ulasbtr
Aktif Üye
Varsa cozumu olan paylassin aslinda cozum yaziciyla olacak is degil dde yinede buraya yazayim dedim. 18 eylul 2018 de fatih aginin yonetim cihazlarina gelen guncellemeden sonra otomatik ip almamis tum portlarin baglantisi kesildi. Tek tek tum tihazlari otomatik ip almasi icin mecburen ayarladim. Sorun su. Yazicilar otomatik ip aldiklarinda ip kirasi sona erdiginde ip leri degisiyor. Bilgisayarlarda yazicinin baglanti noktasi olan ip adresi otomatik degismediginden yazici yer yeniden ip aldiginda tekrar bilgisayarlari ayarlamak zorunda kaliyorum. Su ip islerini ogretmene birakmiyorlar ya gercekten cok sinir bozucu... En azindan okullara bir yazi yazip yazici portlarini istesinler bizde bu portlari soyleyelim. Bu portlara hangi cihaz baglanirsa baglansin hep ayni ip yi versinler. Portlar diyorum cunku okulda 3 tane yazicimiz agdan calisiyor. Wifi agi , etkilesimli tahtalar, idare ve bt sinifi icin olusturulmus sanal aglarin birbirini gormemeside ayri bir sorun. Ogretmen laptopunu getiriyor kablosuz aga baglaniyor ama idare agini goremediginden yazicidan cikti aalamiyor. Hangi mantikla ayriliyor hic bilmiyorbilmiyorum mantikli bir aciklama getiremiyorum aklima. Guvenlik se sebep Modemin yetkileri bizlere verilmediginden sifreleri degistiremiyoruz. tum ag sifreleri internette dolasiyor. Bumu guvenlik? neyi kimden koruyoruz. Okuldayiz bilgisayar basina oturan ogretmen. Devletin yemin etmis personeli. Dogruyu durustu anlatan ogreten kisi. Ogretmendenmi koruyoruz?