş aslında kendi kendine laf sokmuş madem o kadar kolaydı sen niye formatör olamadın demek lazım böylelerine. Emeğin ve bilgini ne olduğunu ne yazık ki işleri düşünce öğreniyorlar.

benim müdür de bi daha dünyaya gelirse formatör olacakmış :!:
1 aydır canım çıktı. tiyatro gecesi, şiir dinletisi, okuma bayramı, ana sınıfı mezuniyet...
bi de şu 8lerin mezuniyeti atlatırsam bitiyooo :oops:

öyle müdürleri gönderin bize itinayla formatör yapıyoruz yazın formatör kurslarında. Yeniden doğmasına gerek yok zaten yeni doğmuş gibi olur 1,5 ay yazın eğitimlere gelince :)

Ya şu öğretmen milleti birbiirine saygı göstermeyi ne zaman öğrenecek. Ne kadar basit düşüncelere sahipler. Demek ki her okuyan bazı değerleri elde edemiyor 7 yıllık öğretmenim ama bazı söylemler beni baydı ama söyleyenleri baymadı. Herkes görevie bakarsa daha başarılı bir eğitim öğretim görünür oralarda. Sayın arkadaşlarım şahsen rehber öğretmenlerin de bu forumda devamlı örnek gösterilmesi beni üzüyor. O öğretmen arkadaşlarda kendilerine verilen görevleri yapmaktadırlar. Biz saygı gösterelim daha genç bir nesiliz daha nelerle karşılaşacağız Allah bilir. Bize işiniz kebab diyenlere kafanızı takmayın inanın artık ben takmıyorum. Çünkü herkesin görevi ve branşı kendine. Labımı 2 yıldır kendim temizliyorum bilgisayarlar her daim kullanıma hazır öğrenciler labı kullanıyor idareye yardımcı oluyorum bazı törenlerde öğretmen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum derslerime giriyorum tenefüslerde bile labdayım. Yani sonuç olarak vicdanım rahat. Sizlerde önemsemeyin önemsiz söz söyleyenleri. Kusura bakmayın uzun oldu ama :)

önemsememek elde değil Türkiye58 hocam bende 8 yıllık öğretmenim ama artık mesleğimden nefretetmeye başladım çok isteyerek tercih etmeme rağmen çünkü ağzı olan konuşuyor tabiri varya o gerçekten doğru bizim okulumuzda da yeni karşılaştığım bir olay oldu şu sıralar ama ağzının payını verdim. Rehberlik öğretmenimizin eşi fizik mezunu fakat sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor ve bu senede norm fazlasına düşünce formatörlük yapıyor. ve sağolsun rehberlik öğretmenimiz artık onunla kıyaslama başladı beni komik çok komik halimiz her insanın ağzına sakız olduk ya beni üzen taraf o hep yalakalık yapanlar kazanıyor dürüstlerin dünyası değil maalesef artık ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM ama duyan kim ne yazıkki

Birgün bir adam anahtarı içerde unutur ve kapı üzerine kapanır adam hemen soluğu çilingirde alır çilingir daha çocuk olan ufak tefek çırağını adamın yanına takar git oğlum amcanın kapısını aç der. Çocukla beraber adam eve gider küçük çocuk bir tık hareketiyle kapıyı açar adam aklından çocuğa 2 tl veririm diye geçirir ama ben 4 vereyim haketti çocuk der kapı açıldıktan sonra adam çocuğa borcum n kadar diye sorar çocuk 5 tl der. Adam bi anda hiddetlenir n yaptın ki 5 tl istiyorsun alt tarafı 2 dk lık bir iş der. Çocukta kıza kapıyı çeker geri kapatır o zaman buyur kendin aç der.

hhtc' Alıntı:
Birgün bir adam anahtarı içerde unutur ve kapı üzerine kapanır adam hemen soluğu çilingirde alır çilingir daha çocuk olan ufak tefek çırağını adamın yanına takar git oğlum amcanın kapısını aç der. Çocukla beraber adam eve gider küçük çocuk bir tık hareketiyle kapıyı açar adam aklından çocuğa 2 tl veririm diye geçirir ama ben 4 vereyim haketti çocuk der kapı açıldıktan sonra adam çocuğa borcum n kadar diye sorar çocuk 5 tl der. Adam bi anda hiddetlenir n yaptın ki 5 tl istiyorsun alt tarafı 2 dk lık bir iş der. Çocukta kıza kapıyı çeker geri kapatır o zaman buyur kendin aç der.
o da ii miş

cesur yürek hocamın dedikleri doğru. Bu işin suyu çıktı. Her il, her ilçe, her idare farklı uygulamalar yapabiliyor.
resmen adamlar kafalarına göre iş yapıyorlar bu formatörlük işinde :verymad:

kapıyı geri çekmek yerine biz ne yapsak kii?
müdür yokken ağ ayarlarını değiştirelim o zaman, benim müdür çıldırır. :idea:

Geri