YDS nasıldı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eda_tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eda_tr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Evet YDS'ye giren tüm arkadaşlara geçmiş olsun..Ben sınavda zorlandım ,sorular zor geldi bana..Sizin nasıldı?

Ne çok zor ne çok kolaydı.

Pek bir beklentim olmadığı için anlayamadım bile sınavın zorluk seviyesini.

Bu arada ne zaman açıklanabilir sınav sonuçları? 1 ay ?

Gerçi sorular verilse yeter bakardık en azından.

Geçen senede KPDS ye girmiştim ilbahar döneminde ve 61 almıştım. O sınavda doğruluğundan kesin emin olduğum en az 10 soru vardı. Bugünkü sınavın tamamı şüpheli :)

Rusçadan girdim. Gramer kolaydı, okuduğunu anlama çok zordu. Süre anca yetti. Sorudaki coca cola reklamından dolayı ösym'yi kınıyorum.

Hazırlanmadan girdim o yüzden birşey diyemiyorum. Ama keşke az bişey çalışsaymışım :)

arkadaşlar bu dil sınavı bu zamana kdar yapılmış en zor sınavdı bence, daha önce bir çok kez sınava girdim ama hiç böyle berbat sorular görmedim, bunun kpds ya da üds ile alakası yok, hiç bir sorumdan emin değilim nerdeyse neydi bu böyle. :scared: :scared:

soruları anlamadım ki. cevaplarim tamamen içgüdüye dayaliydi: )

bende çalışmadan girdim, tüm soruları okudum 2 paragrafta zorlandım. çünkü sadece programlama kitabım ingilizce. ondan okuduğum kadar hazırlanmışlığım var, büyük oranda anladım ama seçeneklere gelince emin değilim.

Çalışınca yapılabileceğini düşünüyorum.

kpds ve üds'nin sadece kendilerini değil zorluklarını da birleştirip bir sınav yaptılar işte.

çok sıkıcıydı uykum geldi :sleep: , gözetmendim, millet 110. dakikayı beklemiş, 80 kişilik sınıf bir anda boşaldı, sallayan sallayanaydı :)

Kesinlikle çok zor, uzun sorulardan oluşan, zamanımı yetiremediğim, anlaşılmaz, bir soruda çeldiricisi 2-3 tane olan bir sınav. 50 gelirse helal diyeceğim kendime. Bu ne arkadaş ingilizmiyiz biz.

çok zor bir sınavdı kpds den daha zordu, normalde çeviri sorularını bile hemen yaparım ama seçenekler üzerinde 40 kez düşündüm :verymad:

grandmasterb' Alıntı:
sınava girmeyi unutum :)
İyiki girmemişsin sen de bizim gibi sinav çok zordu, zorlandim. Anlamakta zorlandim. Çeldiriciler çok fazlaydi, emin olduğum soru sayisi şu kadardi diye bize katilacaktin.

girdim salladım çıktım.Bir şık seçip hepsini o şık yapsak kaç doğru gelir acaba :)

iyi ki sınava hazırlanmak için kasmamışım...bi daha sınava hazırlanacağım ama böyle sınav yaparlarsa emekler boşa gidecek diye korkuyorum

Paragraflara kadar olan ilk 40 soru fena değildi. Paragrafları okuması, anlaması, soruyu okuyup anlaması ve şıkları okuyup anlaması işaretlemesi derken işler uzadı biraz. Çeviri sorularında çok yakın cevaplar vardı. Eleme yapmak zordu. Bazı sorularda orjinal kelimeler vardı :D Metinler direkt ingilizce çeşitli makalelerden alınmış, noktasına virgülüne dokunulmadan konulmuş. Bu nedenle bundan sonraki sınavlarda okuma çalışmalarını direkt ingilizce akademik yazılar üzerinden yapmakta fayda var.

Süre sıkıntım olmadı. 120 dk içinde sınavı bitirdim. Erken çıktım.

Sınava kendi çapımda hazırlandım, geçmiş yıllarıda çözdüm diyebilirimki hem en zor sınavdı hemde süre azdı.Ben zorlamalarına birşey demiyorum ama süreyle bu işi sıkıntıya sokmuşlar.Bence tekrar 180 dk ya çıkmalı bir sonraki sınavda. :(

Süre tam denk geldi ama bir kısmını tamamen salladım. Bir de saydım 19 tane E işaretlemişim. Çeldiricilerin çoğunu E'ye koymuşlar galiba :shock:

Geri