Değerli arkadaşım;
Buradaki sorunun insan temelli olduğunu zaten sendika gibi sosyal bir olgudan yola çıkarak anlatmak istemiştim.
Din insanların dünyayı anlamaları,birbirileri arasındaki ilişkileri düzenlemelerinde yardımcı olan, yaratan ulaşmak için bir aracıdır. Kişisel bir olgudur.
Bunu toplum üzerinde kitlesel bir olgu gibi kullananlar ülkemizde görmek hiç de zor değil. Dine verdikleri zararından ne denli fazla olduğunu da görmemiz gerekiyor.
Dini bildiğini zanneden zati muhteremler, bu coğrafya'da hep birilerine hizmet etmiştir,insanları iyiye güzel ulaştırmak yerine anadolu'nun ücra
köşelerinde köyler kasabalar, büyükşehirlerin Anadolu'dan göç almış yoğun bölgelerinde külliyeler kurmuş; ilim irfan öğretiyoruz diye sadece milyon dolarlık mercedeslerle gezmiştir, gezmektedir.
Kağıt üzerinde üniversite mezunu (?) yüzler binler akıllara zarar şekilde bu kitleleri oluşturmaktadır. Kapılarında kul köle olmaları
Buralarda biat kültürü ile kolayı seçenlerin, bireysel özgürlük ve haklarını koruması beklenemez.
Bu kitlelerin sendikal mücadelenin parçası olması maalesef davranışsal öğrenme noktasında mümkün değil.
Keşke gerçekten dünyayı anlayan nesilleri yetiştiren gerçek( hakiki,öz
) öğretmenler yetiştirebilseydik de eğitim sistemimizi bu hale getirmeseydik.
(Burada gerçekten mesleğini en iyi şekilde yapan fedakar arkadaşları ayrı tuttuğumu da belirtmek isterim
)
Sendika bir sonraki aşama, bilinçli fedakar öğretmenlerin sayısı arttığında...
Değerli arkadaşımız inş bu sendikal çalışmalarında başarılı olur ama ben pek umutlu değilim.
saygılar
ofkar' Alıntı:
Din ile unutulmuş ne demek insanların hataları ve yanlışları olabilir bunun kaynağı din değil tam tersine dini doğru anlayamamaktır