YAZICI ÇALIŞMIYOR...

Kodla Büyü

rainman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Labdaki yazıcı çalışmıyor.Çıktı alamıyorum.Modeli hp deskjet 930c .üç tane lambadan en soldaki sürekli yanıp sönüyor.Bu lambanın altında kartuş resmi var.kartuş mu bitmiş olabilir diye düşündüm.Fakat kartuşları değişince de problem çözülmedi.power düğmesinde bir sorun yok yazıcı açık .ama çıkartmıyor. yazdır ı tıklıyorum fakat hiç bir tepki vemiyo .en soldaki , altında kartuş resmi olan lamba yanıp sönüyor durmadan.üst kapağını da açtım , arka kapağını da açtım kontrol ettim kağıt da sıkışmamış.Sorunu çözemedim bir türlü .Yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar....

Hocam eger yazicinin kullanma kılavuzu varsa elinizde ondan kontrol ediniz, problemler ve nedenleri yazar genelde. bnm aklıma gelenler, yazıcıyı baska bir makinada deneyin ya da kullandıgınız yazıcıyı kaldırın yeniden kurun. kartuslari dogru oturttugunuzdan ve ust kapagin tam kapali oldugundan emin olun.

Yazıcıyı kaldırın.

Sonra yazıcılar klasöründen dosya menüsünden sunucu özelliklerine girin ve sürücüler tabından yazıcıya ait ve benzer tüm sürücüleri kaldrın.

Her basamakta bilgisayarı yeniden başlatarak deneyin.

Sonra sürücüyü yeniden kurun.

Yazıcı USB ile bağlı ise USB kablonuzda veya girişlerinizde bir problem yok sa %90 çözecektir.

hocam yazdırmış gibi hiç bir hata vermiyorsa eğer bir şunu dene.

bilgisayarım sağ tık / yönet / hizmetler ve uygulamalar / hizmetler / uzaktan yordam çağrısı ve yazıcı biriktiricisi ayarlarını otomatik yap ve durdu yazıyorsa da başlat tıkla

hiçbir hata vermediği halde benim yazıcı da çalışmadı. internetten arayıp bulduğum bu çözüm önerisi işe yaradı. bakarsın senin sorun da ortadan kalkar.

yazıcıyı kaldıramadım."ŞU an kullanılmakta olduğundan ........................... " gibi bir mesaj geliyor.labdaki başka bilgisayara kurdum orda da aynı sorunla karşılaştım.
Yazıcının fişini takar takmaz altında kartuş resmi olan lamba yanıp sönüyor durmadan.Sorun bilgisayarda yapılacak bir ayarlama ile alakalı değil heralde.Çünkü başka bilgisayarda da aynı sorunla karşılaştım.Sınama sayfası yazdırayım dedim 10 dakika bekledikten sonra hata mesajı geldi.Yazıcı da bir sorun var heralde.

hocam kartuşu yeni doldurduysanız, kartuşun altındaki koruma bandını çıkarın. eğer ondan kaynaklanmıyorsa, hata mesajını yazılı olarak gönderdiyse, bağlantıda problem yok demekki. yazıcı özelliklerine girip bağlantı noktasını kontrol edin. geçen gün memur bilgisayarında böyle bir problem oldu. bir arkadaş yazıcıyı usbden çıkarıp flash diskini takmış yazıcı kablosunu başka bir usb girişine takmış, sonradan kabloyu eski yerine takınca çalıştı. birde hocam şundan olabilir. yazıcıya yazdırmak için gönderilen belgeleri temizleyin. gönderilen belge sayfa sayısı yazıcıdaki sayfadan fazla ise kağıt yok ışığı yanıp sönebilir. en iyisi yazıcıyı yeniden yükleyin yine hata verirse usb kablosunu değiştirin. bizim okuldada en çok yazıcı problemleriyle karşılaşıyoruzda her çareyi denedim o yüzden. illaki birisi tutuyor.

Geri