YENİLENMİŞ IPHONE 11 Mİ YOKSA SIFIR Samsung Galaxy A35 128 GB 8 GB RAM Cep Telefonu MU ALMALIYIM?

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
Merhabalar. 9. sınıfta öğrenim gören oğlum için en azından liseyi bitirene kadar cep telefonu almayı düşünüyorum.Bunun için Teknosa gibi web sitelerinde Yenilenmiş 12 ay garantili Iphone 11 cep telefonu 14000 TL civarı. A101 in online alışveriş sitesinde sıfır Samsung Galaxy A35 128 GB 8 GB RAM Cep Telefonu yine 14000 TL civarı. zaten bu civarda bir bütçe ayırdım. Iphone 11 in sıfırı 30000 TL civarı. Iphone telefonlarda hiçbir şekilde donma veya şarz problemi olmuyor. Android telefonlarda özellikle bu kadarlık bütçede sıfır telefonlarda donma problemi olabilir diye düşünüyorum. Sizin fikirleinizi merak ediyorum. Şimdiye dek hiçbir elektronik aleti 2. el almadım. Sizce yenilenmiş olan IPHONE 11 i almalı mıyım? Hangisini tercih etmeliyim?

Hocam yenilenmişini bilmem ama ben ikinci el iphone 8 plus kullanıyorum .Canavar gibi donma kasma yok sahibinden almıştım.Yenilenmiş pek almak mantıklı gelmiyor bana.Neyi yenilenmiş ekranı mı anakartı mı komple mi .Bunlar yenilenince orjinalliği gidiyor bence.Şu an bu telefonu 7-8 bine alırsınız öğrenci için yeterli bence

14000 TL ye kadar donma ve şarz sorunu olmayacak bir de işletim sistemi güncellemelerini uzun süre alabilecek hangi marka ve modeli önerirsiniz acaba?

yenilenmiş işi biraz da şans, ama 12 taksitle sayın alınması yönüyle cazip, bir de güvenilir bir satıcıdan satın alınırsa olabilir, ne de olsa 14 gün iade hakkınız var. en iyisi çocuğa sormak sanki, gönülsüz 11 yerine gönüllü a35 te olabilir.

yenilenmiş iph 12 kullandım.. 12 ay garanti veriliyor ve 12 ay taksit yapılıyor. zorunlu olarak değişen parçaları belirtmek zorundalar ve yanında belge ile gönderiyorlar.. 14 gün boyunca iade şansınız var ayrıca..
gelelim iphone 11 ile a35 kıyaslamasına. iphone telefonun 8 ve üstü versiyonları S ve Note serileri hariç kıyaslanamaz. iphone her zaman üst düzey telefon üretir, samsung ise her sınıfa hitap eden telefon üretir. a ve m serileri orta- orta üst sınıf telefonlardır.
burada beni eleştireceksiniz o kadar para verilir mi diye.. verilir efendim, verilir.. yıllarca android savundum ve kullandım ama ortalama 2 senede bir telefon değiştirmek zorunda kaldım, donma ve hız nedeniyle ancak iphone da bu tür sorunlar asla yok.. tek sorunu şarj ve pil.. o da 1 gün yetiyor zaten..
ben olsam biraz zorlayıp iphone 12 yada 13 serisi alırdım.. 11 ekran ve tasarım olarak geride kaldı artık.. tabii bütçenizde önemli burada..

Bugün bir arkadaşla tanıştım, iphone 7 kullanıyordu, sordum telefon yavaşladı mı diye? hayır çatır çatır çalışıyor dedi, samsungta bunu yakalayamazsın,
hem iphone satarken para eder

Bende android ci olmama rağmen, Aslında HTC Benim asıl sevdiğimmiş. Ondan sonra Xiaomi ile denedik ama sanki buraya kadar.

Şimdi eşime telefon almam gerekiyor. Artık iphone işine girelim diye düşünüyorum. Ancak işin adı iphone olunca olay fiyat/performans'tan başka yerlere gidiyor.

Şimdi bende 30 bin lira civarında telefon bakıyordum ama bir türlü anlamadım. Neden bu 128GB, iphone SE - 11 - 12 ve 13 'ün fiyatları birbiriyle aynı?

1734204335098.webp

Bugün bir arkadaşla tanıştım, iphone 7 kullanıyordu, sordum telefon yavaşladı mı diye? hayır çatır çatır çalışıyor dedi, samsungta bunu yakalayamazsın,
hem iphone satarken para eder
Androidlerde yakalayamazsınız. Elimden realme 7 pro var. 4 yıl oldu alalı seviyorum telefonu. Kasma olmuyor ama uygulamalarda illaki yavaşlama olmuştur. Bu hıza alıştım ondan. Yeni model bir telefon alsam muhtemelen o hızı fark ederim.

Uzun süre kullanım, güncelleme, yedek parça, ikinci el gibi durumlarda kesinlikle Apple önde o gerçek.

Elimde ipad2 var. Hala çalışıyor. Batarya saatlerce dayanıyor. Yavaş mı? Kesinlikle yavaş yeni cihazlara göre ama 10 yıllık cihaza göre hala çok iyi.

İphone 13, 16'ya göre bir tık yavaştır belki bir şey çalışırken ama 18 çıkınca da 16 yavaş kalacak. 13 te yavaşlar dersiniz haklısınız ama burada da ikinci el etkisi ortaya çıkar

Son düzenleme:
iphone 7 bile yavaşlamazken yavaşlar demeniz üzdü..bende iphone 12 var mübarek şimşek hızında çalışıyor maşallah

iphone 7 bile yavaşlamazken yavaşlar demeniz üzdü..bende iphone 12 var mübarek şimşek hızında çalışıyor maşallah
hocam cidden iPhone 7 bile yavaşlamıyorsa neden 13. serisi çıktı ve millet alıyor. Madem hızlı, kullanmaya devam etsinler. Cidden 2024 model bir android telefondan daha mı hızlı çalışıyor? Öyleyse sonraki telefon olarak eski bir iPhone alayım. Bakın samimi söylüyorum bunu.

hocam cidden iPhone 7 bile yavaşlamıyorsa neden 13. serisi çıktı ve millet alıyor. Madem hızlı, kullanmaya devam etsinler. Cidden 2024 model bir android telefondan daha mı hızlı çalışıyor? Öyleyse sonraki telefon olarak eski bir iPhone alayım. Bakın samimi söylüyorum bunu.
7 ile 13 kıyaslanınca 7 teknolojisi itibariyle illaki yavaş kalabilir ama bu günlük kullanımda bariz etki ortaya koymaz. Tabi eğer hep 7 kullandıysanız. Şimdi 7 kullanan birisi 13 kullansın tekrar 7 ye döndüğünde o yavaşlık hissedilir.

Gerek içindeki elektronik elemanlar, gerek yeni çıkan kodların çalışma şekli derken etkili olur illaki. Yavaşlama olmuyor demek çok doğru olmaz. Telefonu geçtim tv bile alsanız kanal geçişi, uygulama açma hızı gibi etkileri fark edersiniz.

Aradaki fark Android cihazlar bunu bir kaç yılda fark ettirirken iphone bunu çok daha uzun sürede hissettirir.

Aynı döneme denk gelen iphone 8 ile lg g4 ve samsung s8 piyasa araştırması yapın bakalım piyasada hangisini daha rahat bulursunuz.

Yavaşlayan telefonlar nedeniyle Apple ve Samsung'a para cezası konulu haberler vardı geçmişte. Zaman zaman da bu haberlere rastlamak mümkün. Akıbeti nasıl oldu bilmiyorum ama bunlardan biri: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-45973767

Kişisel olarak fikrim elektronik cihazlarda mümkünse sıfır olanı tercih etmektir her zaman. Geçmişini bilmek, garanti vs her zaman artıdır.

konu iphone 11 mi a35 mi şeklinde açılmış. iphone mu android mi değil. ama iphone sahipleri direk marka üzerinden yazıp duruyor. ben de iphone na o kadar para gömsem toz kondurmam :) .

iphone 4 sonrasında, iphone se den redmi note 11 e geçtim. ah be iphone nun gözünü seveyim demedim hiç. 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum. benim işimi fazasıyla görüyor. bilenler bilir redmi orta seviye bile değil giriş seviyesi telefonlar üretiyor.

tamam iphone güzel de parası da güzel. bana para kazandırmayan bir cihaza bu kadar para benim veresim yok.

konu iphone 11 mi a35 mi şeklinde açılmış. iphone mu android mi değil. ama iphone sahipleri direk marka üzerinden yazıp duruyor. ben de iphone na o kadar para gömsem toz kondurmam :) .

iphone 4 sonrasında, iphone se den redmi note 11 e geçtim. ah be iphone nun gözünü seveyim demedim hiç. 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum. benim işimi fazasıyla görüyor. bilenler bilir redmi orta seviye bile değil giriş seviyesi telefonlar üretiyor.

tamam iphone güzel de parası da güzel. bana para kazandırmayan bir cihaza bu kadar para benim veresim yok.
redmi serisi evet giriş seviyesi telefonlar. ben honor 200 aldım geçenlerde. canavar mübarek. 12 GB ram, 512 HDD, süper bir kamera, çok hızlı şarj. daha ne olsun. fiyatı da 20 bin lira. bir iPhone değil belki ama iPhone'u da aratmıyor bence.

samsung m51 var 4 5 yıldır bende inanın değiştirmek istiyorum ancak tek bir kusuru yok neden değiştireyim 7000mAH batarya var telefonu çok kurcalamasam 3 gün gidiyor şarjı kameralar sony lens, tmm iphone kamera değil elbet. ama anlamıyorum iphone 11 nedir abi ya alacaksanız en az 13 alın bari

İnsanların üst model almasının sebebi sadece hız değil çünkü.Bende 8 plus ve 13 var aralarında hız olarak kayda değer bir fark yok.Niye üst model aldın diye soracak olursan burdaki tek fark KAMERA başka bişey değil tatillerde sağa sola gezmeye giderken resim çekmeyi hikaye atmayı seviyorum bundan dolayı tercih ettim, bir de yeni modellerde orta tuşu kaldırmışlar ekran kasa oranını daha fazla artırmışlar başka da bir farkı yok.

yıllardır ailecek xiomi ve redmi kullanıyoruz. bahsedilen donma ısınma yavaşlama problemleri yaşamadık. 2daha fazla para vermek mantıklı gelmiyor bana. tercih meselesi tabi.

Son düzenleme:
Oğlunuz hangisini istiyorsa onu alın hocam . muhtemelen gençler bizden farklı düşünüyor ve beklentileri farklı. madem 2si arasında bir tercih yapılacak bence oğlunuz karar versin.

Oğlunuz hangisini istiyorsa onu alın hocam . muhtemelen gençler bizden farklı düşünüyor ve beklentileri farklı. madem 2si arasında bir tercih yapılacak bence oğlunuz karar versin.
Oğlum IPHONE dedi. Ben de trendyoldan IPHONE 11 Yenilenmiş sipariş ettim 14000 tl.
Yarın gelecek bakalım. Ben de sıfır telefondan yanaydım aslında. Bakalım göreceğiz artık.

Geri