YDS ALES

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Bu böyle olmayacak arkadaşlar ben YÖK'e geçmeye karar verdim sendikasıydı idaresiydi BTRsiydi formatörüydü eh deyiverdim be:) Doktoroya başlayacağım YDS ve ALES'e girenler bana kitap önerisinde bulunabilirler mi? Ya da çalışmak için öneride bulunabilirler mi?

yds hakkında fazla bir bilgim yok ama ales için yediiklim almıştım. kitabın mat kısmında sadece ilk 2 sayfaya baktım, 80 aldım :) baya faydalı bir kitapmış.

Maşallah Hocam 2 sayfayla 80 aldıysanız ben o kitabı yerim çiğ çiğ gerekirse:)))

:) hocam biz sayısalcı olduğumuz için mat 1'i zaten fulle yakın yapıyoruz. ben mat 2 yapamam diye hiç bakmadım. meğersem bütün problemleri oraya koymuşlar. sınavın son 5 dksı fark ettim. 15 problem sorusu daha yapabilirdim :( benim sözelde 8 yanlış çıkmıştı, bir önceki senede 12 yanlış vardı söz 1 de. ales bzm için biraz çalışmayla yüksek bir puan alabileceğimiz bir sınav. yabancı dilin ne durumda bilmiyorum ama bence sen ydsi düşün

Enterprise' Alıntı:
Bu böyle olmayacak arkadaşlar ben YÖK'e geçmeye karar verdim sendikasıydı idaresiydi BTRsiydi formatörüydü eh deyiverdim be:) Doktoroya başlayacağım YDS ve ALES'e girenler bana kitap önerisinde bulunabilirler mi? Ya da çalışmak için öneride bulunabilirler mi?

Hocam, bende sizin gibi düşündüm bundan iki yıl önce, şuanda doktora yapıyorum ve öğretim görevlisi olup mebden ayrıldım. Nasıl çalışırsınız ne yaparsınız bununla ilgili çokça fikir beyan eden olacaktır. Şu kesinki büyük bir gayret göstermeniz gerek. Ben özellikle doktoranın tahmin ettiğinizden çok daha eziyetli zor bir süreç olduğunu bilmenizi isterim. Herşeyden fedakarlık etmeniz gerekecek. Bu noktada kesin bir karar vermenizi ve geri adım atmamanızı tavsiye ederim. Çünkü birçok zaman çok yorucu olacak YDS'ye hazırlanmak doktoraya yerleşebilmek(artık cidden zor) vs vs. Umarım her şey istediğiniz gibi gider.

Hocam şu hayatta bir kere yaşıyoruz istediğimiz gibi yaşayalım zor mor naapalım. Çok sıkıldım bulunduğum ortamdan mıı kurumdan mıı bilemedim ama genel anlamda YÖK'te bulunmak istiyorum sanki uğraştığım şeyler incir çekirdeğini doldursun istiyorum artık konuştuğumuz tartıştığımız sorun yaşadığımız şeyler sendika falan olmasın daha farklı elit mevzular olsun istiyorum artık...

umarım istediğniz gibi olur hocam.. zorlu bi süreç.. danışmanından çok çeken biri olarak söylüyorum :) umarım kadro bulablirsiniz..

arkadaşlar bu tarz siyasi ve basit anlayışın üniversite kadrolarında olmadığınıda kim söyledi? hatta ve hatta üniversite ortamında çok daha fazla keyfi uygulamalar oldugunu buradan söylemek isterim.

YDS için Cesur Öztürk kitaplarını öneririm. Onun haricinde de kelime öğrenmeye ve paragraf soruları ile çevirilere çalışmanız lazım. Bunlar için de ingilizce gazete haberlerini, ingilizce akademik makaleleri filan okumalısınız. İlk YDS'de çıkan metinlerin pekçoğu çeşitli yabancı web sitelerinden alıntı idi.

doğrudur oralarda da vardır, ne garip heryerde bir çekişme durumu mu söz konusu yoksa ben mi çok dikkat ediyorum da bana mı öyle geliyor ben mi çekişme halinden sıkıldım, başkalarının birbirleriyle çekişmesinden de sıkıldım anlam veremiyorum bu sen ben durumlarına siz biz öteki beriki durumlarına, kesinlikle kişilerarası iletişimde doktora yapmalıyım ben:)

Geri