ROBOTİK KODLAMA DERSLERİ İÇİN "MEB-KİT EĞİTİM SETLERİ" GELİYOR
Aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği yenilikçi öğrenme ortamları oluşturulması için tüm illerde ortaokul-lise kademesinde 3500 okula Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları kurulması çalışmaları devam ediyor.Aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği yenilikçi öğrenme ortamları oluşturulması için tüm illerde ortaokul-lise kademesinde 3500 okula Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları kurulması çalışmaları devam ediyor.
Bu laboratuvarlarda kullanılmak üzere son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcı ve kodlama eğitimine destek amaçlı 10 adet robotik kodlama seti ve 3 adet çok amaçlı mobil robot platform kiti öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulacak.
Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları'nda kullanılacak robotik kodlama kitlerinin (MEB-KİT) tasarımı, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğün tarafından yapıldı. Kitler, temel ve ortaöğretimde zorunlu veya seçmeli olarak okutulan robotik kodlama ve yazılım ile ilgili ders içeriklerine uygun olarak hazırlandı. IPC ve ISO kalite standartlarında üretilecek olan kartlar, 220mm × 160mm ölçülerinde, tüm komponentlerin bir arada olmasına ve kart üzerine takılıp çıkarılabilmesine imkân sağlayacak. Ayrıca bu ürünler, özel olarak üretilen açılıp kapanabilir şeffaf plastik kutular içerisinde okullara teslim edilecek.