YDS sonuçları açıklanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
YDS sonuçları açıklanmış.

Barajı geçemedik maalesef.

Sizler de durumlar nasıl?

yazmaya utanıyorum. anadolu lisesi çıkışlıyım bide. hiç çalışmadım ama sonuç karşısında sınavın çalışılması ve ciddiye alınması gereken bir sınav olduğunu anladım

66,25 aldım en sonunda :) üds kpds derken yds ye döndü sonra IELTS e hazırlanayım dedim ona başladım onuda kaldırdılar o hırsla geçtim 65 i çok şükür....

compteach' Alıntı:
66,25 aldım en sonunda :) üds kpds derken yds ye döndü sonra IELTS e hazırlanayım dedim ona başladım onuda kaldırdılar o hırsla geçtim 65 i çok şükür....
:++:

compteach' Alıntı:

tebrikler hocam. Ben de en son girdiğimde 53 almıştım :)

ben düz lise çıkışlıyım lisede tarih öğretmeni girdi ingilizceye :puhaha: gerisini siz düşünün artık

Başka bir forumda yazdığımı burada da paylaşayım:
Bakın şimdi, kimse moral bozmasın. Ben İngilizce öğretmeniyim. KPDS'den en yüksek 92 aldım. Bu sınavdan da 88,75 aldım. Okulun haricinde bol bol özel ders veriyorum. Bir keresinde KPDS'den 94 almış bir öğrenciye ders verdim. Çok garip bir durum ama benden yüksek not alan bu zat, konu Türkçe'den İngilizce'ye çeviri yapmaya geldiğinde zorlanıyordu. Kendisini bırakın sözlü ifade etmeyi, yazılı olarak bile düzgün bir şekilde ifade edemiyordu. Bu arkadaş var olan birikiminin üstüne bol bol kelime ve teknik ezberleyip sınava girmiş ve zeki olmasının da yardımıyla bu notu almış. Şimdi ben, İngilizce bir film izlerken bazen dalıp, filmin İngilizce olduğunu sonradan fark eden, bazen kendi kendine İngilizce olarak kızan ve bazen de İngilizce düşünen bir adamım. Herkesin harcı olmayan TR-ENG lisans tezlerini çeviriyorum falan. Yani elbette dil öğrenimi bitmez ama yedim yuttum dersem de yalan olmaz. YDS sınavı öyle dil seviyesini doğru bir şekilde belirleyen bir sınav değil bence. Şöyle ki, o paragraf soruları bana Türkçe sorulsaydı yine aynı yanlışları yapardım muhtemelen. Ben sınavdan "herhalde 1-2 yanlışım çıkar" diyerek ayrıldım. YDS'de olay İngilizce bilmenin ötesinde bir olay. Dil bilgisi öyle 5 şıkla ölçülmez. Bunun içinde konuşma vardır, dinleme-anlama vardır, yazma vardır falan... Ben tamamen spor olsun diye girdim ve hiç de moral bozmuyorum. Umarım şu ülke ÖSYM belasından bir an önce kurtulur da adam akıllı sınavlar yapılmaya başlanır, cevapları da saklanmaz.

yataylimit' Alıntı:
. Dil bilgisi öyle 5 şıkla ölçülmez. Bunun içinde konuşma vardır, dinleme-anlama vardır, yazma vardır falan... Ben tamamen spor olsun diye girdim ve hiç de moral bozmuyorum. Umarım şu ülke ÖSYM belasından bir an önce kurtulur da adam akıllı sınavlar yapılmaya başlanır, cevapları da saklanmaz.
Hocam aynen katılıyorum, bende daha ekim de iken YDS için kursa başladım, sonra dedilerki IELTS die bişey var, konuşma, yazma, dinleme de yapılıyor, hiç yoktan kursu bitirince pat çat da olsa ingilizce konuşabileceksiniz, anlayabileceksiniz diyerek IELTS çalıştık Marta kadar sonra ne oldu, Martta IELTS in değerliğini kaldırdılar, sonra 1 ay sadece YDS yoğunlaştık felan fistan,,,, OSYM ne deyim Allahından Bulsun.....

Geri