Yeni doğan bebek nüfus işlemleri?

Kodla Büyü

nht268

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1 ay kadar sonra inşallah bebeğimiz doğacak. Nüfus kağıdını çıkartırken neler yapılır diye araştırırken şöyle bir madde gördüm;

"Doğum bildirimi, doğumu gösteren resmî belgeye dayanarak yapılabileceği gibi sözlü beyana dayalı olarak da yapılabilir."

Buna göre ben doğum belgesini hiç karıştırmadan sözlü beyanla, doğumun olduğu oturduğumuz il yerine memleketimiz olan başka bir ilin ilçesini yazdırabilirmiyim?? :roll:

Sözlü beyana göre doğum yerini istediğiniz il veya ilçeyi yazabilirsiniz. İllede doğum raporu isterse -muhtemelen istemeyecek- eşinizin doğum yerini yazmak istediğiniz ilçede doğum yaptığını ve bu nedenle raporun yanınızda olmadığını söylersiniz yazarlar. (Nüfus personeliyim biz yazıyoruz)

Benim çocuk oldu... Kimlik için gittiğimde doğum belgesi var mı dediler. Evet dedim. Verdim belgeyi ancak doğum gerceklestiği hastanenin bağlı olduğu ilçeyi istemediğim için oturduğumuz ilçeyi yazalım dedim.
Görevli o zaman sözlü beyan yazarım dedi.
Valla dedim ne yaparsan yap da hastanenin ilçesini yazma... Neticede istediğim yer yazıldı.

Haaa siz naparsınız? Nufusa gittiğinizde evde doğum dersiniz. Sıkıntı olmaz. Belki bi ihtimal bi belge bi doktor kasesi falan isteyebilirler ama o da zayıf bi ihtimal. Olaki illa belge istediler istediğiniz ilçedeki sağlık ocagındaki görevlilerden rica edersiniz durumu anlatırsınız. Öğretmen oldugunuzu filan soylerseniz kıl biri değilse doğum belgesi düzenler

Hatırlatma: Adresinizin tescil için gittiğiniz Nüfus Müdürlüğü sınırları içinde olmalı, yoksa yazmayabilirler.

Teşekkürler, yaşadığım ildeki nüfus müdürlüğüne gidip belgeyi hiç karıştırmadan beyanla hallederim bu durumda. :++:

Hiçbir belge lazım değil. Türkiyenin neresini istersen yazdırabilirsin. 2 cocuğumda tecrübeyle sabittir.

Geri