[YENİ] DüşükSistem - Ev_Okul_BT Bilgisayarları için Hazır Sistem(Win10-32 Bit) - Ekim 2024

Kodla Büyü

doganytu

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Ev, okul ve BT sınıflarında bulunan düşük performanslı, özellikle HDDli sistemler için oluşturduğum Windows 10 otomatik imaj ve manuel kurulum ISO çalışmasıdır. Farklı kullanım amaçlarına hitap etmesi için yüklü program listesi geniş tutulmuştur. Detaylar için açıklamaları okuyup görselleri inceleyebilirsiniz.

Sistem Özellikleri:
* Windows 10 Pro (22H2) Lite X86 sistem ile yapılmış olup MBR tabanlıdır.
* 2 GB Ram ve üstü tüm sistemlere kurulabilir.
* 22.10.2024 tarihi itibarıyla sistem ve programlar günceldir.
* 2 farklı dosya mevcuttur:
--> Manuel Kurulum: ISO adıyla geçer ve normal format atma aşamalarına sahiptir. Diski istediğiniz şekilde bölümlendirdiğiniz için verilerinizin olduğu diski silmez. 6.05 GB boyutu olup yüklenecek disk boyutu sınırı yoktur.
---> Otomatik Kurulum: Imaj adıyla geçer ve tüm diski sıfırlar. 5.87 GB boyutu olup en az 120 GBlık diske yükleme yapılabilir.
* HDD-SSD tüm sistemlere kurulabilir.
* Yüklü program listesini görsellerden inceleyiniz.
* Yükleme sonrası etkinleştirme işlemleri için Yerel Disk (D) Araçlar klasörü veya Masaüstü Araçlar klasörü yer almaktadır.
* USB yükleme işlemleri için Ventoy test edilmiştir.
* İndirme işlemini yapacağınız tarayıcıda Google hesabınızın oturumu açık olsun ve indirme işlemi için Internet download manager gibi bir indirme programı kullanmanızı öneririm. Kota sorununu ve indirmenin yarıda kalması sorununu aşmanız için bu gerekli olabilir.

İndirme Linki:
Otomatik Kurulum Imaj İndir
Manuel Kurulum ISO İndir

Win10x86Imaj MD5: 1C619692F29FF121A23D473F1BA3B473
Win10x86ISO MD5: 02AD636A5F297D1C3DC5AC4106F5D787

DS1.webp
DS2.webp
DS3.webp

Son düzenleme:
ohooo hocam 64 bit nasıl düşük sistem yaaa olan var olmayan var:):) Ellerinize sağlık,imajlarınızı takip edip indirdim. Pazartesiden itibaren deneyeceğim.

Hocam okulda Windows 10 imajınızı kullanıyorum çok güzel. Bu win 7 imajınızda ilaç gibi geldi. Ebys win 7 de çalışmıyor win 10 gerekli diyorlardı. Eğer ebys çalışıyorsa harika

Bugün okulda bt sınıfında kurdum win7 imajı. Kurdu ama PC açılırken tekrar kapanıyor başlangıç onarıma geçiyor.sürekli böyle.neden böyle

Bugün okulda bt sınıfında kurdum win7 imajı. Kurdu ama PC açılırken tekrar kapanıyor başlangıç onarıma geçiyor.sürekli böyle.neden böyle
Acronis true image programı ile Universal restore isosu oluşturun. Bu iso ile bilgisayarı açın. İşletim sistemini seçin ve ok diyerek işlemi başlatın. Varolan bütün sürücüleri iptal ederek sistemi açılır hale getirir. Açılmama nedeni bir sürücü nedeniyle Windowsun kitlenmesi aslında sürücü iptal olunca doğal olarak windows açılıyor.
Ben bu işlem sayesinde aynı imajı tüm bilgisayarlara kurabiliyorum. Yada mesela anaokulu bilgisayarı değişmiş yeni bilgisayar gelmiş. Eski sabit diski yeni bilgisayara takıyorum işlemden geçirip sadece tanınmamış sürücüleri kuruyorum. Öğretmen de yeni bilgisayarın da yabancılık çekmiyor.

Hocam ET imajlarını güncellemeni bekliyoruz. En stabil ve sade sizin imajlarınız. Ben devamlı onları kullanıyorum

Hocam ET imajlarını güncellemeni bekliyoruz. En stabil ve sade sizin imajlarınız. Ben devamlı onları kullanıyorum
Hocam bazı nedenlerden dolayı Tahta imajlarını artık paylaşmıyorum. Forumda paylaşılan güzel imajlar var, onlar da her türlü işinizi görür.

Hocam merhaba
İmaj dosyasını kurduğumda sistem sürekli yeniden başlatılıyor.
İso dosyasını kurmayı denediğim
de ise kurulum başlamıyor, siyah ekranda kalıyor.
Sanki MBR-BIOS sistemde UEFI kurulum yapıyormuşuz gibi siyah ekranda kalıyor.
Manuel kurulum iso dosyasını yarın paylaşmış olurum hocam. Onu deneyin.

Hocam merhaba
İmaj dosyasını kurduğumda sistem sürekli yeniden başlatılıyor.
İso dosyasını kurmayı denediğim
de ise kurulum başlamıyor, siyah ekranda kalıyor.
Sanki MBR-BIOS sistemde UEFI kurulum yapıyormuşuz gibi siyah ekranda kalıyor.
Ventoy mu denediniz rufus mu?

Edit:
Şimdi ISO dosyasını Rufus ile flash belleğe yazdırdım.
ISO dosyasını seçince Ayarlar kısmında otomatik olarak GPT ve UEFI seçili olarak açıldı.
Ayarları MBR ve BIOS olarak değiştirip Belleğe yazdırdım.
Kurulum sorunsuz olarak tamamlandı.
@doganytu

Edit2: İlk PC kurulumunda %86 seviyesinde " kurulum devam edemiyor ...." şeklinde bir hata ile karşılaşmış, USB flash belleği okuyamamış olmasından kaynaklı bir hata olduğunu düşünmüştüm. Kurulumu yeniden başlattığımda kurulum sorunsuz tamamlanmıştı. Ancak ikinci PC de de (aynı donanım) aynı seviyede (%86) aynı hatayı alınca kurulumu yeniden başlattım ama bu sefer kurulum aynı seviyede aynı hatayı ikinci kez verdi.
Kurulumu 3. kez başlattım şimdi. Sonucu yazarım birazdan...
@doganytu

Hem otomatik hemde manueli denedim hocam malesef kurduktan sonra ya onarma moduna geçiyor sürekli yada sürekli yeniden başlatmaya geçiyor. Çok uğraştım sonuç alamadım. Çok lazımdı. Ama olmadı hocam

Acronis true image programı ile Universal restore isosu oluşturun. Bu iso ile bilgisayarı açın. İşletim sistemini seçin ve ok diyerek işlemi başlatın. Varolan bütün sürücüleri iptal ederek sistemi açılır hale getirir. Açılmama nedeni bir sürücü nedeniyle Windowsun kitlenmesi aslında sürücü iptal olunca doğal olarak windows açılıyor.
Ben bu işlem sayesinde aynı imajı tüm bilgisayarlara kurabiliyorum. Yada mesela anaokulu bilgisayarı değişmiş yeni bilgisayar gelmiş. Eski sabit diski yeni bilgisayara takıyorum işlemden geçirip sadece tanınmamış sürücüleri kuruyorum. Öğretmen de yeni bilgisayarın da yabancılık çekmiyor.
Hocam üniversal restore ISO dosyası varsa link verebilirmisiniz. Sizin yöntemi deneyeceğim

Geri