Yeni Dolandırıcılık Yöntemi

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar kulağınıza küpe olsun diye bu başlığı açıyorum :) Kimi zaman boşluğumuza geldiğinde çok absürt görünen hatalar yapabiliyoruz. Yeni dolandırıcılık yöntemi şu şekilde işliyor;

Arabanızı satılığa koydunuz ve Ahmet diye biri arayıp "70 bin veririm" dedi. Tamam dediniz anlaştınız. Ahmet hesap numarası istedi sizden ve 70 bini küt diye transfer etti. Havale açıklamasında da 06 XY 123 plakalı bmw aracın satış bedeli yazıyor. Sonra tam notere yöneldiğinizde Ahmet diyor ki "benim cenazem var acil işim çıktı. Sen satışı kuzenim hasana ver." Sende nasıl olsa para geldi deyip satışı noterde hasana yapıyorsun. Noter sözleşmesinde parayı eksiksiz aldım kısmını da bir güzel imzalıyorsun. Sonra 3 gün sonra Ahmet sana ihtar yolluyor "sana 70 bin yollamıştım araç için hala satış olmadı parayı iade et" diyor. Savcıya başvuruyorsun, ahmetle hasan arasında akrabalık yok. Telefon tespiti yok. Beraber fotoğrafları yok vs Hiç bir bağ bulamıyorlar. Yani görünürde ortada dolandırıcılık suçu yok. 70 bini de ödeyeceksin mecbur. Hasan da diyor ki ben parayı elden verdim aha bu da resmi noter belgesi kendisi eksiksiz parayı aldığını kabul ediyor. Şimdi araba da gitti, 70 bin de. TOPLAM DOLANDIRILDIĞINIZ MİKTAR 140.000 TL

alıntıdır...

yasarsahbaz' Alıntı:
70 bini küt diye transfer etti. Havale açıklamasında da 06 XY 123 plakalı bmw aracın satış bedeli yazıyor.
Bu kısma dayanarak araç sahibi haklı olmaz mı? Adam benim plakaya benim adıma benim aracımı belirterek tam da benim elden aldım dediğim para miktarında para göndermiş??

Bana pek mantıklı gelmedi. Hakim de anlamayacak mı bunun dolandırıcılık olduğunu?

Kuzen i de parayı yatırdığını ispatlayamaz , bu tarz yüksek rakamlarda banka kullanılması zorunlu zaten.

Başka bir dolandırıcılık yöntemi vardı, parayı hesabına yatırıyorlarmış ama bloke koyuyorlarmış. Baştan o tarz bir şey sandım okurken

bu efsane bence çok zor bir iş. O zaman adam bana parayı yolladığın da arabanın satışını yapmayım ben onu dolandırıyım :) açıklama kısmına ne yazmasının hiç bir önemi yok para gelmiş sonuçta bana. Hiç bir dolandırıcı bu riske girmez

Biraz zorlama olmuş gibi.
Toplam zarar 140000 değil bu arada sadece arabanın değeri.

bugün hemen hemen çoğu noterde kamera bulunuyor. elden verdim öyle diyemez hemen 2. si telefon kayıtları bakidir silinmez adam sizi arayıp öyle bişey dese delildir. 3. sü ne hakim ne de savcı elinde şekerle dolaşan çocuk değildir . en fazla 2 buçuk yıl dava sürer ya da savcı en yakın nöbetçi mahkemeye yollar sabah altında bmw varken aşkam kodeste uyursun

açıklama kısmında yazan birşeyin önemi yok parayı gönderen kişi onu yazar alanı bağlamaz ona daha önce elden 70 bin borç vermiştim onu ödemiş der geçersin hesabına yatan parayı geri alamaz. Ama yine de uyarı için teşekkürler.

computing' Alıntı:
açıklama kısmında yazan birşeyin önemi yok parayı gönderen kişi onu yazar alanı bağlamaz ona daha önce elden 70 bin borç vermiştim onu ödemiş der geçersin hesabına yatan parayı geri alamaz. Ama yine de uyarı için teşekkürler.

aynen açıklama bağlamaz . üstelik bunu yapan adam kalkıp adli yoldan sana uyarı da gönderemez kendi ayağıyla şikayetçi olan dolandırıcıda olmaz heralde :D

arkadaşlar hepiniz yanılıyorsunuz. Hakim haklı filan demiyor. Aşağıda daha önce bir konu açmıştım.
guvenlik-antivirus-spyware-vs-f48/arkadasim-dolandirildi-son-6-hane-sahtekarligi-t159029.html
Burada para 2 kişiye gönderiliyor. Burada aynı dakikalar içinde 2 kişiye gönderilen para miktarı toplamı arkadaşımın dolandırıldığı miktar ile aynı ve kira parası diye geçiyor. Güvenlik kamerasında kişilerin 2 farklı şehirde 2 farklı banka önünde çakal gibi bekledikleri bile kayıtlı.
Ama hakim ne yaptı. Daha doğrusu hiç bir şey yapamadı.
Arkadaş dolandırıldığı ile kaldı.
Yani bu hakimlerin ne yapacağı da belli olmaz.

Re: Ynt: Yeni Dolandırıcılık Yöntemi

yildiray75' Alıntı:
computing' Alıntı:

aynen açıklama bağlamaz . üstelik bunu yapan adam kalkıp adli yoldan sana uyarı da gönderemez kendi ayağıyla şikayetçi olan dolandırıcıda olmaz heralde :D
Araba gitti ve parayı da geri öder.
Ödemezse birde suçlu duruma düşer. Gerekçe;
Satış vaadi ile dolandırmak.Yani kesin öder.Uğraştırırsa ki tabiki uğraştırır.Arabasının parası ama.....

Kaçınılmaz son;
Arabayı satan kişi, satış vaadi ile aldığı parayı geri vermez ise Cezaevinde yatar.
Arkadaş;
Hem arabanı satmak vaadi ile benden para al.
Arabayı başkasına sat.
Paramı verme.
Vasıflı dolandırıcılık.Mahkeme evraka bakar.Söz uçar, yazı kalır.

Para gönderirken açıklama kısmı hatırlama amacıyla yapılan birşey, hukuki pek bir anlamı yok.

Hepimiz dolandırıcının parayı yatıran olduğunu varsayarak fikir yürüttük. Çünkü yönlendirildik bu fikre.
Peki durum farklıysa. Yani adam parayı gerçekten yatırmış fakat sonra araç sahibi aracı başkasına satmış ise.
Önceki yazılanları baz alırsak. Araç sahibi hem parayı alır. Hem aracı başkasına satar ondan parayı alır. Sonrada dolandırıldım der adamları kodese mi tıkar.

bazı arkadaşlar okuduklarını anlamıyorlar ya da hızlıca göz atıyolar heralde. konuyu açan arkadaş gayet güzel anlatmış, "adam parayı alır, arabayı da satmaz falan o zamn aracı satan dolandırmış olur" gibi yorumlar var, ihtar çekip mahkemeyle parayı söke söke alırlar adamdan demiş.

mevzuat' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
Şimdi araba da gitti, 70 bin de. TOPLAM DOLANDIRILDIĞINIZ MİKTAR 140.000 TL

alıntıdır...

Yok hocam sadece araba gidiyor. İlk başta 70 binimiz yoktu zaten.
Evet hocam Ramazan münasebetiyle bu noktayı kaçırmışım :) Arkadaşların çoğu "söz uçar yazı kalır" lafını hiçe sayarak "hakim bu işin içinde bir iş olduğunu anlar" demiş. Hakim resmi evrak olmadan kılını bile kıpırdatmaz.

Re: Ynt: Yeni Dolandırıcılık Yöntemi

COBOL' Alıntı:
yildiray75' Alıntı:
computing' Alıntı:

Araba gitti ve parayı da geri öder.
Ödemezse birde suçlu duruma düşer. Gerekçe;
Satış vaadi ile dolandırmak.Yani kesin öder.Uğraştırırsa ki tabiki uğraştırır.Arabasının parası ama.....

Kaçınılmaz son;
Arabayı satan kişi, satış vaadi ile aldığı parayı geri vermez ise Cezaevinde yatar.
Arkadaş;
Hem arabanı satmak vaadi ile benden para al.
Arabayı başkasına sat.
Paramı verme.
Vasıflı dolandırıcılık.Mahkeme evraka bakar.Söz uçar, yazı kalır.
Peki adam "Hakim bey ne satış vaadi yok öyle birşey ben ona arabamı sana satacam demedim onun bana borcu vardı onu ödedi açıklama kısmına o şekilde yazmasına bende anlam veremedim" derse ne olacak? Yani senin para gönderirken açıklama kısmına istediğin şeyi yazma özgürlüğün var ama bu alanı bağlamaz.

Geri