YENİ KLASÖR OLUŞTUR KISAYOLU

Kodla Büyü

beslenmeciler

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ARKADAŞLAR WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMLERİNDE YENİ KLASÖR OLUŞTURMAK İÇİN HERHANGİ BİR KISAYOL TUŞU VARMI? YOKSA HER SEFERİNDE SAĞ CLİK YAPIP YENİ KLASÖR'Ü MÜ SEÇECEĞİZ. BU BANA EZİYET GİBİ GELMEYE BAŞLADI...
:D :D :P :P :D :D

[/img]

benim bildiğim yok.
sayın hocam,
2 click size eziyet gelmiş ama DOS devrinde olsanız napcaktınız. komutu yaz Allah yaz.. :roll:

Klavyedeki sağ tıklama tuşu (alt gr ile ctrl arasındaki tuş) sonra y tuşu sonra da ö tuşu. Mouse kullanmadan yapmak istiyorsanız en kısa yol bu.

Güzeldi hocam ama yemedim. Bana göre windows işletim sisteminin bir kusurudur bu. Belki wistadan sonraki işletim sistemlerinde düşünürler bunu :D :D :D

ortak dosya ve klasör görevleri var .orada bir tıklama ile yeni klasör oluşturulabilirsiniz..
belki bu işlemin komutu bulunursa bunun için bir komut yazılabilir ?

Neyi yemedin beslenmeciler, erolaguven arkadaşımızın yazdıkları için diyorsan aynen çalışıyor. Zaten isminden belli erolagüven. Sen güven ona.

Ama o pek kısayola benzemiyoki dostlar. Valla sağ clik yeni klasör daha kısa o yüzden denemedim bile... Belkide haklı olabilir.... Kusura bakmayın her işin bir acemiliği var :D :D :D

aysun.gif

erolaguven' Alıntı:
Klavyedeki sağ tıklama tuşu (alt gr ile ctrl arasındaki tuş) sonra y tuşu sonra da ö tuşu. Mouse kullanmadan yapmak istiyorsanız en kısa yol bu.
:+1: Arkadaşım daha nasıl bir kısayol bekliyordun bakışlarınla falan mı? (Alınmayın Sakın)

saviola26' Alıntı:
Arkadaşım daha nasıl bir kısayol bekliyordun bakışlarınla falan mı?
:D
şaka bi yana..
beslenmeciler hocam,
program üreticileri kısayol tuşlarını genellikle çok sık kullanılan menüler için koymuşlardır. yeni klasör oluşturmada da fazla sık yapılan bir iş olmadığından windows 2020 de olsa koymazlar sanırım. ancak özelleştirme menüsü koyarlar-oradan kendin ayarlarsın belki ilerde.
siz bu işi(yeni klasör oluşturma) bu kadar sık neden yapıyorsunuz? hakikaten merak ettim..

Hocam teşekkür ederim. Okulda ders anlatıyorum çocuklara zamanım yetişmiyo açıkçası. Bilişim teknolojileri dersi 1 saat olunca ondan bari tasarruf edeyim dedim. Yani F2 v.b tuşları atayabileceğimiz bir kısayol biçimi düşünüyordum aslında. Tam konunun ortasında hararetli bir şekilde Netsupportta yayındayım ve birden klasör açmam gerekti. sağ click, yeni klasöre in v.s. biraz uzun geldi. Ayrıca bugün her öğrencim için bir klasör açma gereği hissettim ve tabi o öğrenci klasörlerinin içerisine de 4 er tane klasör açarak çocuklar hakkında resim, döküman oluşturmam gerekti. Açıkçası gözümde büyüdü. :D (Rahatlık batıyo derlerya) Benimkisi biraz ondan :D :D :D

Kolayı var hocam olmamı :D

Önce şu programı indiriyoruz ve kuruyoruz.

http://file.dmry.net/blog/01/mdaxelerator_1_0_beta.rar

Sonra da:

mdAxelerator Kullanımı:
Yazılımı indirdikten sonra sıkıştırılmış klasör içerisinden kendisini çıkarın ve mdAxel.exe dosyasını çalıştırın. Yazılım çalışır çalışmaz görev çubuğunda saat bilgilerinin yanında yerini alacaktır. Oradaki simgesine sağ tıklayıp gelen pencereden Settings… seçeneğine tıklamalısınız. Alttaki gibi bir ekran sizi karşılayacaktır.

mdaxelerator_ayarlar.gif

Default new folder name
Bu kutuya geçerli klasör adını girmelisiniz. Böylece her klasör yaratmak istediğinizde otomatik olarak bu isim görüntülenecektir.

Hotkey
Buradan kısayolumuzu belirleyeceğiz. Resimde gördüğünüz üzere ALT+Z klavye kısayolu ile yeni bir klasör yaratma ekranı gelecektir.

Run program when system starts
Bu seçeneği işaretlerseniz, Windows her yüklenirken bu yazılım otomatik olarak çalışacaktır.

Hide program icon from tray bar
İşaretlediğiniz vakit, bildirim alanında yazılımın simgesi görünmez.

Send hotkey to foreground window
Bu seçenek tam ne işlev gerçekleştiriyor, henüz ben de anlamış değilim

Kişisel ayarlarımızdan sonra OK düğmesine basarak bunları güncelleyebiliriz.

Klavye kısayolu ile klasör yaratmak
Yazılım ayarlarından tanımladığınız klavye kısayolunu tuşlayın.

mdaxelerator_yeni_klasor.gif

Gördüğünüz üzere tanımladığımız klasör adı varsayılan olarak bizi karşıladı. Buraya farklı klasör adı da girebiliyoruz elbet Sonrasında enter tuşuna basarak bu klasörü yaratabilirsiniz. İşin güzel yanı, klasör yaratılınca otomatik olarak açılarak görüntülenmesi

mdAxelerator yazılımını kapatmak
Yazılımın bildirim alanındaki simgesine sağ tıklayıp, gelen pencereden Exit seçeneğine tıklamak yazılımı kapatmaya yetecektir.

Kolay gelsin 8)

hocam birincisini oluşturduktan sonra kopya yapıştır, yapıştırabildiğin kadar. gayet hızlı ve pratik olur :;)

İşte hocam aradığım açıkçası böyle birşeydi. Klavyeye çok alışmışım. Herşeyi klavyeden halletmek daha kolayıma geliyor. Denenmiş ve uygulanmıştır. Tüm arkadaşların kullanımına hizmet edebilecek bir program. Özelliklede laptoplar için.

beslenmeciler' Alıntı:
İşte hocam aradığım açıkçası böyle birşeydi. Klavyeye çok alışmışım. Herşeyi klavyeden halletmek daha kolayıma geliyor. Denenmiş ve uygulanmıştır. Tüm arkadaşların kullanımına hizmet edebilecek bir program. Özelliklede laptoplar için.
eğer kalvye kullanamaya alışıksanız "total commander" programını kullanın herşeyi klavyeden yapabiliyorsunuz ;)

ercan80' Alıntı:
Kolayı var hocam olmamı :D

Önce şu programı indiriyoruz ve kuruyoruz.

http://file.dmry.net/blog/01/mdaxelerator_1_0_beta.rar

Sonra da:

mdAxelerator Kullanımı:
Yazılımı indirdikten sonra sıkıştırılmış klasör içerisinden kendisini çıkarın ve mdAxel.exe dosyasını çalıştırın. Yazılım çalışır çalışmaz görev çubuğunda saat bilgilerinin yanında yerini alacaktır. Oradaki simgesine sağ tıklayıp gelen pencereden Settings… seçeneğine tıklamalısınız. Alttaki gibi bir ekran sizi karşılayacaktır.

mdaxelerator_ayarlar.gif

Default new folder name
Bu kutuya geçerli klasör adını girmelisiniz. Böylece her klasör yaratmak istediğinizde otomatik olarak bu isim görüntülenecektir.

Hotkey
Buradan kısayolumuzu belirleyeceğiz. Resimde gördüğünüz üzere ALT+Z klavye kısayolu ile yeni bir klasör yaratma ekranı gelecektir.

Run program when system starts
Bu seçeneği işaretlerseniz, Windows her yüklenirken bu yazılım otomatik olarak çalışacaktır.

Hide program icon from tray bar
İşaretlediğiniz vakit, bildirim alanında yazılımın simgesi görünmez.

Send hotkey to foreground window
Bu seçenek tam ne işlev gerçekleştiriyor, henüz ben de anlamış değilim

Kişisel ayarlarımızdan sonra OK düğmesine basarak bunları güncelleyebiliriz.

Klavye kısayolu ile klasör yaratmak
Yazılım ayarlarından tanımladığınız klavye kısayolunu tuşlayın.

mdaxelerator_yeni_klasor.gif

Gördüğünüz üzere tanımladığımız klasör adı varsayılan olarak bizi karşıladı. Buraya farklı klasör adı da girebiliyoruz elbet Sonrasında enter tuşuna basarak bu klasörü yaratabilirsiniz. İşin güzel yanı, klasör yaratılınca otomatik olarak açılarak görüntülenmesi

mdAxelerator yazılımını kapatmak
Yazılımın bildirim alanındaki simgesine sağ tıklayıp, gelen pencereden Exit seçeneğine tıklamak yazılımı kapatmaya yetecektir.

Kolay gelsin 8)

Vista da hata veriyor hocam bu program...

Hocam başlık yanlış gene. Soru sorduğunuzu başlıkta belirtin lütfen.
kısayolu var
ALT+Y+SAĞ KLİK + ENTER

mystreous' Alıntı:
Hocam başlık yanlış gene. Soru sorduğunuzu başlıkta belirtin lütfen.
kısayolu var
ALT+Y+SAĞ KLİK + ENTER

paylaşım için tşkrlr...Ama bu sağ clik yapmaktan daha uzun...

erolaguven' Alıntı:
Hocam bu kadar çok klasörü ne yapacaksınız Ben de anlayamadım. Klasör ticareti mi yapacaksız? Sürümden kazanmayı düşünüyorsunuz sanırım. :D

helal hocama :+1: :+1: :+1:

Yahu arkadaş hem soruyosun hem de "yemedim" bile diyosun :shock: :?
inanmıycan madem niye soruyon yaw!!
bırakın allah aşkına bu işleri!!!

Geri